ktrebor Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Organizatorem wystawy jest holenderski klub Tosa Ken, zapraszają wszystkich posiadaczy psów ras Japońskich + (uwaga dla fanów tej rasy) Thai Ridgeback. Koszt: 15 EUR za 1-go psa + 7,50 każdy kolejny Miejsce: Martin Gaus Gedragscentrum. Bronsweg 9 - 11a. Lelystad Holandia czas 27 Maja 2007 Info: www.tosakenclub.eu [email protected] W związku tym poszukujemy chętnych do wyjazdu, dorzucimy się do benzyny, ropy, gazu i zapewnimy radosną podróż. Quote
Agappe Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 wystawa zapowiada się super!!! gdyby było bliżej i w nieco innym terminie.. mam nadzieje, ze uda Wam sie tam pojechac i porobić mase zdjeć thajów!!!!!!!!!! Quote
Gosia Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Robert- a mnie się ten link nie wyświetla, tylko mi coś paple, że nie. Quote
ktrebor Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Po weekendzie mają postawić stronę, na razie kontakt na maila. Z tego co się dowiedziałem, zapowiadają dużo pobocznych atrakcji w stylu - osobę, która będzie zapisywała imiona psów w znakach kanji, pokazy robienia sushi, teatr cienia z sylwetkami naszych psów etc. Co prawda dostałem również informację - że wystawa jest nieoficjalna, cokolwiek miałoby to znaczyć, więc drążę ten temat dalej - po weekendzie będę miał więcej informacji. Quote
Gosia Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 No to drąż, żeby się nie okaało, że to taki Polski Klub Psa Easowego:-) Quote
ktrebor Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Ok już wiem. Normalna wystawa - taka ich krajowa zwykła jeśli można tak powiedzieć. Napisali mi , że będą sędziowie specjalnie dobrani na japończyki - być może sami japończycy, tytuły i nagrody, ale nie będzie z niej punktów - nie wiem co to oznacza - specjaliści od wystawiania w Holandii mogą mi tutaj pomóc. Ale jest bonus bo 28 w Arnhem jest CAC/CACIB więc można zrobić z tego weekendowy wypad wystawowy do Holandii. Quote
Gosia Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Punkty pewnie do Championatu Klubowego. A kto mi zostanie z psami, jak na dwa dni pojadę? Quote
Hayne Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Gosia napisał(a):Punkty pewnie do Championatu Klubowego. A kto mi zostanie z psami, jak na dwa dni pojadę? Sąsiad..... :) oczywiście Quote
Hayne Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 No widzisz... Jak trzeba - to zawsze coś wymyślisz... :lol: Quote
ktrebor Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Informacje na temat wystawy w Arnhem Koszt. Szczeniaki 35 EUR Pozostałe klasy 50EUR każdy kolejny pies 42EUR Szpice japońskie są oceniane 26.05.07 jest to wystawa halowa sędzia: G.F. Schaufeli Jak się okazało miałem przestawiony rok w kompie - wystawa jest jednak w sobotę i niedzielę :) Quote
ktrebor Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Podobno było bardzo miło :) furorę robiły shiby i jedno małe hokkaido - Lotus - które przybyło na wystawę nieoficjalnie, bo za małe. Quote
ktrebor Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Wysłałem zapytanie do znajomych o więcej informacji, niestety dostałem tylko namiary na stronę tej wystawy, która niestety już nie istnieje. Quote
Recommended Posts