Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='(:Buńka:)']Dogi Niemieckie:loveu:[/QUOTE]
ta ladne sa,ale w domu bym ich nie chciala:shake:sprzatac gluty na suficie to nie dla mnie:evil_lol:

Posted

[quote name='natija']ta ladne sa,ale w domu bym ich nie chciala:shake:sprzatac gluty na suficie to nie dla mnie:evil_lol:[/QUOTE]
ja i trak mam ogluconego psa to sprzątać z podłogi czy z sufitu to już by mi nie robiło różnicy:evil_lol:

Posted

eheh będziesz miała uraz do jedzenia jak ja...
Nie dość że mogę tak mało rzeczy jeść to jeszcze mi ostatnio obrzydziło...
Kocham kawę i strasznie się ucieszyłam że karmiąc mogę sobie pozwolić na szklaneczkę zbożówki rano. Więc łapię kubek, wrzucam Anatola, zaparzam... pęka torebka, ale i to mnie nie powstrzymuje, dzielnie wypluwam "fusy" i nagle jakiś twardszy większy kawałek. Wypluwam to i oglądam a to ...biała tłuściutka gąsiennica .
Następną zbożówkę kupiłam sobie bez torebek, to teraz dla odmiany mi sie wydaje że piję zmilone karaluchy...

Posted

[quote name='Majkowska']eheh będziesz miała uraz do jedzenia jak ja...
Kocham kawę i strasznie się ucieszyłam że karmiąc mogę sobie pozwolić na szklaneczkę zbożówki rano. Więc łapię kubek, wrzucam Anatola, zaparzam... pęka torebka, ale i to mnie nie powstrzymuje, dzielnie wypluwam "fusy" i nagle jakiś twardszy większy kawałek. Wypluwam to i oglądam a to ...biała tłuściutka gąsiennica .
Następną zbożówkę kupiłam sobie bez torebek, to teraz dla odmiany mi sie wydaje że piję zmilone karaluchy...[/QUOTE]
A no to ciekawie :evil_lol:

Posted

[quote name='Majkowska']eheh będziesz miała uraz do jedzenia jak ja...
Następną zbożówkę kupiłam sobie bez torebek, to teraz dla odmiany mi sie wydaje że piję zmilone karaluchy...[/QUOTE]

:-o:mdleje::mdleje:

Posted

Byłam dzisiaj z Beatą w schronisku. Nie byłyśmy już jakieś trzy tygodnie, a ja miałam dziwne przeczucie, że znowu się coś ciekawego w schronisku wydarzy - nie myliłam się :evil_lol:
Miałyśmy się już spotkać na przystanku przy ciapkowie. Ja byłam pierwsza, Beata miała dojechać za 10 minut. Czekam na nią i... widzę jak jakiś pies przebiega przez ulicę - no nie, czemu to ja zawsze trafiam na jakiegoś bezdomniaka/uciekiniera?:evil_lol: Poszłam za nim i go zatrzymałam :D Ma obroże - czyli jednak uciekinier ;) Zadzowniłam do Beaty, że jednak nie czekam na przystanku, a na moście. Po serii podobnych telefonów domyśliła się, że znowu natknęłam się na "mały problem - żywy problem" :evil_lol: Tym razem jednak nie zastanawiałyśmy się dłużej co zrobić z psem, bo w końcu byłyśmy 5 minut spacerkiem od schroniska :D Wzięłam go na smycz i poszłyśmy, z resztą podejrzewałyśmy, że to ciapkowiec, który uciekł. Niby go nie kojarzyłyśmy, no ale przecież mógł trafić do schroniska niedawno. Na miejscu okazało się, że to nie schroniskowiec, a pies który rano uciekł właścicelowi, a ten zdążył już powiadomić o tym schronisko - także wszystko skończyło się dobrze :D Tylko ja się pytam dlaczego to zawsze nam się przydarza? :evil_lol:
A potem wyszłyśmy na długi spacer z Aiszą i Dyziem :loveu: Ach, w Dyziu się zakochałam - energiczny, nakręcony na zabawki, wpatrzony w człowieka, pewny siebie :loveu: Cudowny po prostu :D Byłam pewna, że jest to młody pies, może z 3 lat mógł mieć, a ja się tu właśnie dowiedziałam, że on ma 10 lat! :crazyeye: Co niezmienia faktu, że chętnie bym go do siebie wzięła :D :loveu:
W schronisku jest też mix bulla i amstaffa:loveu: Genialna mieszanka :D

Posted

[quote name='Talucha']A gdzie foty :evil_lol:[/QUOTE]
Z ciapkowa nie ma :D Nawet miałam 5 fot z telefonu, miałam sobie je przesłać na gmaila i wstawić na dogo, ale przez przypadek usunęłam :wallbash:
Mam za to Joyi z wczoraj, ale mi się zgrywać nie chce :evil_lol:

Posted

[quote name='maryg22']Z ciapkowa nie ma :D Nawet miałam 5 fot z telefonu, miałam sobie je przesłać na gmaila i wstawić na dogo, ale przez przypadek usunęłam :wallbash:
Mam za to Joyi z wczoraj, ale mi się zgrywać nie chce :evil_lol:[/QUOTE]
jak moglas:shake:
jak Ci sie nie chce:mad:

Posted

Dobrze że ten piesek na ciebie trafił... albo ty na niego:razz: Lubię takie happy endy:multi:
Brak fotek ci nie wybaczę:-(:mad::diabloti:
A jeśli chodzi o Dyzia to się nie zastanawiaj;) Jak możesz to bierz:evil_lol:

Posted

Rzecz w tym, że go nie mogę brać :evil_lol:

My się już pakujemy, jutro popołudniu wyjeżdżamy do Zakopca :D Szczerze powiedziawszy to martwię się jak Joy zniesie podróż pociągiem, ale wydaje mi siię, że powinno być ok ;)
Nie wiem, czy jeszcze przed wyjazdem uda mi się wejść na dogo, to co by nie było to macie 5 fotek ;)

[IMG]http://imageshack.us/a/img23/5980/brlv.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img560/6259/tvkv.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img834/365/lnxv.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img692/9773/zgz2.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img109/4417/iva0.jpg[/IMG]