Jump to content
Dogomania

Staruszek Bono!Czy odejdzie samotny,niechciany i niekochany? Brzeg/ Za TM

Recommended Posts

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Byłem dzisiaj u Bono!Nakarmilem kiełbaską,wygłaskałem,pogadałem:loveu: .Cudny facet i ma sliczny głos,taki zachrypnięty a zarazem przyjemny dla ucha (jak dla mnie oczywiście).
Teraz sprawa z jego eutanazją!Kurczę nawet nie wiem od czego zacząc i jak zacząc...To całe przytulisko znajduje się na teraznia Zakladu Higieny Komunalnej...w dni robocze od poniedziałku do piątku jest tam wspomniany wczesniej pracownik,oraz pani prowadząca ewidencję psów i zajmująca się ich sprawami (ja ją nazywam kierowniczką)!W soboty i niedzielę,zakład jest pusty a osobą odpowiedzialną za karmienie i pojenie psów jest...osoba siedząca w recepcji a w weekendy pracująca jako stróż!No i sobie dziś z nią pogadaliśmy (koleżanka była ze mną) i dowiedziałem się (od tej pani),że ona nie słyszała o niczym takim jak eutanazja jakiegokolwiek psa z ów przytuliska!No to jej powiedziałem,co usłyszałem od pracownika i zrobiła wielkie oczy:crazyeye: .Obiecała mi,że się dowie co i jak!Kolejną sprawą jest to,że psiury wg pracownika mają być wywożone do jakiegoś schroniska na slązku a pani recepcjonistka powiedziała mi,że do Opola!No to znów jej mówię co usłyszałem od prawownika i ponownie wielkie oczy:crazyeye: .
Ja juz nawet nie wiem o co tam chodzi,ten mówi tak a tamten tak i jedna wielka kaszana!Będę sie starał dowiedzieć czegoś jeszcze od kierowniczki bo to ona prowadzi te wszystkie papiery i jak mniemam się we wszystkim orientuje!
A może ktoś z was wie z jakim miastem Brzeg Opolski ma podpisaną umowę??Szukałem wczoraj w necie i nic nie znalazłem:mad: .
Jutro idziemy powalczyć z burmistrzem o wolontariat taki pałną gębą bo jak narazie uniemożliwiają nam to jakies przepisy ,że to jest przytulisko a nie schronisko!Teraz normalnie nas wpuszaczają do psów ale co to za pomoc dla zwierząt kiedy tylko możemy pokiziać,pogłaskać i pogadać...

Posted

I jeszcze zdjęcia Bono:

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img219.imageshack.us/img219/5584/ssa42647tf9.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://imageshack.us"][/URL]

[U][URL="http://imageshack.us"][/URL][/U]

Posted

Bono jaki ty jesteś piękny i taki wyjątkowy. Gamba czy w ramach wolontariatu możesz wychodzić z nim na spacer? , ona taki biedny na tym łańcuchu:placz: , dalczego on ma ten łańcuch:placz: . błagam, czy jest tam jakiś hotel lub płatny tymczasowy dom? Bono do domku

Posted

[quote name='jamos']Bono jaki ty jesteś piękny i taki wyjątkowy. Gamba czy w ramach wolontariatu możesz wychodzić z nim na spacer? , ona taki biedny na tym łańcuchu:placz: , dalczego on ma ten łańcuch:placz: . błagam, czy jest tam jakiś hotel lub płatny tymczasowy dom? Bono do domku[/quote]

O wolontariat się narazie twardo staramy,dziś bylismy u samego burmistrza ale nam sie nie udało dostać-moze następnym razem bedzie lepiej!Tak więc Bono poki co musi kwitnąc na tym łancuchu (w sumie moglibyśmy go wziąsc na spacer ale nie mamy takie pozwolenia a nie chcemy żeby nas juz przekreślili w tym przytukisku).Bono musi być na łancuchu bo boksy są zajęte (boksy sztuk 3)!Nie mam pojęcia co robić z tym Bono-wypytałem się ludzi i każdy mówi po co mi taki stary pies:-( !Ja go niestety nie mogę przygarnąc!Hotelu brak kolo mnie jak i w całym województwie bynajmniej ja takie nie znalazłem!

Posted

[quote name='fidelek2']piękny, wyjątkowy i taki strasznie chudziutki :-( Boże i ten łańcuch - strasznie to wygląda....[/quote]

Wiem,że strasznie:-( .Na dodatek jeszcze to ciemne pomieszczenie:shake: .Rozmawialisy na temat przeniesienia Bono na dwór z pracownikiem.Do budy na zewnątrz ale odpowiedział,że jest mu to nie potrzebne!Nie chcialiśmy awantury wiec Bono musi tam narazie pozostać:placz: .Co do tej chydosci to jest z niego chudzinka!Ale w miarę mozliwosci dokarmiamy do kielbaskami i parówkami i co tam przyniesiemy!Tyle chociaz mozemy dla niego zrobić!:placz:

Posted

Gamba to dobrze że Jesteście, że chodzicie tam do nich - przynajmniej wiedzą że ktos się o nie troszczy, są wygłaskane, wymiziane...powalczcie jeszcze o jakieś spacery - to też bardzo dużo

Posted

Musimy wywalczyć te spacery i to koniecznie...własnie dla tych wszystkich psich istnień!
Ja mam taką prośbę do odwiedzających ten wątek:
Czy ktoś mógłby wstawić Bono na allegro!Tam kupę osób przesiaduję wiec moze ktoś go wypatrzy,bardzo proszę:oops:
A ja napiszę jakiś tekst!

Posted

Gamba ja go wystawię na allegro tylko prześlij mi jakiś tekst - wyciskacz łez...;)

Gamba, mi się wydaje że Brzeg ma podpisana umowę ze schroniskiem w Opolu...w opolskim są tylko 2 schrony - właśnie Opole i K-Koźle i wątpię aby mieli umowę z Kędzierzynem....

Posted

fidelek 2 dziękuję za allegro dla tego biednego psiaka. wierzę, że ten cudnu staruszek znajdzie wspaniały dom. Gamba odwiedzaj go, proszę. [SIZE=1]niestety mam poważny problem ze zdrowiem i nie będę miała dostępu do kompa. [/SIZE][SIZE=2]Bono do domku:placz: [/SIZE]

Posted

Bono Piękny Staruszku - czy znajdzie się domek na te ostatnie lata....:-(

Ciotka wystawi Cię na allegro tylko poczekamy na jakis wyjątkowy tekst od Gamby...

Posted

Przepraszam,że tak pózno tekst wklejam!Wczoraj juz nie mogłem,późno wróciłem i mózg mi nie pracował za dobrze:cool3:

Oto tekst:

Nagle...biegnę po zielonej trawie,w górze tańczy patyk,spada na taflę jeziora...wiedzę go...jeszcze troszkę!Moje silne młode łapy odbijają się od brzegu i lecę w powietrzu...spadam,szybko płynę,mam go,jest mój...I słyszę gwizd..tak,tak to mój pan mnie woła...płynę coraz szybciej i szybciej,biegnę ile sił w łapach i juz jestem przy nim...jestem taki szczęsliwy,ciało drży,uśmiecham się pięknie bo wiem,że nic nas nie rozdzieli...Widzę swoją rodzinę,dom i moją miskę,w pokoju leży posłanie...nic więcej nie jest mi potrzebne!
Nagle...autokontrola,otwieram zmęczone powieki.Zmarzłem,ciało przeszedł dreszcz,szare ściany patrzą jakby chciały mnie rozedrzeć na strzępy,buda patrzy swym jednym okiem i ciemno jest a ja tak nie lubię ciemności!I łańcuch,łrzecz która zabiera mi resztki psiej godności!No tak,nie ma pana przecież teraz jestem bezdomny,jestem niczyj a tak chcę do kogoś należeć...widzisz mnie i odwracasz wzork,wiesz jak ja się czuję?Czuję sie jak śmieć,niepotrzebny,wyrzucony,zapomniany!Tak to właśnie ja-pies,ślepo wierzący,że człowiek wróci.Młody,szczęsliwy a teraz chowający się do zimnej schroniskowej budy!
W jednym miejscu zamknięto tyle psich historii,każdy z tych psów opowie wam własną!
Nagle...słyszysz to?To wszystkie schroniskowe psy płaczą,wyjąc zwiarzają ból,który rozdziera ich serca.Nie,one nie narzekają na los,one błagają o lepsze jutro,o to aby nadzieja dzisiajeszego dni pojawiła się ponownie jutro,nadzieja która daje szanse na leszpe jutro i tak nadzieja,która trzyma przy życiu!
Nagle...słyszysz gardłowy,ochrypły głos.To Bono śpiewa pieśń swojego życia,tak wyraziście,że nie potrzebujesz muzycznego słuchu!Wystarczy westchnąc,skupić się i jest juz w psim sercu...już wszystko wiesz...

Posted

[quote name='Gamba']
Oto tekst:

Nagle...biegnę po zielonej trawie,w górze tańczy patyk,spada na taflę jeziora...wiedzę go...jeszcze troszkę!Moje silne młode łapy odbijają się od brzegu i lecę w powietrzu...spadam,szybko płynę,mam go,jest mój...I słyszę gwizd..tak,tak to mój pan mnie woła...płynę coraz szybciej i szybciej,biegnę ile sił w łapach i juz jestem przy nim...jestem taki szczęsliwy,ciało drży,uśmiecham się pięknie bo wiem,że nic nas nie rozdzieli...Widzę swoją rodzinę,dom i moją miskę,w pokoju leży posłanie...nic więcej nie jest mi potrzebne!
Nagle...autokontrola,otwieram zmęczone powieki.Zmarzłem,ciało przeszedł dreszcz,szare ściany patrzą jakby chciały mnie rozedrzeć na strzępy,buda patrzy swym jednym okiem i ciemno jest a ja tak nie lubię ciemności!I łańcuch,łrzecz która zabiera mi resztki psiej godności!No tak,nie ma pana przecież teraz jestem bezdomny,jestem niczyj a tak chcę do kogoś należeć...widzisz mnie i odwracasz wzork,wiesz jak ja się czuję?Czuję sie jak śmieć,niepotrzebny,wyrzucony,zapomniany!Tak to właśnie ja-pies,ślepo wierzący,że człowiek wróci.Młody,szczęsliwy a teraz chowający się do zimnej schroniskowej budy!
W jednym miejscu zamknięto tyle psich historii,każdy z tych psów opowie wam własną!
Nagle...słyszysz to?To wszystkie schroniskowe psy płaczą,wyjąc zwiarzają ból,który rozdziera ich serca.Nie,one nie narzekają na los,one błagają o lepsze jutro,o to aby nadzieja dzisiajeszego dni pojawiła się ponownie jutro,nadzieja która daje szanse na leszpe jutro i tak nadzieja,która trzyma przy życiu!
Nagle...słyszysz gardłowy,ochrypły głos.To Bono śpiewa pieśń swojego życia,tak wyraziście,że nie potrzebujesz muzycznego słuchu!Wystarczy westchnąc,skupić się i jest juz w psim sercu...już wszystko wiesz...[/quote]

Przepięknie to napisałeś :-( :-(

zaraz zrobię aukcję....

Posted

I jeszcze opis:

Bono ma około 12 lat i został znaleziony błakając się po mieście.Jest ufny,miły chociaz troszeczkę nieobecny,z przyjemnoscią przyjmuje pieszczoty,uwielbia drapanie za uszkiem i wtedy zamyka ze szczęscia oczy i zapewne marzy o nowym domu!Jest miły i łagodny,dobrze dogaduje się z innym psami!
Bono znajduje się się w Brzegu Opolskim w przytulisku dla bezdomnych zwierząt!
Telefon kontaktowy :
077 416 26 77 oraz 077 416 73 65
Telefon do mnie (z przyjemnością pokieruję przyszłych nowych włascicieli ) 889198591
Fidelku zdjęcia ściągniesz z wątku?Jak coś to poślę na maila ale dopiero późno w nocy!
Póki co dziekuję ci droga ciociu za allegro :loveu:

Posted

Bono na allegro...
[URL]http://www.allegro.pl/item164673080_czy_odejdzie_samotny_niekochany_niechciany_.html[/URL]

Gamba, ja mam jeszcze jedna prośbę - wklej tu w wątku jedno zdjecie Bono ale pomniejszone...dołożyłabym do tej aukcji miniaturkę - wtedy więcej osób zagląda :lol: próbowałam z tymi co tu są ale są za wielkie ;)

Posted

Fidelku taką miniaturkę?

[URL=http://img292.imageshack.us/my.php?image=ssa42526yg9.jpg][IMG]http://img292.imageshack.us/img292/8378/ssa42526yg9.th.jpg[/IMG][/URL]