Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

PILNIE szukamy DT lub DS dla 9-letniego biszkoptowego staruszka, który przebywa w schronisku w Wojtyszkach.
Kto słyszał o tym miejscu ten wie jakie tam panują warunki :-(

STAN ZDROWIA: brak danych, choć na zdjęciu widać jakiś problem z okiem,
RODOWÓD, TATUAŻ: nie
CHIP: 982061600047259
STERYLIZACJA: tak
ZACHOWANIE W DOMU I PODCZAS TRANSPORTU: brak danych
POSŁUSZEŃSTWO: Spokojny, łagodny, wesoły pies. Chodzi na smyczy.Taki kochany staruszek
STOSUNEK DO INNYCH ZWIERZĄT: Spokojny, łagodny
STOSUNEK DO DZIECI: brak danych

Nestor, takie dałyśmy mu imię, jest wykastowanym, dużym psem. Przebywa w schronisku w Wojtyszkach.
Jest grzeczny, spokojny i cierpliwie czeka na swojego człowieka.
Ale nie ma chyba zbyt wiele czasu, stuknęło mu już 9 lat.
Czy to za dużo, aby Go ktoś pokochał?

Edited by jolam
Guest playing.thefool
Posted

A moglbys/moglabys powiedziec cos wiecej o Wojtyszkach? CZy jestes tam wolontariuszem? Czy jest tam strasznie?

Guest playing.thefool
Posted

czy tam w ogole sa dopuszczani wolontariusze? slyszalem ze nawet policji nie chca wpuscic! skad macie zdjecie tego psa?

Guest playing.thefool
Posted

CZy ktos moze zechcialby sie zaangazowac tez w pomoc na szersza skale dla Wojtyszek?

Oto moj watek dot. Klembowa, ale rownie dobrze moze dotyczyc kazdego schroniska w dramatycznej sytuacji:

http://www.dogomania.pl/threads/222673-Klembow-i-podobne-osrodki_pomoc-faryzeuszy

CZy znalazlyby sie osoby, ktore chcialyby sie zaangazowac w realizacje takiego projektu? Dla 4000 psow w Wojtyszkach to bylby koszt ok 3-3,5 mln zl. To naprawde relatywnie niewiele - zarowno dla gmin, jak i dla inwestorow prywatnych.

Posted

Nestor ma DT :multi::multi::multi: tylko potrzebny jest transport.

Szukamy transportu na trasie WOJTYSZKI koło Sieradza - OBORNIKI.
Może byc transport łaczony np. Wojtyszki - Poznań.

Czy może ktoś pomóc ?

Posted

Dlaczego stary? Moj pies mial circa 17 lat i jeszcze by zyl, ale go psy zagryzly kolo domu. Widac ze nie byl mlody powyzej 15 r. zycia, byl spokojny, ale na pewno byl w lepszej kondycji niz ludzkie 60-latki.

Kolejny pies mial ok 16 lat. Nie wrocila do domu. Bardzo zywy, zdrowy pies, wydawalo sie ze mlody.

jazon napisał(a):
Piękny pies.
Nikt go nie chce? Za stary?
Pomóżmy mu znaleźć dom.

Posted (edited)

Nestor już w DT :multi:

Okazało się, że Nestor jest młodszy - ma 6 lat.

Cytuję:
Nestor ma 6 lat.
Bardzo spokojny,łagodny zarówno dla ludzi, dzieci jaki i psów.
Taki misiek,domagający się pieszczot Trąca pyszczkiem i mówi "Tutaj jestem,kochaj mnie"
Wzięłam go na spacer, idzie przy nodze, właściwie nie potrzebuje smyczy,tak bardzo trzyma się człowieka. Spacer dość krótki , bo widać, że tak nadwaga go męczy.
Byliśmy chwilę u koleżanki, ładnie wszedł po schodach, przywitał się z dorosłymi i z dziećmi i...nie chciał wyjść. Popiskiwał, jakby prosił "Zostawcie mnie tutaj,jestem przecież grzeczny"....ech...
Wieczorem odebrała go Renata i pojechał do p.Oli
Dałam jej 12 kg karmy,tak na początek.
W tym tygodniu Nesio pojedzie do weta, ma kłopoty z uszami, trzeba go odrobaczyć no i zacząć walczyć z nadwagą.

A oto nasz cudowny miś
Ma sporą nadwagę, niestety, ale sobie z tym poradzimy :-)

Edited by jolam