Kami & Arica Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Witajcie Moi znajomi niestety muszą oddać swojego psa (belga - terveuren). Pies ma 4 lata, właściciele nie mają czasu żeby się nim zajmować i pies całymi dniami jest sam na ogrodzie, nie wychodzi też na spacery przez co jest dość nie wyżyty. Ze względu na to że ich sytuacja się zmieniła i nie mają dostatecznej ilości czasu żeby zapewnić psu tego co potrzebuje postanowili poszukać mu nowego domu, który będzie miał czas na rozsądne spożytkowanie jego energii. Pies chował się z dzieckiem aczkolwiek nie jest zbyt ostrożny. Nauczony podstawowych komend, ale jeszcze daleka droga do ideału. Graf (tak sie nazywa) jest bardzo energicznym i wesołym psem. Jest trochę lękliwy, boi się wystrzałów i burzy. Proszę o pomoc w znalezieniu dla niego odpowiedzialnego domu. Nie wiem czy są jakieś organizacje pomocy belgom, jeżeli tak to proszę o namiary bo nic nie mogę znaleźć. Quote
vpassione Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Organizacji pomocy OB nie ma. Podaj jakiś kontakt, może jakieś zdjęcia. Mogę założyć psu wątek na forum belgowym w naszym SOSie [URL="http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Board&boardID=15"]LINK[/URL] Jeszcze takie pytanie, skąd pochodzi ten terwik? Może hodowca zastrzegł w umowie punkt o pierwokupie. Quote
Recommended Posts