Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Szarik to wspaniały, piękny dwuletni psiak, który szuka nowego domu. Kiedyś ktoś postanowił już zapewnić mu ochronę, lecz nie na długo. Nie tak dawno znaleziono go przywiązanego grubą liną do konaru drzewa, głęboko w lesie. Skazany na cud, nawet nie zdawał sobie sprawy z tego, co się dzieje. Szczekając z całych swoich sił, starał się by ktoś go usłyszał. Na szczęście udało mu się zwrócić uwagę pewnej kobiety, która akurat tamtędy przechodziła. Zadzwoniła po pomoc i w taki sposób Szarik trafił do naszego skwierzyńskiego przytuliska. Był wygłodzony oraz do tej pory jest trochę bojaźliwy, ale uważamy, że jeśli okaże mu się odrobinę czasu i dobrego serca będzie on znów wesołym i ufającym psem, który da Wam tyle miłości ile tylko zdoła. Nie dawno okazało się, że niestety Szarik nie może u nas dłużej zostać, dlatego tym bardziej prosimy o pomoc. Jeśli nie znajdzie domu w najbliższym czasie, będziemy musieli go uśpić Z całego serca nie chcemy do tego dopuścić, więc zwracamy się do Was. Za odrobinę dobroci możecie ocalić życie małej, ale cudownej istoty.

Oto kilka jego zdjęć:

Edited by ZwierzakiNiczyje
Posted

myślę że warto spróbować też na facebooku, bo tu wszyscy są zapsieni :(

Mam ten sam problem, szukam domku dla bojaźliwego psa, który w schronisku by nie miał szans.

Będę zaglądać i powodzenia życzę

Posted

[quote name='juli88']myślę że warto spróbować też na facebooku, bo tu wszyscy są zapsieni :(

Mam ten sam problem, szukam domku dla bojaźliwego psa, który w schronisku by nie miał szans.

Będę zaglądać i powodzenia życzę[/QUOTE]

To prawda tu chyba nikt nie zagląda! Ja bym radziła spróbować na tablicy.pl TRZYMAMY KCIUKI!

Posted (edited)

Szarik codziennie się na nas otwiera. Co dzień wychodzi na godziny spacer. Jeszcze boi się aut, które wyjadą znienacka zza rogu lub gwałtownie podniesionej ręki.
Dziś powitał nas szczekaniem oraz podskakiwaniem ze szczęścia( tak myślę), później dał się "wyczesać" ( co prawda nie szczotką, lecz ręką), jednak jest to dla nas już duży sukces. :)
W miarę możliwości, będziemy tu codziennie pisać :)

Posted (edited)

Dziękujemy :) Jutro zrobimy mu zdjęcia na spacerze, podczas biegu. Wygląda wtedy bardzo śmiesznie, bo cały jego "zapas na zimę" lata w obie strony, a uszy podnoszą się i odstają zabawnie. :D

Posted (edited)

Dzisiaj niestety nie możemy opublikować bieżących zdjęć. W mieście panuje burza, więc nie jest za bezpiecznie wybrać się teraz na spacer.

Szarik ma 2-3 lata. Z pewnością nie więcej.

Posted (edited)

Ostatnio ktoś pytał się o niego więc może w końcu znajdzie dom.

Na fb nie mamy wydarzenia. Naszym zdaniem, to i tak nic nie da. Niektórzy ludzie polubili naszą stronę, ponieważ o to poprosiłyśmy. Większości z nich nie obchodzi los naszych zwierząt.
Link do naszego fan page: http://www.facebook.com/WolontariatStoz
Miło by było, jeśli ktoś stąd również polubił nasz profil. :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Czekamy na jego reakcję. Czy potrafi zaklimatyzowac się w nowym otoczeniu, przy zupełnie nowych ludziach i zwierzętach. Jeśli test wypadnie negatywnie, zostanie zabrany. Wtedy opcja uśpienia jest całkiem prawdopodobna. Jednak jak na razie, wiemy, że Szarik czuje się tam bardzo. :)

Posted (edited)

Również mamy nadzieję, że w końcu odnajdzie kogoś, kto obdarzy go miłością z pełni serca, nie porzuci, gdy się nim znudzi oraz poświęci mu dużo uwagi.
Szarik przy bliższym poznaniu zyskuje bardzo, bardzo wiele :)

• 3 months later...
Posted

No i na Szarika w końcu przyszedł czas.
[FONT=lucida grande]W środę, 19 września nasz wielki tłuścioszek Szarik w końcu znalazł swój dom po ok. roku czekania. [/FONT]
[FONT=lucida grande]Ogólna radość z jego szczęścia :)[/FONT]

• 2 weeks later...