Jump to content
Dogomania

Świerklaniec dn. 02.05.2007r. Krajowa Golden Retrieverów

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Jak do tej pory jest 25 zgłoszeń.
Kto jeszcze???
Chyba warto pokazać nasze Goldeny specjaliście od rasy?
Nagrody bedą na poziomie I wystawy w Sulejowie.
Upominki dla wszystkich wystawiających itd...

Posted

A ja dodam tylko ze teren wystawy w Świerklancu jest poprostu przepiekny!! Jak dla mnie byla to najpiekniejsza wystawa na jakiej bylam- mam na mysli atmosfere i otoczenie :multi:

Posted

kingula napisał(a):
A ja dodam tylko ze teren wystawy w Świerklancu jest poprostu przepiekny!! Jak dla mnie byla to najpiekniejsza wystawa na jakiej bylam- mam na mysli atmosfere i otoczenie :multi:

W zupelnosci sie zgadzam:razz:

My (owczarki) mamy tam wystawe we wrzesniu i bedziemy na pewno, Jak bysmy mieli w maju to tez bysmy byli :loveu:

Tak wiec goldeniarze zglaszac sie bo wystawy w Swierklancu sa super :multi:

• 3 weeks later...
Posted

Termin przyjmowania zgłoszeń (i opłat ;) ) został przedłużony do dnia 24.04.2007r. Katalog przedwystawowy jak zawsze przy okazji chorzowskich wystaw - będzie dostępny na stronie oddziałowej, po zamknięciu katalogu.

Posted

Dominika, a ja właśnie słyszałam, że mało kto się wybierał...
Fajnie, że przedłużyli termin, może jeszcze ktoś się skusi.
Jedzie ktoś z Wrocławia, albo przez Wrocław i miłaby miejsce dla jednej osoby z goldenką :cool3:

Posted

a dlaczego mało kto się wybiera? Zły sedzia? Termin? Miejsce? Organizator :)?
Wlasnie wpisuje zgloszenia do programu tak wiec spokojnie do 24 do wieczora mozna dosłać zgłoszenia.

Posted

a dlaczego mało kto się wybiera? Zły sedzia? Termin? Miejsce? Organizator ?

Mnie sie wydaje, ze termin jest niefortunny. 2 maja wiekszosc chyba bedzie byczyc sie nad woda/w gorach, bo to sam srodek dlugiego weekendu :roll:
Poza tym sadze, ze zorganizowanie tej wystawy w przeddzien (lub po) jakiejs innej wystawie przyciagneloby wiecej wystawcow.

Sadze tez, ze wszyscy, ktorzy narzekaja, ze na polskich wystawach sedziuja marni sedziowie powinni na te wystawe jechac - napisala ta, ktora nie zglasza swojego psa :diabloti: Dla mnie powodem, dla ktorego nie zglaszam mojego burka na te wystawe (mimo, ze sama sie na nia wybieram) jest przede wszystkim termin.

Posted

Lazarus napisał(a):
a dlaczego mało kto się wybiera? Zły sedzia? Termin? Miejsce? Organizator :)?
Widze, że wkroczyłam na śliski grunt :diabloti: Jak dla mnie termin i miejsce świetne, organizator oczywiście też :cool3: Sędzia hmmm, powiem szczerze, zwycięscy można się domyślać …

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Dla mnie osobiscie sedzia niezbyt interesujacy,mam mieszane uczucia co do jej sedziowania.Co nie zmienia faktu,ze zglosilam dwa psy ;-)

W sumie chyba nie warto sie starac i kogos kto hoduje i czuje rase zapraszac, dobrze ze to nie ja o tym decyduje bo bym organizatorom powiedziala ze bez sensu sie szarpac bo i tak bedzie zle. Lepiej speca od wszstkiego zaprosic i obskoczyc 4 grupy

wpisanych mam 65 goldenów o 10 mniej niz rok temu, szkoda.
Pozdrawiam Kaska Lazar ( wpisywaczka zgloszeń :))

Ania_Carmen napisał(a):
wrocławianie zbojkotowali Świerklaniec

Przykro się to czyta. Pewnie sie mówi ze SE PREZES zrobił wystawę to SE PREZES WYGRA < hehe>:evil_lol:

Posted

Nie kazdy sedzia hodujacy bedzie od razu super specem od rasy niestety.Poza tym dochodzi do tego jeszcze typ,jaki dany sedzia hoduje.
Zglosilam dwa z trzech psow,bo nie sadze by sedzinie przypadl do gustu pies kompletnie nie w jej typie.
Wiec prosze sie mnie nie czepiac ;-) W zeszlym roku nie bylam w Sulejowie tylko z powodu daty (dzien wczesniej bylo Dobre Miasto).
Nie podoba mi sie tez opis jej sedziowanie (golden wpisany w kwadrat) i mam do tego prawo.Nie musze skakac pod sufit ze szczescia i piac przed kazdym sedzia tylko dlatego,ze jest z zagranicy i hoduje.
Nie podoba mi sie tez to,co sedzina hoduje i do tego tez mam prawo ;-)
Bardzo podobal mi sie zeszloroczny pomysl zaproszenia hodowcy z Fiveshilla,niestety ma on uprawnienia tylko na open show.
Zreszta nie ma takiej mozliwosci,by kazdemu dogodzic ;-)