minia7 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Marycha35']O jasny gwint ile tam bidulek!!! Może faktycznie Karli foty trzeba zrobić i z ogłoszeniami ruszyć. Minia a taki pies Evan, czarny, daje radę? [URL="http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy"] [/URL][/QUOTE] Evan to kolejny przypadek, który potrzebuje domu...tylko też bym postawiła na stały. Bardzo długo był oswajany. Najpierw przez wolontariusza behawiorystę, później ja go wzięłam w "obroty". Mieszka w schronisku już bardzo długo, najdłużej.... Wg mnie pies do domu z ogrodem, dla dorosłych ludzi chociaż z minimalnym doświadczeniem w pracy z psami "po przejściach", bez dzieci. Boi się nadal przypinania smyczy, tzn trzeba to zrobić bardzo delikatnie, ale chodzenie na smyczy idzie bardzo powoli. Jeszcze nie był na spacerze poza schroniskiem, myślę, że niedługo spróbujemy. Jest bezpieczny. Miszka z Betką i jest psim terapeutą dla niej :) Betunia przy nim odważyła się dać pogłaskać, podchodzi i jak "zamrożona" i bacznie obserwując każdy ruch mojej ręki daje sobie np wydrapać brzuchol, uszka :) To też psica potrzebująca domu stałego. Nie chodzi na smyczy, a puszczona na wybiegu nie podejdzie do mnie bliżej niż metr. Dwa "dzikuski" siedzą razem i bardzo się kochają :) Niestety zajmuję się nimi tylko ja, więc to też dla nich nie dobrze, bo nie mogą się oswoić z innymi osobami, więc potencjalnych zainteresowanych odstraszają zębiskami :( psy bez szans Quote
minia7 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Santo nasze "prosidełko" niestety się "kończy":( Ma około 10 lat może więcej i zaczęły się u niego problemy z tylnymi łapami. Powłóczy łapkami, nie ma siły na dłuższy spacer, często siada podczas spacerów i przy tym jest uparty. Stary, Uparty Dziadek, bo on chce iść, dużo spacerować, a nie może. Problemy zaczęły się około 2-3 tygodni temu. Dostaje leki przeciwbólowe, leki na stawy. Siedzi już ponad cztery lata. Dogaduje się z suniami, jednak też nie wsyzstkimi. Jeśli któraś go zaczepi, Santo odpowie. Charakterny stary, uparty dziadek :) ale cudny, kochany. Nikt, nigdy się nim nie zainteresował!!!! z adoptujących!!!! nikt Quote
minia7 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Marycha35']Dziewczynki może zrobimy zrzutę na ogłoszenia dla nich? To 10 psów, najtańszy pakiet -10 ogłoszeń- po złotówce, tu jest bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240178-Bazarek-ogłoszeniowy-!!!!25-ogł-za-4zł-10-ogł-za-1zł-Do-15-03-!-Dla-Amicus-Canis/page7[/URL][/QUOTE] Ja dołożę 20 zł Quote
minia7 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Jeszcze ta starsza dama spędza mi sen z powiek. Dziewczynka ma minimum 14 lat, została odmłodzona w celach adopcyjnych...ale to nie pomogło :( Babcia Saszka też ma problemy ze stawami, drżą jej tylne łapy, gdy zbyt długo stoi, boi się facetów, dogaduje się z psami i suniami, tylko przy misce potrafi dominować. Przyszła do nas chudziuteńka, teraz wygląda dobrze :) [url]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8326[/url] Quote
rita60 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Ja też dorzucę 20,- na ogłoszenia,trzeba wyszczególnić psy po kolei wg imion,znaleźć tani bazarek i do dzieła.Marzyło mi się zrobienie takiego wątku dla tych najstarszych,ale czasu brakuje,niestety... Quote
rita60 Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Jestem...wybacz sunieczko,ale tyle potrzebujacych psiaków. Quote
ciapuś Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 A ja poproszę jeszcze o dokładne dane psa [B]ZBYś[/B][B], nr 507 [URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8542[/URL] [/B]i wytypowanie jednego z listy to będę je ogłaszać aż do skutku Tylko na kogo podawać namiary :cool3: Quote
minia7 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='ciapuś']A ja poproszę jeszcze o dokładne dane psa [B]ZBYś[/B][B], nr 507 [URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8542[/URL] [/B]i wytypowanie jednego z listy to będę je ogłaszać aż do skutku Tylko na kogo podawać namiary :cool3:[/QUOTE] To Może Zorro? Albo Czek? Dwa bez szans, chociaż Czek zupełnie niewidoczny, stary i "brzydki" . Można podać mój nr do wszystkich :) Quote
ciapuś Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 ok to biorę do ogłoszeń Czeka,Zorro i Zbysia Tylko muszę mieć teksty dla nich bo ja psów na oczy nie widziałam Minia7 podaj mi jeszcze raz nr tel do siebie Quote
rita60 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 minia to zrób proszę listę psiaków,to będzie czytelnie... Quote
ciapuś Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 zamówiłam już pakieciki na bazarku i czekam na teksty do ogłoszeń Quote
Marycha35 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Cholera, ten bazarek z ogłoszeniami wstrzymany, tylu chętnych. Dzięki ogromne za info o Evenie. Bida kochana, kibicuję mu od dawna! Nie mam stałęgo dostepu do netu, ale zrobię mu ogłoszenia. Tyle tych bid jest w potrzebie, cholera musimy im pomóc:) A może wrzucić prośbę o ogłoszenia na wątek na Dogo naszego schronu? Wystarczy, że każdy weźmie na siebie jednego psiaka do ogłoszeń;) Quote
ciapuś Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Przypominam się Czekam na teksty do ogłoszeń Quote
Marycha35 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Ja cholera przepraszam, nie dałam rady z ogłoszeniami dla Evena, się ogarniam! Quote
rita60 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Zaglądam do swojej Karli...poproszę minię żeby zajrzała i zrobiła spis tych biedaczków. Quote
Marycha35 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Małgoś byłoby super, bo nie wiem jaki fon podawać dla Evena, czy mogę foty ze schronu wykorzystać? I ile on ma lat teraz?:) Dziewczynki macie namiary na jakiś bazarek ogłoszeniowy????? Zamówiłabym dla Evena pakiet, bo mam kłopoty przy wklejaniu zdjęć, błagam, wrr!!! A u Karli w opisie na stronie schronu aktualizacja:) Edited March 18, 2013 by Marycha35 Quote
rita60 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Tak,widziałam,znowu trzeba będzie powtórzyć ogłoszenia... Quote
Marycha35 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) [B]Minia [/B]a dałbyś radę zrobić fotki Evenowi i tej suni, Betce, z jego boksu? Zamówiłabym im ogłoszenia. I jakieś info o suni, wiek, charakter, wiem że już psiałaś o niej, ale tak w trzech zdaniach. I ten telefon jaki mam podać, pilizzzzzzzzz:) Znalazłam taki bazarek, 3zł za pakiet ogłoszeń na 25 portalach:) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240780-Bazarek-ogłoszeniowy-25-portali-za-3zł-do-27-03-do-godz-22-00[/URL] Edited March 18, 2013 by Marycha35 Quote
rita60 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Coś się cicho zrobiło u ciebie maleńka...ciotki gdzie jesteście ? Quote
ciapuś Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 no ja zaglądam i czekam na teksty do ogłoszeń bo już kupiłam ogłoszenia :angryy: Quote
ciapuś Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 zostały mi jeszcze 2 pakieciki ogłoszeń ,ale widzę że się nie doczekam tekstu więc chyba sobie darujemy te ogłoszenia Quote
rita60 Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 ciapuś o które konkretnie pieski chodzi ? Quote
Recommended Posts