ZwierzakiNiczyje Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 (edited) Szarik to wspaniały, piękny dwuletni psiak, który szuka nowego domu. Kiedyś ktoś postanowił już zapewnić mu ochronę, lecz nie na długo. Nie tak dawno znaleziono go przywiązanego grubą liną do konaru drzewa, głęboko w lesie. Skazany na cud, nawet nie zdawał sobie sprawy z tego, co się dzieje. Szczekając z całych swoich sił, starał się by ktoś go usłyszał. Na szczęście udało mu się zwrócić uwagę pewnej kobiety, która akurat tamtędy przechodziła. Zadzwoniła po pomoc i w taki sposób Szarik trafił do naszego skwierzyńskiego przytuliska. Był wygłodzony oraz do tej pory jest trochę bojaźliwy, ale uważamy, że jeśli okaże mu się odrobinę czasu i dobrego serca będzie on znów wesołym i ufającym psem, który da Wam tyle miłości ile tylko zdoła. Nie dawno okazało się, że niestety Szarik nie może u nas dłużej zostać, dlatego tym bardziej prosimy o pomoc. Jeśli nie znajdzie domu w najbliższym czasie, będziemy musieli go uśpić Z całego serca nie chcemy do tego dopuścić, więc zwracamy się do Was. Za odrobinę dobroci możecie ocalić życie małej, ale cudownej istoty. Oto kilka jego zdjęć: Edited September 24, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
juli88 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 myślę że warto spróbować też na facebooku, bo tu wszyscy są zapsieni :( Mam ten sam problem, szukam domku dla bojaźliwego psa, który w schronisku by nie miał szans. Będę zaglądać i powodzenia życzę Quote
jackylehyde Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='juli88']myślę że warto spróbować też na facebooku, bo tu wszyscy są zapsieni :( Mam ten sam problem, szukam domku dla bojaźliwego psa, który w schronisku by nie miał szans. Będę zaglądać i powodzenia życzę[/QUOTE] To prawda tu chyba nikt nie zagląda! Ja bym radziła spróbować na tablicy.pl TRZYMAMY KCIUKI! Quote
ZwierzakiNiczyje Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 (edited) Szarik codziennie się na nas otwiera. Co dzień wychodzi na godziny spacer. Jeszcze boi się aut, które wyjadą znienacka zza rogu lub gwałtownie podniesionej ręki. Dziś powitał nas szczekaniem oraz podskakiwaniem ze szczęścia( tak myślę), później dał się "wyczesać" ( co prawda nie szczotką, lecz ręką), jednak jest to dla nas już duży sukces. :) W miarę możliwości, będziemy tu codziennie pisać :) Edited May 22, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
juli88 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Będziemy odwiedzać i śledzić dalsze sukcesy Szarika! Aby tak dalej :) Quote
ZwierzakiNiczyje Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 (edited) Dziękujemy :) Jutro zrobimy mu zdjęcia na spacerze, podczas biegu. Wygląda wtedy bardzo śmiesznie, bo cały jego "zapas na zimę" lata w obie strony, a uszy podnoszą się i odstają zabawnie. :D Edited June 4, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
juli88 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 To czekamy na fotki :) A ile on ma latek? (mniej więcej) Quote
ZwierzakiNiczyje Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 (edited) Dzisiaj niestety nie możemy opublikować bieżących zdjęć. W mieście panuje burza, więc nie jest za bezpiecznie wybrać się teraz na spacer. Szarik ma 2-3 lata. Z pewnością nie więcej. Edited June 4, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
juli88 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 za fotkami będziemy czekać cierpliwie. Faktycznie młody psiak. Eh i co go czeka nikt nie wie... Ma juz wydarzenie na fb? Quote
ZwierzakiNiczyje Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 (edited) Ostatnio ktoś pytał się o niego więc może w końcu znajdzie dom. Na fb nie mamy wydarzenia. Naszym zdaniem, to i tak nic nie da. Niektórzy ludzie polubili naszą stronę, ponieważ o to poprosiłyśmy. Większości z nich nie obchodzi los naszych zwierząt. Link do naszego fan page: http://www.facebook.com/WolontariatStoz Miło by było, jeśli ktoś stąd również polubił nasz profil. :) Edited June 4, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
juli88 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 macie piękne zdjęcia tych zwierzaków!!! A to połowa sukcesu :) polubione i udostępnione ;) Quote
ZwierzakiNiczyje Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Zdjęcia strasznie dużo dają :D Dziękujemy :) Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 (edited) Póki co (znów) zdjęc nowych Szarika nie będzie. Psiak trafił teraz do innego DT, a by tam dojechać trzeba przebyć ok. 15 km. Edited June 4, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
juli88 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 no ale teraz już nie ma perspektywy uśpienia? :) Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 (edited) Czekamy na jego reakcję. Czy potrafi zaklimatyzowac się w nowym otoczeniu, przy zupełnie nowych ludziach i zwierzętach. Jeśli test wypadnie negatywnie, zostanie zabrany. Wtedy opcja uśpienia jest całkiem prawdopodobna. Jednak jak na razie, wiemy, że Szarik czuje się tam bardzo. :) Edited June 4, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
juli88 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 No to trzymam kciuki !!! Jest taki uroczy że na pewno jest tam gdzieś ktoś kto pokocha go na całe życie! Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 (edited) Również mamy nadzieję, że w końcu odnajdzie kogoś, kto obdarzy go miłością z pełni serca, nie porzuci, gdy się nim znudzi oraz poświęci mu dużo uwagi. Szarik przy bliższym poznaniu zyskuje bardzo, bardzo wiele :) Edited June 4, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 No i na Szarika w końcu przyszedł czas. [FONT=lucida grande]W środę, 19 września nasz wielki tłuścioszek Szarik w końcu znalazł swój dom po ok. roku czekania. [/FONT] [FONT=lucida grande]Ogólna radość z jego szczęścia :)[/FONT] Quote
natalia.aleksandrov Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Wspaniale! Gratuluję Wam i Szarikowi - mam nadzieję, że będą zdjęcia z nowego domu ;> Quote
ZwierzakiNiczyje Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 No też mam taką nadzieję :) Zobaczymy, ostatnio dostajemy dużo zdjęć, a jak nie to same go odwiedzimy :D Quote
juli88 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Ale się cieszę!!! :) Trzymam kciuki za chłopaka!!! Quote
ZwierzakiNiczyje Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 Jutro chyba pójdę go odwiedzic, choc wątpię, że mnie pamięta i podejdzie do mnie, ale ważne jest to że ma swój dom :) Quote
ZwierzakiNiczyje Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Wiesz co byłam tak ukradkiem zobaczy, ale akurat go nie było. Brama była otwarta, więc był na spacerze lub w kojcu ;) Quote
Recommended Posts