Jump to content
Dogomania

Tylko mnie nie bij...skrzywdzona Karla- Łódz-nareszcie w DS !!!!!!!!!1

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kawka w miłym towarzystwie zawsze:) Żeby tylko jeszcze Klara była szczęśliwa.... Dobrze, że lepiej sobie w schronie radzi. Na stronie schronu naszego przeczytałam historię psiaka, który pojechał do domku, daaaleko i czmychnął, aby po dłuuuugim czasie pojawić się ponownie w schronie:):):) Wrócił kochany dzwoniec do siebie, psiaki to są smoki, co wzruszają i cieszą w równym stopniu:roll::loveu:

Posted

Witam, jestem nowa na forum, chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć o suni, wiecie może jak reaguje na koty, jak znosi podróż samochodem? Strasznie mi jej szkoda:-( a moja cała rodzina uwielbia teriery począwszy od fox terierów, teriery walijskie, jag teriery i airedale terriery itp itd :lol:

Posted

[quote name='roche83']Witam, jestem nowa na forum, chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć o suni, wiecie może jak reaguje na koty, jak znosi podróż samochodem? Strasznie mi jej szkoda:-( a moja cała rodzina uwielbia teriery począwszy od fox terierów, teriery walijskie, jag teriery i airedale terriery itp itd :lol:[/QUOTE]

jezu, swiatelko w tunelu?

ciociu Ritko , tylko ty mozesz roche83 odpowiedziec na te pytania

przybiegnij tutaj szybciutko ,,,,

Posted

światełko w tunelu było...rozmawiałam z mężem i powiedział mi, że potrzebuje poczuć chemię z psem, a my trochę daleko mieszkamy...więc żeby się wybrać muszę zebrać jak najwięcej informacji... i trochę czasu żeby popracować nad mężczyzną...;) oczywiście wolałby szczeniaka ale jak tu się nie ugiąć przy takiej krzywdzie? może wiecie w jakich godzinach można dzwonić pod podany nr do Pani Sylwii?

Posted

[quote name='roche83']Witam, jestem nowa na forum, chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć o suni, wiecie może jak reaguje na koty, jak znosi podróż samochodem? Strasznie mi jej szkoda:-( a moja cała rodzina uwielbia teriery począwszy od fox terierów, teriery walijskie, jag teriery i airedale terriery itp itd :lol:[/QUOTE]
Witaj roche83:lol:jesli chodzi o kotki,to niestety w schronisku nie da się tego sprawdzić:shake:to samo z jazdą samochodem,nie znamy jej przeszłosci,tylko bedą to przypuszczenia. Na poczatku pobytu była wystraszona i wycofana,teraz jest lepiej,ozywiła się i dogaduje z towarzyszem niedoli. Do Sylwi dzwon tak po 10.00,nie zrazaj się,ze może nie odbierać,ale często jest w schronisku i przy jazgocie tylu gardeł,moze po prostu nie słyszeć. Teriery to wspaniałe psiaki,o niesamowitej radosci życia,sama mam takiego szorstkiego ADHD:loveu:

Posted

Postaram się zadzwonić:roll: niestety moja druga półówka wczoraj zgasiła moje światełko w tunelu. Wychowałam się z foxterierem, a później z terierem walijskim, który został z rodzicami. Od roku mieszkamy sami i strasznie brakuje mi zwierzaka niestety nasz styl pracy nie pozwalał na jakiekolwiek zwierzę, teraz powoli się to zmienia i już jakiś czas szukam, bo chcę przygarnąć jakąś kropkę:lol: zastanawiam się tylko, czy nie wziąć mniejszego psa, bo mamy 50m2 mieszkania, a terier wiadomo, w domu też powinien mieć więcej przestrzeni...noi sama nie wiem co robić :-(

Posted

no faktycznie, jezeli duzo pracujecie, to moze lepiej zdecydowac sie na starszego pieska, ktory nie potrzebuje duzo ruchu, a tylko mieciutkie miejsce na kanapie oraz pelna miseczke i duuuuuuuuzo glaskow....

zapraszam na strone przytuliska.... u nas sa rozne pieski, male, duze, srednie, mlodsze i starsze... a nasz jamnis Znajdek tak by sie cieszyl, gdyby w koncu znalazl cicha przystan

tutaj oto jego historia:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226473-Znajdek-w-typie-jamnika-szorstkow%C5%82osego-pilnie-szuka-DT%21-Uratowany-teraz-pogryziony%21/page2"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226473-Znajdek-w-typie-jamnika-szorstkow%C5%82osego-pilnie-szuka-DT%21-Uratowany-teraz-pogryziony%21/page2[/URL]

wejdz , zobacz, przekonaj sie sama..... malutkie toto, cichutkie i przekochane

Posted

roche83 powiem tak,terier może mieszkać nawet na 30 m2,ale jest jedna zasada musi być wybiegany,wyspacerowany,aby dom traktował jak miejsce do odpoczynku. Zmęczony szorstki,to szczęśliwy pies:lol:
Sa rowniez do adopcji teriery walijskie i foksy.

Posted

no więc chyba znaleźliśmy kompromis:) za dwa tygodnie jedziemy do najbliższego schroniska i przygarniemy jakąś bidulę:multi: mąż chce wyjść najpierw z psem na spacer i zobaczyć czy się dogadają, więc stanęło po trochu na moim:lol: będzie piesek ze schroniska a nie z hodowli:multi: jedynie szkoda mi Karli bo szczerze chciałabym jej pomóc, może mi coś podpowiecie? już udostępniłam na FB:)

Posted

Oj, szkoda, że nie Karla, ale fajnie że jakiś biduś będzie miał kochający domek:) Może proszę mówić o Karli gdzie się da, tzn. zaufanym, kochającym psiaki ludziom:) Można jej tez wykupić ogłoszenie:)
Małgosiu masz jakiś pomysł??????? Sunieczka potrzebuje domku, to pewne!!!

Posted

Fajnie,że domek znajdzie jakaś bida:multi:myślę,że Marysia ma racje,rozgłaszajcie Karlę,wykupcie ogłoszenia,bo to podstawa na znalezienie domku.

Posted

[quote name='roche83']no więc chyba znaleźliśmy kompromis:) za dwa tygodnie jedziemy do najbliższego schroniska i przygarniemy jakąś bidulę:multi: mąż chce wyjść najpierw z psem na spacer i zobaczyć czy się dogadają, więc stanęło po trochu na moim:lol: będzie piesek ze schroniska a nie z hodowli:multi: jedynie szkoda mi Karli bo szczerze chciałabym jej pomóc, może mi coś podpowiecie? już udostępniłam na FB:)[/QUOTE]

rozumiem doskonale meza.... chce sie przekonac do psiaka...i dobrze.... to rozsadne podejscie... my kobitki podchodzimy do tych spraw inaczej , bardziej uczuciowo i emocjonalnie.... najpierw bierzemy i pomagamy a potem nie martwimy sie bo obustronna sympatia sama przychodzi....

[quote name='rita60']Fajnie,że domek znajdzie jakaś bida:multi:myślę,że Marysia ma racje,rozgłaszajcie Karlę,wykupcie ogłoszenia,bo to podstawa na znalezienie domku.[/QUOTE]

stez tak mysle, a Karli trzeba nowych ogloszen...

mam nadzieje, ze napiszesz nam na ktorego szczesliwca , padl wybor ...??

Posted

na FB apel powtórzony :roll: mąż daje się przekonać do starszego psiaka więc....ale niestety łódź trochę daleko, a my auta nie mamy i mieć narazie nie chcemy (eko sporawy). czytam umowy adopcyjne i tam jest napisane że trzeba mieć legowisko dla psa :-o a ja nie wiem jakiego psa przygarniemy czy dużego czy małego, a poza tym psy w naszych domach spały z nami. Może wiecie jak się na to zaopatruje schronisko? Czy legowisko już musi być czy może być później kupione? miski i smycz w zależności od rozmiaru więc też nie wiem ...proszę o poradę...

Posted

Po pieska do schroniska teoretycznie idzie się biorąc smycz i obrożę,pierwsze słyszę o tym,że wymagane legowisko:cool3:przecież jest sporo przypadków,że ludzie idą po psa w typie ratlerka,a wychodzą z psiakiem w typie owczarka:razz: