Jowita84 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) Witam, Dharma to 4 letnia suka o gabarytach i wyglądzie jamnika. Szukam dla niej odpowiedzialnej i kochającej osoby, która weźmie ją do siebie na zawsze. Jest u mnie od 1, 5 miesiąca, w ramach akcji ewakuacji krakowskiego schroniska w czasie zimowych mrozów. Nie chcę, aby tam wracała, zwłaszcza, że u mnie zdążyła już socjalizować się w warunkach życia domowego. Teraz kilka słów o Dharmie. Jest bezproblemową przemiłą psią przylepą, gdyby mogła nie schodziłaby człowiekowi z kolan. Ma ogromny głód ludzkiej miłości i czułości. Została nauczona wszystkiego, co powinien potrafić wzorowy domowy psiak, czyli: nie niszczy, potrafi zostać sama w domu parę godzin, nie jest uciążliwa dla sąsiadów, więc nadaje się dla osoby pracującej, jak również dla rodziny z dziećmi, jako że nie przejawia cienia agresji w stosunku do ludzi. U mnie dzieli dom z naszym drugim psem i całkiem dobrze się z nim dogaduje. Myślę, że w stosunku do innych zwierzaków też nie powinno być problemu. Dharma uwielbia bawić się piłeczką, której właściwie nie wypuszcza z pyska, wystarczy do niej coś powiedzieć, a już bierze piłkę i zaprasza do zabawy. Jest żywiołowym, wesołym psem. Odrobina ruchu na świeżym powietrzu na pewno jej nie zaszkodzi, a sprawi mnóstwo frajdy. Jeśli ktoś byłby zainteresowany przygarnięciem psicy, to proszę o kontakt na facebooku ( https://www.facebook.com/Mashetani ) lub na mój numer telefonu 606 376 714 (Jowita). Sprawa jest BARDZO poważna i pilna. Nie mogę jej zatrzymać na stałe, a nie chcę aby wróciła na stare schroniskowe śmieci, gdzie zapewne jej radość życiowa ZNACZNIE przygaśnie. ps. istnieje możliwość osobistego przyjazdu do mnie i zapoznania się z sunią :) a tutaj kilka fotek, na których można podziwiać Dharmę: proszę również o udostępnianie tej informacji jeśli ktoś ma facebooka, tutaj link do mojego albumu wraz z opisem, który upubliczniłam: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2516662494611.89876.1794694008&type=3 Edited April 1, 2012 by Jowita84 Quote
Ank@ Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Toż to nasza Lilka schroniskowa. A już myślałam że ma dom stały a nie tymczasowy. Ona nie może wrócić do schroniska, bo tam będzie już po niej. I nie chodzi tu o to, że zagrażają jej inne psy. Ona się po prostu załamie psychicznie. Kilka miesięcy siedziała w kącie schroniskowego boksu trzęsąc się ze strachu. Kiedy brało się ją na smycz i wychodziło na spacer zmieniała się nie do poznania. No ale po każdym spacerze sunia musiała wrócić do boksu i znowu zaczynała się jej gehenna. Quote
Jowita84 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 dokładnie, to jest Lilka :) zmieniłam jej imię i na takie już reaguje ---> Dharma :) Dziś napisałam na maila ktoz, żeby udostępnili na stronie fb informację o tym, że psina szuka stałego domu. Niestety mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie jej zostawić u siebie, mam już psa, poza tym na dłuższą metę nie posiadam odpowiednich warunków na 2 psy. Mam nadzieję, że będzie jakiś odzew. Wiem, co masz na myśli, kiedy piszesz, że ona się załamie jeśli wróci (a NIE WRÓCI!). Pamiętam jak leżała skulona w kącie boksu i trzęsła się...i te przerażone oczy :( faktycznie po wyjściu ze schroniska zmieniała się o 180 stopni. Nie zrobię jej tego, nie pozwolę, aby tam wróciła. Dlatego wrzucam ogłoszenie i liczę na pomoc osób, które mają doświadczenie w szukaniu domów dla psów. pozdrawiam :) Quote
paoiii Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Witaj Jowita :) Nie wiem czy mnie pamiętasz poznałyśmy się w schronie kiedy zabierałaś Dharmę :) http://tablica.pl/oferta/dharma---niewielka-suczka-szuka-domu-IDTQnZ.html na razie tylko tablica, jeden ale bardzo oblegany portal Quote
Ank@ Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Tak nawiasem mówiąc mieszkamy na tym samym osiedlu i chyba nigdy się nie spotkałyśmy bo Lilkę bym na pewno poznała na spacerze :) Quote
Jowita84 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 (edited) @paoiii, witaj :) pewnie, że Cię pamiętam. Mam nawet Twój nr gdzieś w telefonie i zamierzałam poprosić Cię o pomoc, a tu widzę z nieba mi spadłaś :multi::Rose: Dziękuję za to ogłoszenie :) będę wdzięczna za wszelkie puszczenie dalej informacji o Dharmie :) @Ank@, no właśnie! Teraz zauważyłam że Ty z Bieżanowa :) ja mieszkam zaraz koło ciucholandu BIGA, BN ogólnie mały i faktycznie aż dziw, że nie miałyśmy okazji chociażby się minąć :) Może mamy inne pory wychodzenia z psami ;) a i ja nie kojarzę Twojego psa ( z avka), a z widzenia (i nie tylko) kojarzę trochę tutejszych psiaków :) ps. a Dharma właśnie w najlepsze śpi i chrapie niesamowicie :D a jak potrafi się przekręcać z boku na grzbiet i wokół własnej osi taka długa, rozciągnięta na całe legowisko :) śmiesznie to wygląda :D jak sobie pomyślę, co by było w schronisku to aż mi serce ściska, szkoda psa :shake: Edited March 21, 2012 by Jowita84 Quote
Jowita84 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Dharma nadal czeka na dom jak i na pomoc w znalezieniu domu :Help_2::modla::modla::modla: Quote
Jowita84 Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Dharma znalazła dom!!! :) Dziś po południu pojechała do Wieliczki do domu z ogrodem i czarnym terierem rosyjskim :) Mam nadzieję, że to będzie dla niej jej ostatni dom i dobre miejsce, gdzie psy mają raj :) Smutek miesza się z radością...Niech ma tam dobrze! Quote
paoiii Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Super zmień tytuł wątku (edytując pierwszy post) :)! Quote
Ank@ Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Po za zmianą tytułu wątku trzeba też przepisać umowę adopcyjną w schronisku... Powodzenia psinko ! Quote
Jowita84 Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Ank@, wszelkie formalności zostały już dopełnione. Umowa została podpisana u nas, Państwo którzy adoptowali Dharmę chcą wysłać umowę faxem do schroniska, ale ja również sama się tam pofatyguję w tygodniu z drugim egzemplarzem umowy adopcyjnej. Wg pracownika schroniska, którego zapytałam o procedurę, taki sposób przepisania umowy jest dopuszczalny. Za jakiś czas wrzucę do tego wątku fotki Dharmy w nowym domku, jak tylko psina zaaklimatyzuje się i zaakceptuje z drugim psiakiem. :) Też bardzo mocno trzymam za nią kciuki, strasznie mi na niej zależy, bo to kochany pies, zasługuje na wszystko co najlepsze :iloveyou: Quote
Recommended Posts