Gamba Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Byłem dzisiaj u Bono!Nakarmilem kiełbaską,wygłaskałem,pogadałem:loveu: .Cudny facet i ma sliczny głos,taki zachrypnięty a zarazem przyjemny dla ucha (jak dla mnie oczywiście). Teraz sprawa z jego eutanazją!Kurczę nawet nie wiem od czego zacząc i jak zacząc...To całe przytulisko znajduje się na teraznia Zakladu Higieny Komunalnej...w dni robocze od poniedziałku do piątku jest tam wspomniany wczesniej pracownik,oraz pani prowadząca ewidencję psów i zajmująca się ich sprawami (ja ją nazywam kierowniczką)!W soboty i niedzielę,zakład jest pusty a osobą odpowiedzialną za karmienie i pojenie psów jest...osoba siedząca w recepcji a w weekendy pracująca jako stróż!No i sobie dziś z nią pogadaliśmy (koleżanka była ze mną) i dowiedziałem się (od tej pani),że ona nie słyszała o niczym takim jak eutanazja jakiegokolwiek psa z ów przytuliska!No to jej powiedziałem,co usłyszałem od pracownika i zrobiła wielkie oczy:crazyeye: .Obiecała mi,że się dowie co i jak!Kolejną sprawą jest to,że psiury wg pracownika mają być wywożone do jakiegoś schroniska na slązku a pani recepcjonistka powiedziała mi,że do Opola!No to znów jej mówię co usłyszałem od prawownika i ponownie wielkie oczy:crazyeye: . Ja juz nawet nie wiem o co tam chodzi,ten mówi tak a tamten tak i jedna wielka kaszana!Będę sie starał dowiedzieć czegoś jeszcze od kierowniczki bo to ona prowadzi te wszystkie papiery i jak mniemam się we wszystkim orientuje! A może ktoś z was wie z jakim miastem Brzeg Opolski ma podpisaną umowę??Szukałem wczoraj w necie i nic nie znalazłem:mad: . Jutro idziemy powalczyć z burmistrzem o wolontariat taki pałną gębą bo jak narazie uniemożliwiają nam to jakies przepisy ,że to jest przytulisko a nie schronisko!Teraz normalnie nas wpuszaczają do psów ale co to za pomoc dla zwierząt kiedy tylko możemy pokiziać,pogłaskać i pogadać... Quote
Gamba Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 I jeszcze zdjęcia Bono: [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img219.imageshack.us/img219/5584/ssa42647tf9.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us"][/URL] [U][URL="http://imageshack.us"][/URL][/U] Quote
Gamba Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img505.imageshack.us/img505/4388/ssa42675er8.jpg[/IMG][/URL] Quote
jamos Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Bono jaki ty jesteś piękny i taki wyjątkowy. Gamba czy w ramach wolontariatu możesz wychodzić z nim na spacer? , ona taki biedny na tym łańcuchu:placz: , dalczego on ma ten łańcuch:placz: . błagam, czy jest tam jakiś hotel lub płatny tymczasowy dom? Bono do domku Quote
Kasia Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 piękny, wyjątkowy i taki strasznie chudziutki :-( Boże i ten łańcuch - strasznie to wygląda.... Quote
Gamba Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 [quote name='jamos']Bono jaki ty jesteś piękny i taki wyjątkowy. Gamba czy w ramach wolontariatu możesz wychodzić z nim na spacer? , ona taki biedny na tym łańcuchu:placz: , dalczego on ma ten łańcuch:placz: . błagam, czy jest tam jakiś hotel lub płatny tymczasowy dom? Bono do domku[/quote] O wolontariat się narazie twardo staramy,dziś bylismy u samego burmistrza ale nam sie nie udało dostać-moze następnym razem bedzie lepiej!Tak więc Bono poki co musi kwitnąc na tym łancuchu (w sumie moglibyśmy go wziąsc na spacer ale nie mamy takie pozwolenia a nie chcemy żeby nas juz przekreślili w tym przytukisku).Bono musi być na łancuchu bo boksy są zajęte (boksy sztuk 3)!Nie mam pojęcia co robić z tym Bono-wypytałem się ludzi i każdy mówi po co mi taki stary pies:-( !Ja go niestety nie mogę przygarnąc!Hotelu brak kolo mnie jak i w całym województwie bynajmniej ja takie nie znalazłem! Quote
Gamba Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 [quote name='fidelek2']piękny, wyjątkowy i taki strasznie chudziutki :-( Boże i ten łańcuch - strasznie to wygląda....[/quote] Wiem,że strasznie:-( .Na dodatek jeszcze to ciemne pomieszczenie:shake: .Rozmawialisy na temat przeniesienia Bono na dwór z pracownikiem.Do budy na zewnątrz ale odpowiedział,że jest mu to nie potrzebne!Nie chcialiśmy awantury wiec Bono musi tam narazie pozostać:placz: .Co do tej chydosci to jest z niego chudzinka!Ale w miarę mozliwosci dokarmiamy do kielbaskami i parówkami i co tam przyniesiemy!Tyle chociaz mozemy dla niego zrobić!:placz: Quote
Kasia Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Gamba to dobrze że Jesteście, że chodzicie tam do nich - przynajmniej wiedzą że ktos się o nie troszczy, są wygłaskane, wymiziane...powalczcie jeszcze o jakieś spacery - to też bardzo dużo Quote
Gamba Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Musimy wywalczyć te spacery i to koniecznie...własnie dla tych wszystkich psich istnień! Ja mam taką prośbę do odwiedzających ten wątek: Czy ktoś mógłby wstawić Bono na allegro!Tam kupę osób przesiaduję wiec moze ktoś go wypatrzy,bardzo proszę:oops: A ja napiszę jakiś tekst! Quote
Justysia i Grześ Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Życzymy żeby się udało z tym wolontariatem :kciuki::kciuki::kciuki: Takie spacerki dałyby psiakom ogromną przyjemność... My niestety nie możemy pomóc z allegro :shake: Quote
Kasia Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Gamba ja go wystawię na allegro tylko prześlij mi jakiś tekst - wyciskacz łez...;) Gamba, mi się wydaje że Brzeg ma podpisana umowę ze schroniskiem w Opolu...w opolskim są tylko 2 schrony - właśnie Opole i K-Koźle i wątpię aby mieli umowę z Kędzierzynem.... Quote
jamos Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 fidelek 2 dziękuję za allegro dla tego biednego psiaka. wierzę, że ten cudnu staruszek znajdzie wspaniały dom. Gamba odwiedzaj go, proszę. [SIZE=1]niestety mam poważny problem ze zdrowiem i nie będę miała dostępu do kompa. [/SIZE][SIZE=2]Bono do domku:placz: [/SIZE] Quote
Justysia i Grześ Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Nie spadaj tak daleko słodziutki. HOP :multi: Quote
Kasia Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Bono Piękny Staruszku - czy znajdzie się domek na te ostatnie lata....:-( Ciotka wystawi Cię na allegro tylko poczekamy na jakis wyjątkowy tekst od Gamby... Quote
Gamba Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Przepraszam,że tak pózno tekst wklejam!Wczoraj juz nie mogłem,późno wróciłem i mózg mi nie pracował za dobrze:cool3: Oto tekst: Nagle...biegnę po zielonej trawie,w górze tańczy patyk,spada na taflę jeziora...wiedzę go...jeszcze troszkę!Moje silne młode łapy odbijają się od brzegu i lecę w powietrzu...spadam,szybko płynę,mam go,jest mój...I słyszę gwizd..tak,tak to mój pan mnie woła...płynę coraz szybciej i szybciej,biegnę ile sił w łapach i juz jestem przy nim...jestem taki szczęsliwy,ciało drży,uśmiecham się pięknie bo wiem,że nic nas nie rozdzieli...Widzę swoją rodzinę,dom i moją miskę,w pokoju leży posłanie...nic więcej nie jest mi potrzebne! Nagle...autokontrola,otwieram zmęczone powieki.Zmarzłem,ciało przeszedł dreszcz,szare ściany patrzą jakby chciały mnie rozedrzeć na strzępy,buda patrzy swym jednym okiem i ciemno jest a ja tak nie lubię ciemności!I łańcuch,łrzecz która zabiera mi resztki psiej godności!No tak,nie ma pana przecież teraz jestem bezdomny,jestem niczyj a tak chcę do kogoś należeć...widzisz mnie i odwracasz wzork,wiesz jak ja się czuję?Czuję sie jak śmieć,niepotrzebny,wyrzucony,zapomniany!Tak to właśnie ja-pies,ślepo wierzący,że człowiek wróci.Młody,szczęsliwy a teraz chowający się do zimnej schroniskowej budy! W jednym miejscu zamknięto tyle psich historii,każdy z tych psów opowie wam własną! Nagle...słyszysz to?To wszystkie schroniskowe psy płaczą,wyjąc zwiarzają ból,który rozdziera ich serca.Nie,one nie narzekają na los,one błagają o lepsze jutro,o to aby nadzieja dzisiajeszego dni pojawiła się ponownie jutro,nadzieja która daje szanse na leszpe jutro i tak nadzieja,która trzyma przy życiu! Nagle...słyszysz gardłowy,ochrypły głos.To Bono śpiewa pieśń swojego życia,tak wyraziście,że nie potrzebujesz muzycznego słuchu!Wystarczy westchnąc,skupić się i jest juz w psim sercu...już wszystko wiesz... Quote
Kasia Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='Gamba'] Oto tekst: Nagle...biegnę po zielonej trawie,w górze tańczy patyk,spada na taflę jeziora...wiedzę go...jeszcze troszkę!Moje silne młode łapy odbijają się od brzegu i lecę w powietrzu...spadam,szybko płynę,mam go,jest mój...I słyszę gwizd..tak,tak to mój pan mnie woła...płynę coraz szybciej i szybciej,biegnę ile sił w łapach i juz jestem przy nim...jestem taki szczęsliwy,ciało drży,uśmiecham się pięknie bo wiem,że nic nas nie rozdzieli...Widzę swoją rodzinę,dom i moją miskę,w pokoju leży posłanie...nic więcej nie jest mi potrzebne! Nagle...autokontrola,otwieram zmęczone powieki.Zmarzłem,ciało przeszedł dreszcz,szare ściany patrzą jakby chciały mnie rozedrzeć na strzępy,buda patrzy swym jednym okiem i ciemno jest a ja tak nie lubię ciemności!I łańcuch,łrzecz która zabiera mi resztki psiej godności!No tak,nie ma pana przecież teraz jestem bezdomny,jestem niczyj a tak chcę do kogoś należeć...widzisz mnie i odwracasz wzork,wiesz jak ja się czuję?Czuję sie jak śmieć,niepotrzebny,wyrzucony,zapomniany!Tak to właśnie ja-pies,ślepo wierzący,że człowiek wróci.Młody,szczęsliwy a teraz chowający się do zimnej schroniskowej budy! W jednym miejscu zamknięto tyle psich historii,każdy z tych psów opowie wam własną! Nagle...słyszysz to?To wszystkie schroniskowe psy płaczą,wyjąc zwiarzają ból,który rozdziera ich serca.Nie,one nie narzekają na los,one błagają o lepsze jutro,o to aby nadzieja dzisiajeszego dni pojawiła się ponownie jutro,nadzieja która daje szanse na leszpe jutro i tak nadzieja,która trzyma przy życiu! Nagle...słyszysz gardłowy,ochrypły głos.To Bono śpiewa pieśń swojego życia,tak wyraziście,że nie potrzebujesz muzycznego słuchu!Wystarczy westchnąc,skupić się i jest juz w psim sercu...już wszystko wiesz...[/quote] Przepięknie to napisałeś :-( :-( zaraz zrobię aukcję.... Quote
Gamba Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 I jeszcze opis: Bono ma około 12 lat i został znaleziony błakając się po mieście.Jest ufny,miły chociaz troszeczkę nieobecny,z przyjemnoscią przyjmuje pieszczoty,uwielbia drapanie za uszkiem i wtedy zamyka ze szczęscia oczy i zapewne marzy o nowym domu!Jest miły i łagodny,dobrze dogaduje się z innym psami! Bono znajduje się się w Brzegu Opolskim w przytulisku dla bezdomnych zwierząt! Telefon kontaktowy : 077 416 26 77 oraz 077 416 73 65 Telefon do mnie (z przyjemnością pokieruję przyszłych nowych włascicieli ) 889198591 Fidelku zdjęcia ściągniesz z wątku?Jak coś to poślę na maila ale dopiero późno w nocy! Póki co dziekuję ci droga ciociu za allegro :loveu: Quote
Kasia Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Bono na allegro... [URL]http://www.allegro.pl/item164673080_czy_odejdzie_samotny_niekochany_niechciany_.html[/URL] Gamba, ja mam jeszcze jedna prośbę - wklej tu w wątku jedno zdjecie Bono ale pomniejszone...dołożyłabym do tej aukcji miniaturkę - wtedy więcej osób zagląda :lol: próbowałam z tymi co tu są ale są za wielkie ;) Quote
Gamba Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Fidelku taką miniaturkę? [URL=http://img292.imageshack.us/my.php?image=ssa42526yg9.jpg][IMG]http://img292.imageshack.us/img292/8378/ssa42526yg9.th.jpg[/IMG][/URL] Quote
Gamba Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 I dziękuję ponownie za allegro:oops: Quote
Kasia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Gamba to wszystko dla Bono - on musi odejść z tamtego miejsca, musi znaleźć nowy domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts