Jump to content
Dogomania

[Zielona Góra/lubuskie] Porzucona husky Luna oraz 7 jej dzieci - wszyscy mają domy !!

Recommended Posts

Posted

Rozdzielczości powiadasz.... Wiem, że coś takiego istnieje... Wiem, że ma wpływ na wiele rzeczy... Ale kompletnie nie potrafie tą "rozdzielczością" manipulować :oops: Nauczyłam się wrzucać zdjęcia na dogo, nauczyłam się metodą "na kretyna" tzn. - tu przycisnąć, - tu wkleić itd.:evil_lol:
Czy jeśli wyślę ci zdjęcia zgrane z aparatu na maila, to ta rozdzielczość będzie odpowiednia ???

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Fusica']Czy jeśli wyślę ci zdjęcia zgrane z aparatu na maila, to ta rozdzielczość będzie odpowiednia ???[/QUOTE]

jak najbadziej :)

chodzilo mi o to, ze na dogo fotki sa pozmniejszane, aby zmiescily sie na ekranie, zas do druku itd. powinny byc w wyzszej rozdzielczosci, aby byly w dobrej jakosci.

AM

Posted

[quote name='andre']jak najbadziej :)

chodzilo mi o to, ze na dogo fotki sa pozmniejszane, aby zmiescily sie na ekranie, zas do druku itd. powinny byc w wyzszej rozdzielczosci, aby byly w dobrej jakosci.

AM[/quote]
Teraz rozumiem :evil_lol: No to wysyłam...
Swoją drogą ten mój wyjątkowy "zmysł techniczny", zaczyna mi przeszkadzać.

Posted

Fusica,
pamiętaj, że w odwiedziny do Ciebie mam nie zabierać mojego króliczorka!
Paskudny Rycho!
Próbuję się zalogować na molosach... już chyba po raz drugi. Za pierwszym razem aktywacja nie przyszła wcale.

Posted

[quote name='Wilejkaros']Fusica,
pamiętaj, że w odwiedziny do Ciebie mam nie zabierać mojego króliczorka!
Paskudny Rycho![/quote]
Kochana moja ciotko... Niestety nie tylko zjączki padają ofiarą mojego Rycha. Jego tegoroczny dorobek to: sroka, mały dzięciołek, ten biedny zajączek, krecik i niezliczone ilości polnych myszorek :shake:
I nie mogę gadziny tego oduczyć, zawsze dowiaduje się po fakcie.
Papugi moich rodziców żyją tylko dzięki swojej klatce. Nie można ich puścić na oblatywanie przy Rychulcu-barbarzyńcy...
No cóż ja poradzę, że posiadam półpierwotną rasę i to jeszcze australijską???
Już ja sobie wyobrażam co by się działo, gdyby Rycha puścić do kurnika :crazyeye:
A astka moich rodziców???? Pies morderca z uściskiem na paszczurca jakieś 32546 0000 ton??? ;) WPROST UWIELBIA SWOJE PAPUŻNIKI. Łazikują po niej przy każdej okazji i dziobią po nosie. Mysza w domu moich rodziców żyła sobie spokojnie przy suni (do czasu odwiedzin Rycha). Na wiosnę małe wiewióry lataja jej koło nosa a ona nic.
Ja naprawdę nie wiem w kogo się ten Rych wrodził... To na bank te lubuskie geny :evil_lol:

Posted

[quote name='Wilejkaros']Taaaaa, wszystko na nich zwalmy! Na tych z ziem zachodnich![/quote]

Ja protestuję!:evil_lol: To w Wawie jakiegoś instynktu morderczego się nabawił;)

Posted

Dokładnie !!!!!!!!!!!!!
U nas był [COLOR=cyan]niebieskookim [/COLOR]aniołkiem.To wielkomieskie życie tak go nauczyło dbac i zabiegać o swoje menu.A mówi się, ze w dużym mieście łatwiej żyć :???::???::smhair2:

Posted

Niebieskooki aniołek :roflt::roflt::roflt:No nie zniese... chyba padnę ze śmiechu:evil_lol:
Gadzina jest rozpuszczona jak nie wiem co. Hmmmm, pojęcia nie mam kto go tak rozpuścił :cool3:
Ten aniołek wcina już tylko indyczka i surową wołowinkę. Z łaski wielkopańskiej skubnie też ryżyk i warzywka. A i jeszcze jogurcik naturalny z jajusiem i oliwką z pestek winogron ale musi być w wybitnie przychylnym nastroju. W ramach swej łaskawości rzuci czasem okiem na suchego orijena.
Jaśniepan ma w łóżku nawet swoją podusię, na której rozwala się jak basza i wystawia ptaka-siuraka na widok publiczny.
Ale nie myślcie, że ten nieszczęsny zajączek został mu wybaczony. Co to, to nie... Jutro jedziemy na chipowanie :diabloti:

Posted

Moja Malinka i Korin na jednym spacerze zamordowały 2 malutkie zajączki.Wyniuchaly na łąkach gniazdo i ..... Mordercy :angryy::angryy::angryy::angryy:.Myslalam, ze zatłuke gadziny .Płakałyśmy obie z córka a TZ :mad::mad::mad::mad:.

Posted

[quote name='Fusica']Niebieskooki aniołek :roflt::roflt::roflt:No nie zniese... chyba padnę ze śmiechu:evil_lol:
Gadzina jest rozpuszczona jak nie wiem co. Hmmmm, pojęcia nie mam kto go tak rozpuścił :cool3:
Ten aniołek wcina już tylko indyczka i surową wołowinkę. Z łaski wielkopańskiej skubnie też ryżyk i warzywka. A i jeszcze jogurcik naturalny z jajusiem i oliwką z pestek winogron ale musi być w wybitnie przychylnym nastroju. W ramach swej łaskawości rzuci czasem okiem na suchego orijena.
Jaśniepan ma w łóżku nawet swoją podusię, na której rozwala się jak basza i wystawia ptaka-siuraka na widok publiczny.
Ale nie myślcie, że ten nieszczęsny zajączek został mu wybaczony. Co to, to nie... Jutro jedziemy na chipowanie :diabloti:[/quote]

Oto jest pytanie, kto go tak rozpuścił;)

Posted

A oto, co napisała Tayga z Gubina na temat Luny:
" Luna jest wspaniała [IMG]http://idz.zgora.pl/forum/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG] Już nie jest taka nieufna, spokojnie daje się głaskać nawet obcym. Tylko żebrak z niej.... fajny. Do toreb z zakupami zagląda [IMG]http://idz.zgora.pl/forum/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG]
Kochają ją baaaardzo i ma u nowych właścicieli naprawdę dobrze. Nawet przez chwilę nie żałowali swojej decyzji...

Na ostatnim festynie przedstawilismy Lunkę, nawet nagrody zdobyła [IMG]http://idz.zgora.pl/forum/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG]
Nauczyła się kilku sztuczek i zawsze sie uśmiecha."

Oto Luna w całej okazałości:
[IMG]http://img70.imageshack.us/img70/7371/kopia001bh9.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Fusica']No i się rozmazałam... Mamunia mojego Rychutka wygląda na naprawdę szczęśliwą :loveu: Ona naprawdę się uśmiecha :lol:[/quote]

Już nie płacz;) Pokazywałaś Rychowi mamusię?;)

Posted

[quote name='Dina2']Już nie płacz;) Pokazywałaś Rychowi mamusię?;)[/quote]
Czy pokazywałam????
Mam poważne wątpliwości... Nie wiem czy to nie będzie dla niego zbyt wielki szok... To tak, jakby pokazać blondynowi o jasnej cerze... tatusia murzynka :evil_lol: Rychutek jest inteligentną bestyjką. Może się kapnąć, że nijak nie jest do mamuni podobny. A jak zacznie zadawać trudne pytania???

Myślicie, że powinnam zarządać testów DNA????

Posted

[quote name='Wilejkaros']Może odszkodowania za "straty moralne"? Hehehehehe
Ja wiem, Fusica, że Rychu jest kochany i na żadnego pół- czy pełnohaszczaka byś Go nie zamieniła![/quote]
Mało tego... Ja bym śmierdziucha nie zamieniła na Maybacha, ani nawet na Żebrowskiego :evil_lol:

Posted

No i mam kolejnego "potencjalnego tatunia" mojego synka...
To by wyjaśniało, ekhmmm (za przeproszeniem) pewna karłowatość Rychutka oraz jego maleńkie ucholce... :evil_lol:

Basenji ...

[IMG]http://img510.imageshack.us/img510/1627/pict0078a9qb.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Fusica']Czy pokazywałam????
Mam poważne wątpliwości... Nie wiem czy to nie będzie dla niego zbyt wielki szok... To tak, jakby pokazać blondynowi o jasnej cerze... tatusia murzynka :evil_lol: Rychutek jest inteligentną bestyjką. Może się kapnąć, że nijak nie jest do mamuni podobny. A jak zacznie zadawać trudne pytania???

Myślicie, że powinnam zarządać testów DNA????[/quote]

Na pewno sobie poradzisz z trudnymi pytaniami. ;) Faktycznie jest podobny do basenji;)

Posted

[quote name='Fusica']No i mam kolejnego "potencjalnego tatunia" mojego synka...
To by wyjaśniało, ekhmmm (za przeproszeniem) pewna karłowatość Rychutka oraz jego maleńkie ucholce... :evil_lol:

Basenji ...

[IMG]http://img510.imageshack.us/img510/1627/pict0078a9qb.jpg[/IMG][/quote]
no dośc podobny, ale jak tak zaczniesz szukac usilnie tatusia Rycholca to może się okazać że znajdziesz jeszce z pieciu potencjalnych kandydatów :eviltong:, najpierw Kelpi teraz Basenji:evil_lol: