jackylehyde Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 :agrue: WITAM! :agrue: Spotkałam się już z wieloma opiniami na ten temat. Jak myślicie czy Husky w mieszkaniu czuje się nie szczęśliwy?? Czy to tylko mit? Szerze mówiąc nie zauważyłam żeby naszemu Hasiorkowi było z nami zle a też mieszkamy w bloku, ja osobiście myślę ,że nie ważne gdzie piesek mieszka ważne ze ma dużo ruchu,treningi,kochające rodzinę i należytą opiekę. Co myślicie na ten temat?? Quote
Merrick Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Ja posiadam dwa psy : husky i wilczaka i mieszkam w bloku ;) Nie uważam, że są nieszczęśliwe ale zdarzają się ludzie, który wmawiają mi jaką jestem złą właścicielką, bo nie mam domu z ogrodem. Tamlin i Baldur większość dnia i tak spędzają na dworze, staram się im zapewnić jak najwięcej różnorakiego ruchu. Do mieszkania wracają wybiegane i szczęśliwe, układają się w swoich ulubionych miejscach i odpoczywają. Latem, gdy jest gorąco, leżą na balkonie, a potem chłodzą się na kafelkach w łazience ;) Znam wiele osób, które posiadają dom z ogrodem i ich psy są przez to zaniedbywane. No bo po co zabrać psa na spacer, skoro można go wypuścić do ogrodu. Tylko, że tam pozostawiony sam będzie się nudził, a widok bawiących się za płotem psów, tylko go nakręci negatywnie. Dlatego uważam, że obojętne jest to czy trzymamy psa w bloku czy w domu z ogrodem. Liczy się to ile poświęcimy mu czasu i czy zapewnimy mu rozrywkę ;) Moje psy mieszkanie traktują jak taką większą ''budę'' :D Ale tak jak pisałam są ludzie, którzy umieli nie znając mnie i moich psów, zwyzywać mnie, za to że ''znęcam się'' nad nimi trzymając je w bloku :roll: Quote
jackylehyde Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Właśnie najgorsze jest to,że uzielają się najbardziej osoby które nigdy nie mialy psa tego typu a gdzieś tam coś podsłuchały i chcą zabłysnąć!:angryy: a co z tymi małymi FAFIKAMI typu york! Ludzie trzymają je całymi dniami na kanapach jako ozdobę i do tego nikt się nie czepia! Moja Luśka też do domu wraca tylko żeby się wyspać! i mam nadzieje ze jest z nami szczęsliwa!:evil_lol: Quote
Recommended Posts