Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Dharma to 4 letnia suka o gabarytach i wyglądzie jamnika. Szukam dla niej odpowiedzialnej i kochającej osoby, która weźmie ją do siebie na zawsze. Jest u mnie od 1, 5 miesiąca, w ramach akcji ewakuacji krakowskiego schroniska w czasie zimowych mrozów. Nie chcę, aby tam wracała, zwłaszcza, że u mnie zdążyła już socjalizować się w warunkach życia domowego.
Teraz kilka słów o Dharmie. Jest bezproblemową przemiłą psią przylepą, gdyby mogła nie schodziłaby człowiekowi z kolan. Ma ogromny głód ludzkiej miłości i czułości. Została nauczona wszystkiego, co powinien potrafić wzorowy domowy psiak, czyli: nie niszczy, potrafi zostać sama w domu parę godzin, nie jest uciążliwa dla sąsiadów, więc nadaje się dla osoby pracującej, jak również dla rodziny z dziećmi, jako że nie przejawia cienia agresji w stosunku do ludzi. U mnie dzieli dom z naszym drugim psem i całkiem dobrze się z nim dogaduje. Myślę, że w stosunku do innych zwierzaków też nie powinno być problemu.
Dharma uwielbia bawić się piłeczką, której właściwie nie wypuszcza z pyska, wystarczy do niej coś powiedzieć, a już bierze piłkę i zaprasza do zabawy. Jest żywiołowym, wesołym psem. Odrobina ruchu na świeżym powietrzu na pewno jej nie zaszkodzi, a sprawi mnóstwo frajdy. Jeśli ktoś byłby zainteresowany przygarnięciem psicy, to proszę o kontakt na facebooku ( https://www.facebook.com/Mashetani ) lub na mój numer telefonu 606 376 714 (Jowita).
Sprawa jest BARDZO poważna i pilna. Nie mogę jej zatrzymać na stałe, a nie chcę aby wróciła na stare schroniskowe śmieci, gdzie zapewne jej radość życiowa ZNACZNIE przygaśnie.
ps. istnieje możliwość osobistego przyjazdu do mnie i zapoznania się z sunią :)

a tutaj kilka fotek, na których można podziwiać Dharmę:

proszę również o udostępnianie tej informacji jeśli ktoś ma facebooka, tutaj link do mojego albumu wraz z opisem, który upubliczniłam:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2516662494611.89876.1794694008&type=3

Edited by Jowita84
Posted

Toż to nasza Lilka schroniskowa. A już myślałam że ma dom stały a nie tymczasowy.
Ona nie może wrócić do schroniska, bo tam będzie już po niej. I nie chodzi tu o to, że zagrażają jej inne psy. Ona się po prostu załamie psychicznie. Kilka miesięcy siedziała w kącie schroniskowego boksu trzęsąc się ze strachu. Kiedy brało się ją na smycz i wychodziło na spacer zmieniała się nie do poznania. No ale po każdym spacerze sunia musiała wrócić do boksu i znowu zaczynała się jej gehenna.

Posted

dokładnie, to jest Lilka :) zmieniłam jej imię i na takie już reaguje ---> Dharma :) Dziś napisałam na maila ktoz, żeby udostępnili na stronie fb informację o tym, że psina szuka stałego domu.
Niestety mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie jej zostawić u siebie, mam już psa, poza tym na dłuższą metę nie posiadam odpowiednich warunków na 2 psy.
Mam nadzieję, że będzie jakiś odzew.
Wiem, co masz na myśli, kiedy piszesz, że ona się załamie jeśli wróci (a NIE WRÓCI!).
Pamiętam jak leżała skulona w kącie boksu i trzęsła się...i te przerażone oczy :( faktycznie po wyjściu ze schroniska zmieniała się o 180 stopni.
Nie zrobię jej tego, nie pozwolę, aby tam wróciła. Dlatego wrzucam ogłoszenie i liczę na pomoc osób, które mają doświadczenie w szukaniu domów dla psów.

pozdrawiam :)

Posted

Tak nawiasem mówiąc mieszkamy na tym samym osiedlu i chyba nigdy się nie spotkałyśmy bo Lilkę bym na pewno poznała na spacerze :)

Posted (edited)

@paoiii, witaj :)
pewnie, że Cię pamiętam. Mam nawet Twój nr gdzieś w telefonie i zamierzałam poprosić Cię o pomoc, a tu widzę z nieba mi spadłaś :multi::Rose:
Dziękuję za to ogłoszenie :) będę wdzięczna za wszelkie puszczenie dalej informacji o Dharmie :)

@Ank@, no właśnie! Teraz zauważyłam że Ty z Bieżanowa :) ja mieszkam zaraz koło ciucholandu BIGA, BN ogólnie mały i faktycznie aż dziw, że nie miałyśmy okazji chociażby się minąć :)
Może mamy inne pory wychodzenia z psami ;) a i ja nie kojarzę Twojego psa ( z avka), a z widzenia (i nie tylko) kojarzę trochę tutejszych psiaków :)

ps. a Dharma właśnie w najlepsze śpi i chrapie niesamowicie :D a jak potrafi się przekręcać z boku na grzbiet i wokół własnej osi taka długa, rozciągnięta na całe legowisko :) śmiesznie to wygląda :D jak sobie pomyślę, co by było w schronisku to aż mi serce ściska, szkoda psa :shake:

Edited by Jowita84
  • 2 weeks later...
Posted

Dharma znalazła dom!!! :) Dziś po południu pojechała do Wieliczki do domu z ogrodem i czarnym terierem rosyjskim :) Mam nadzieję, że to będzie dla niej jej ostatni dom i dobre miejsce, gdzie psy mają raj :)
Smutek miesza się z radością...Niech ma tam dobrze!

Posted

Ank@, wszelkie formalności zostały już dopełnione. Umowa została podpisana u nas, Państwo którzy adoptowali Dharmę chcą wysłać umowę faxem do schroniska, ale ja również sama się tam pofatyguję w tygodniu z drugim egzemplarzem umowy adopcyjnej. Wg pracownika schroniska, którego zapytałam o procedurę, taki sposób przepisania umowy jest dopuszczalny.
Za jakiś czas wrzucę do tego wątku fotki Dharmy w nowym domku, jak tylko psina zaaklimatyzuje się i zaakceptuje z drugim psiakiem. :)
Też bardzo mocno trzymam za nią kciuki, strasznie mi na niej zależy, bo to kochany pies, zasługuje na wszystko co najlepsze :iloveyou: