mandragora33 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Doszła do mnie taka informacja : "UWAGA!!!! Jeśli ktoś zgubił małego Cocker spanielka (rudawy) ,lub zna kogoś kto takiego zgubił, to malec pałęta się po wąwozie przy Media Markt. Piesek boi sie obcych ludzi,nie chce do nikogo podejść. Szczeniak jest tam już conajmniej 2 dni ,był widziany jak biegł od strony os.Słowackiego. Głównie kręci się przy wąwozie, a także w okolicy osiedla Konopnickiej." Podobno ma obroze, podchodzi do psów jednak ucieka od ludzi nawet gdy mają w ręku jedzenie. Próbowano go złapać ale bez skutku. Osobiscie psiaka nie widziałam, chociaż zrobilam dzisiaj maly spacer tymi okolicami. Schronisko powiadomione, narazie nikt go nie szukał. Możliwe,że ktoś jest na tyle mądry,że wypuszcza malca by sam sobie pobiegał jednak istnieje możliwosc ze jednak ktoś go porzucił. Także psiarze z tamtych okolic zwróccie uwage na małego spanielka. Quote
Asia & Ginger Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Co z psiakiem? Wiadomo coś? Może warto powiadomić Lubelską Straż Ochrony Zwierzat? Quote
as_ko Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Co z psiakiem? Wiadomo coś? Może warto powiadomić Lubelską Straż Ochrony Zwierzat? LSOZ wie o tym, bo zamieścili takie ogłoszenie na fb. Quote
Asia & Ginger Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='as_ko']LSOZ wie o tym, bo zamieścili takie ogłoszenie na fb.[/QUOTE] Nie wiedziałam, dzięki. Mam tylko nadzieję, że malucha nie potrącił samochód i ktoś o dobrym sercu zgarnął go z tego wąwozu. Quote
mandragora33 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Niestety nie sa to moje rejony wiec czesto tam nie bywam. Powiadomilam wszystkich mi znajomych psiarzy mieszkajacych w tamtych okolicach ale malego nikt nie widzial do tej pory. Szczeniak moze byc teraz wszedzie, mogl rowniez przeniesc sie w inne miejsce. Przeglądałam też ogłoszenia ale nie znalazłam żadnej dotyczącej cocker spaniela. Mam nadzieje, że juz go ktoś złapał i sie nim zaopiekował ale nadal badzcie czujni na spacerach. Quote
gryf80 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 jeśli ma obrożę to duże prwdopodobieństwo że ktoś wypuścił psine-może spaniel zostal podarowany starszej osobie,jako towarzysz .jesli starszy opiekun nie jest w stanie sprostac wymaganiom spacerowym psa wypuszcza go z klatki żeby pobiegal-zwróćcie uwagę,że "te rejony"to przewaznie stare bloki,gdzie mieszakja starsi ludzie Quote
Recommended Posts