Jump to content
Dogomania

Sara vel Puma - plowa amstaffka, zniszczona, smutna - ma dom!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agata Dymer']do poniedziałku Sara zostaje u Magdy i Kuby
wiecie co spadli nam z nieba!

rozmawiałam dziś z nimi przez tel i wiem, że sunia pięknie reaguje na dzieci i ma kolegę labradora!

a teraz wkleję coś od Magdy:

Witam, jestem wychowawcą grupy internackiej, do której trafiła Sara.Jest to bardzo pogodny i sympatyczny piesek, ma łagodne usposobienie, uwielbia się tulić wręcz prosi swoją łapką o przytulenie jej.
Tak naprawdę to imię nadali moi wychowankowie, którzy przejęli się losem psa. Obecnie Sara jest pod moją tymczasową opieką.

Witam, wczoraj wieczorem sunia odwiedziła naszych znajomych z małymi dziećmi, bardzo ładnie się z nimi bawiła i nie wykazywała żadnych agresywnych zachowań. Również kontakt z psami przebiegł pomyślnie, Bawiła się jak mały szczeniaczek.Sunia w domu jest spokojna i bardzo grzeczna. Muszę przyznać, że to jest pies z klasą.

To dobre wiadomości, zobaczycie, że długo nie będzie bezdomna, trzymam za nią kciuki:lol:
A ze zdrowiem dobrze?

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ze zdrowiem ok, udalo sie wykluczyc bolesnosci i urazy, wiec to juz nas mocno uspokoilo. Jednak cieczka moze okazac sie klopotem, bo nie wiemy czy mala nie zaciazyla. To bedzie do sprawdzenia niedlugo... najwazniejsze, zeby teraz odpoczela i nabrala sil :)

tatankas jak dobrze pamietam, to Puma pol roku temu tez byla cieczkowa, wiec obstawiem, ze miala wtedy szczeniaki. Jesli dobrze licze, to innych cieczek w miedzy czasie raczej nie bylo, tylko skad az tak wyciagniete sutki po jednym miocie? Ktos ma doswiadczenie z ciaza u suk? Z czego to moze wynikac?

Posted

[quote name='ageralion']Ze zdrowiem ok, udalo sie wykluczyc bolesnosci i urazy, wiec to juz nas mocno uspokoilo. Jednak cieczka moze okazac sie klopotem, bo nie wiemy czy mala nie zaciazyla. To bedzie do sprawdzenia niedlugo... najwazniejsze, zeby teraz odpoczela i nabrala sil :)

tatankas jak dobrze pamietam, to Puma pol roku temu tez byla cieczkowa, wiec obstawiem, ze miala wtedy szczeniaki. Jesli dobrze licze, to innych cieczek w miedzy czasie raczej nie bylo, tylko skad az tak wyciagniete sutki po jednym miocie? Ktos ma doswiadczenie z ciaza u suk? Z czego to moze wynikac?[/QUOTE]

Takich wiadomości się spodziewałam,ona wtedy była przygarnięta przez ludzi z małym dzieckiem i psem w domu i było super.

Moim zdaniem ona wtedy była po szczeniakach,a teraz jest już po drugim miocie!!!

Posted

jak się okaże szczenna załamka... no ale już staram się przyzwyczaić do tej wizji...
nie wiem jak sobie poradzimy bo z tego co słyszałam zabieg jest drogi, a na chwilę obecną z kasą u nas bardzo ciężko

Posted

[quote name='karolynahh']to nic, zbierzemy wspólnymi silami, bazarki, zbiórki, uda się na pewno
sama bym ją wam ukradła, gdybym się nie bała amstaffów ;d[/QUOTE]

Nie ma się czego bać, uwierz;)

Posted

[quote name='BajUla']Nie ma się czego bać, uwierz;)[/QUOTE]

Dokładnie,sunia łagodniejsza od Głupich Yorków,wybaczcie pańcie niektórych Yorków(w tym moja psiapsiółko Izo)ale taka jest prawda :)

Posted

[quote name='karolynahh']to nic, zbierzemy wspólnymi silami, bazarki, zbiórki, uda się na pewno
sama bym ją wam ukradła, gdybym się nie bała amstaffów ;d[/QUOTE]
Uwierz lub nie, ale 3 lata temu tez sie ich balam :evil_lol: Jak to media robia czlowiekowi sieczke z mozgu...

Posted

[quote name='Agata Dymer']dla mnie to najwspanialsze istotki na ziemi
kochane, delikatne, oddane[/QUOTE]

Dla mnie też są najwspanialsze...

A macie jakieś pomysły? Gdzie ją ulokować?

Posted

[quote name='ageralion']Uwierz lub nie, ale 3 lata temu tez sie ich balam :evil_lol: Jak to media robia czlowiekowi sieczke z mozgu...[/QUOTE]

nie tyle media, co właściciele uczą psow strasznych zachowań, ach...

Posted

[quote name='karolynahh']nie tyle media, co właściciele uczą psow strasznych zachowań, ach...[/QUOTE]
Tutaj tez masz racje niestety, ale pociesze Cie, moda na asty dla dresa sie konczy :) Coraz wiecej amstaffow trafia do normalnych domow i ludzi kochajacych rase :)

Posted

Witam,
Sara jest fajnym pieskiem, bardzo energicznym, lubi dużo chodzić na spacery i biegać. Chętnie bawi się z innymi pieskami. Rozkochuje każdego, jest bardzo łagodna i myślę że nigdy nikogo nie ugryzie.
Najlepszym dla niej miejscem będzie domek z podwórkiem, na którym to będzie mogła sobie przez cały czas biegać, mile widziany drugi pies do towarzystwa.

Posted

[quote name='madziajuzwiak']Witam,
Sara jest fajnym pieskiem, bardzo energicznym, lubi dużo chodzić na spacery i biegać. Chętnie bawi się z innymi pieskami. Rozkochuje każdego, jest bardzo łagodna i myślę że nigdy nikogo nie ugryzie.
Najlepszym dla niej miejscem będzie domek z podwórkiem, na którym to będzie mogła sobie przez cały czas biegać, mile widziany drugi pies do towarzystwa.[/QUOTE]

No...Sara z takimi referencjami szybko dom znajdzie, do tego jeszcze taka śliczna...:lol:

• 3 weeks later...
Posted

Co nowego u Sary, jakis czas temu zmienila DT, ktore mozliwe ze zmieni sie w DS. Sara mieszka teraz z malym psiakiem u mlodej pani weterynarz :) Sprawuje sie naprawde dobrze i zaczela chodzic na szkolenie :)

"Sara ma sie doskonale. Jest ze mna w pracy na uczelni dzisiaj. Pokochala studentow, a Oni Ja. Moge Ja spokojnie zostawic w gabinecie na czas zajec i jest bardzo grzeczna. W domu zostala najdluzej na 4 godziny i sprawdzila sie doskonale.