Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie

Moi znajomi niestety muszą oddać swojego psa (belga - terveuren). Pies ma 4 lata, właściciele nie mają czasu żeby się nim zajmować i pies całymi dniami jest sam na ogrodzie, nie wychodzi też na spacery przez co jest dość nie wyżyty. Ze względu na to że ich sytuacja się zmieniła i nie mają dostatecznej ilości czasu żeby zapewnić psu tego co potrzebuje postanowili poszukać mu nowego domu, który będzie miał czas na rozsądne spożytkowanie jego energii. Pies chował się z dzieckiem aczkolwiek nie jest zbyt ostrożny. Nauczony podstawowych komend, ale jeszcze daleka droga do ideału. Graf (tak sie nazywa) jest bardzo energicznym i wesołym psem. Jest trochę lękliwy, boi się wystrzałów i burzy. Proszę o pomoc w znalezieniu dla niego odpowiedzialnego domu. Nie wiem czy są jakieś organizacje pomocy belgom, jeżeli tak to proszę o namiary bo nic nie mogę znaleźć.

Posted

Organizacji pomocy OB nie ma.
Podaj jakiś kontakt, może jakieś zdjęcia. Mogę założyć psu wątek na forum belgowym w naszym SOSie [URL="http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Board&boardID=15"]LINK[/URL]
Jeszcze takie pytanie, skąd pochodzi ten terwik? Może hodowca zastrzegł w umowie punkt o pierwokupie.