jolam Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) PILNIE szukamy DT lub DS dla 9-letniego biszkoptowego staruszka, który przebywa w schronisku w Wojtyszkach. Kto słyszał o tym miejscu ten wie jakie tam panują warunki :-( WIEK: 9 lat STAN ZDROWIA: brak danych, choć na zdjęciu widać jakiś problem z okiem, RODOWÓD, TATUAŻ: nie CHIP: 982061600047259 STERYLIZACJA: tak ZACHOWANIE W DOMU I PODCZAS TRANSPORTU: brak danych POSŁUSZEŃSTWO: Spokojny, łagodny, wesoły pies. Chodzi na smyczy.Taki kochany staruszek STOSUNEK DO INNYCH ZWIERZĄT: Spokojny, łagodny STOSUNEK DO DZIECI: brak danych Nestor, takie dałyśmy mu imię, jest wykastowanym, dużym psem. Przebywa w schronisku w Wojtyszkach. Jest grzeczny, spokojny i cierpliwie czeka na swojego człowieka. Ale nie ma chyba zbyt wiele czasu, stuknęło mu już 9 lat. Czy to za dużo, aby Go ktoś pokochał? Edited April 8, 2013 by jolam Quote
jazon Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Piękny pies. Nikt go nie chce? Za stary? Pomóżmy mu znaleźć dom. Quote
jolam Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Znajdźmy mu dom na starość. Nestror ma wydarzenie na FB http://www.facebook.com/e...?context=create udostępniajcie proszę Quote
Guest playing.thefool Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 A moglbys/moglabys powiedziec cos wiecej o Wojtyszkach? CZy jestes tam wolontariuszem? Czy jest tam strasznie? Quote
Guest playing.thefool Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 czy tam w ogole sa dopuszczani wolontariusze? slyszalem ze nawet policji nie chca wpuscic! skad macie zdjecie tego psa? Quote
Guest playing.thefool Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 CZy ktos moze zechcialby sie zaangazowac tez w pomoc na szersza skale dla Wojtyszek? Oto moj watek dot. Klembowa, ale rownie dobrze moze dotyczyc kazdego schroniska w dramatycznej sytuacji: http://www.dogomania.pl/threads/222673-Klembow-i-podobne-osrodki_pomoc-faryzeuszy CZy znalazlyby sie osoby, ktore chcialyby sie zaangazowac w realizacje takiego projektu? Dla 4000 psow w Wojtyszkach to bylby koszt ok 3-3,5 mln zl. To naprawde relatywnie niewiele - zarowno dla gmin, jak i dla inwestorow prywatnych. Quote
jolam Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Zdjęcia psiaka mamy ze strony fundacji pomocy labradorom www.fundacjaprima.pl niestety wolontariuszem nie jestem, za daleko mieszkam :-( miejsce masakra :-( po 30-40 psów w boksie Quote
jolam Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Nestor ma DT :multi::multi::multi: tylko potrzebny jest transport. Szukamy transportu na trasie WOJTYSZKI koło Sieradza - OBORNIKI. Może byc transport łaczony np. Wojtyszki - Poznań. Czy może ktoś pomóc ? Quote
aylussus Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Dlaczego stary? Moj pies mial circa 17 lat i jeszcze by zyl, ale go psy zagryzly kolo domu. Widac ze nie byl mlody powyzej 15 r. zycia, byl spokojny, ale na pewno byl w lepszej kondycji niz ludzkie 60-latki. Kolejny pies mial ok 16 lat. Nie wrocila do domu. Bardzo zywy, zdrowy pies, wydawalo sie ze mlody. jazon napisał(a):Piękny pies. Nikt go nie chce? Za stary? Pomóżmy mu znaleźć dom. Quote
jolam Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Nadal szukamy pomocy w transporcie na trasie Wojtyszki k. Sieradza - Oborniki Wlkp Quote
jazon Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Na Nestorka czeka domek :) Szukamy pomocy w transporcie. Została trasa Wojtyszki-Konin. Quote
jolam Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 (edited) Nestor już w DT :multi: Okazało się, że Nestor jest młodszy - ma 6 lat. Cytuję: Nestor ma 6 lat. Bardzo spokojny,łagodny zarówno dla ludzi, dzieci jaki i psów. Taki misiek,domagający się pieszczot Trąca pyszczkiem i mówi "Tutaj jestem,kochaj mnie" Wzięłam go na spacer, idzie przy nodze, właściwie nie potrzebuje smyczy,tak bardzo trzyma się człowieka. Spacer dość krótki , bo widać, że tak nadwaga go męczy. Byliśmy chwilę u koleżanki, ładnie wszedł po schodach, przywitał się z dorosłymi i z dziećmi i...nie chciał wyjść. Popiskiwał, jakby prosił "Zostawcie mnie tutaj,jestem przecież grzeczny"....ech... Wieczorem odebrała go Renata i pojechał do p.Oli Dałam jej 12 kg karmy,tak na początek. W tym tygodniu Nesio pojedzie do weta, ma kłopoty z uszami, trzeba go odrobaczyć no i zacząć walczyć z nadwagą. A oto nasz cudowny miś Ma sporą nadwagę, niestety, ale sobie z tym poradzimy :-) Edited February 15, 2012 by jolam Quote
Recommended Posts