some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 to wszystko przypadek. trzymajmy kciuki. patrzac na to ogloszenie, myslalam sobie- " na pewno sie nie uda, oni chca szczeniaka" ale cos mi podpowiadalo zeby sprobowac. mam nadzieje ze wszystko sie uda. musi sie udac Quote
some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 (edited) dziewczyny kto da rade przyjechac w sobote do schronu? godzina 13? edit: chcialam zwrocic uwage na jedno: Bass (nasz Bass ma) numer 451/2011 czyli do schronu trafil w kwietniu zeszlego roku. A Bass (imie ze strony schronu i opis psa) to inny pies!!! i opis jest do tamtego psiaka, ktory faktycznie siedzi w schronie od 2009 roku. Naszego Bassa w ogole nie ma w dziale "do adopcji", stad cale zamieszanie. ale przeciez ewidentnie na zdjeciu widac numer na zawieszcze czyli 451/2011 a tamten Bass ma 1180/09. Edited February 8, 2012 by some Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Ja bym bardzo chciała byc z Wami. Mam nadzieję, że dam radę. Jeszcze napiszę ;) BajUla a Ty będziesz ? Gdzie jesteś ? Tu się tyle dzieje...dobrego :D Quote
some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 prosze bardzo teraz umiescili info o nim, po moim telefonie! : [LIST] [*]płeć: pies [*]wiek: 4 lata [*]rasa: [*]boks: [*]numer: 451/11 [*]sterylizacja/kastracja: nie [*]szczepienia: tak [*]odrobaczenie: nie [/LIST] Pies trafił do nas po zakończonej w Gminie Police kwarantannie, jest raczej psem uległym, nieradzącym sobie w sforze. do dzialu dzis trafilem! Quote
ageralion Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Jestem i ja. Moze mi sie uda dojechac w sobote do schronu ale nie moge teraz obiecac :( Bardzo ma fajny opis ten Wasz Bass 451 ;) A Bass oryginal, czyli 1180 to ten i tez jest przepiekny! http://www.schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/40 płeć: pies wiek: 3 lata rasa: boks: 42a numer: 1180/09 sterylizacja/kastracja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie Bass jest młodym mieszańcem labradora. Do tej pory nikt niczego go nie nauczył - począwszy od chodzenia na smyczy, skończywszy na podstawowych komendach. Jednak jest pojętny i uwielbia być głaskany. Za kawałek mięska nauczy się niemal "od ręki" prawie wszystkiego. Przy odrobinie wysiłku może stać się cudownym domowym psem, uwielbianym przez całą rodzinę. W jego oczach wciąż widać wiarę w to, że ktoś go pokocha i da mu jego własną rodzinę. W schronisku rzadko wychodzi z budy, chyba stracił już nadzieję. Może to właśnie Ty sprawisz, że w końcu będzie szczęśliwy? Quote
some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 no wlasnie. po prostu szkoda slow. jestem umowiona z p. Malgosia w sobote o 13 przed schroniskiem. Martus naprawde fajnie by bylo gdybys tez dojechala, na pewno mi pomozesz we wszystkim. oczywiscie idziemy po pieska Bassa II nr 451. pani wie ze zaszla pomylka Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 My od początku wiemy że zaszła pomyłka ;) Na 1 stronie jest zacytowany opis psiaka.Ja się pod niego podpiełam, żaden inny psiak mi nie pasował. Dobrze, że są zdjęcia. To wiadomo o którego psa chodzi ;) A gdzie jest jego prawdziwy opis, Bassa II bo nie mogę odszukać, tyle razy wertowałam stronę schronu i żaden opis mi nie pasuje. Psiaka pierwszy raz dojrzałam 5 stycznia. Siedział w budzie, nawet do Mnie nie wyszedł. :( teraz gdy byłam u niego w sobotę to nawet dał się pogłaskać, co widać na fotkach :D Quote
ageralion Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='Joanna K.']A gdzie jest jego prawdziwy opis, Bassa II bo nie mogę odszukać, tyle razy wertowałam stronę schronu i żaden opis mi nie pasuje. A tutaj, dodane dzisiaj http://www.schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/857 Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Kochane powiedzcie Mi co to za piesek ? Śliczny jest :) http://www.schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/857 Podobny do Bassa II. Quote
some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Asia to jest nasz Bass II :)) to jest nasz Bass wlasnie no chyba ze ironizujesz a ja nie lapie :) Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Nie, nie. Tyle się dzieje... Dlaczego schronisko dopiero teraz wstawiło to zdjęcie ? Bo ktoś się nim wreszcie zainteresował ? O co tu chodzi ? Quote
some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Asiu po moim telefonie wstawili zdjecie, bo okazalo sie ze nasz Bass w ogole nie byl dodany na stronie schroniska... Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 some napisał(a):Asiu po moim telefonie wstawili zdjecie, bo okazalo sie ze nasz Bass w ogole nie byl dodany na stronie schroniska... Zostawię to bez komentarza :-( Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Nie dali mu szansy, tak być może ktoś by go wypatrzył na stronie internetowej schroniska :( Ale i tak się cieszę :multi: Śliczny jest :loveu: Quote
jolam Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 To który Bass to Bass a który to nie Bass ? i Który ma szansę na adopcję? Sie namieszało :evil_lol: Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 OMG!!!:-o Padłam trupem:evil_lol:, jak zmartwychwstane, to zaraz napiszę, muszę jeszcze raz porządnie przeczytać, bo czytałam jak opętana i się pogubiłam:diabloti: Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Tak to ogarnęłam:p Nasz Bass, zwany teraz Bassem II, to ten z Banerka, z pierwszej strony, na zdjęciu przy samochodzie z numerem 451 (dałyśmy mu opis Bassa I, tego ze zdjęcia z postu Ageralion, ale nim też się zajmiemy, prawda?) Ja Wam mówię, może górnolotnie, ale to znak...;) Zaraz piszę dalej;) Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 some napisał(a):no wlasnie. po prostu szkoda slow. jestem umowiona z p. Malgosia w sobote o 13 przed schroniskiem. Martus naprawde fajnie by bylo gdybys tez dojechala, na pewno mi pomozesz we wszystkim. oczywiscie idziemy po pieska Bassa II nr 451. pani wie ze zaszla pomylka Ja będę na BANK, mogę być już o 5 rano:diabloti:. Oczywiście będę o 13:p Tak, idziemy po Bassa II Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='ageralion']Jestem i ja. Moze mi sie uda dojechac w sobote do schronu ale nie moge teraz obiecac :( Bardzo ma fajny opis ten Wasz Bass 451 ;) A Bass oryginal, czyli 1180 to ten i tez jest przepiekny! http://www.schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/40 płeć: pies wiek: 3 lata rasa: boks: 42a numer: 1180/09 sterylizacja/kastracja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie Bass jest młodym mieszańcem labradora. Do tej pory nikt niczego go nie nauczył - począwszy od chodzenia na smyczy, skończywszy na podstawowych komendach. Jednak jest pojętny i uwielbia być głaskany. Za kawałek mięska nauczy się niemal "od ręki" prawie wszystkiego. Przy odrobinie wysiłku może stać się cudownym domowym psem, uwielbianym przez całą rodzinę. W jego oczach wciąż widać wiarę w to, że ktoś go pokocha i da mu jego własną rodzinę. W schronisku rzadko wychodzi z budy, chyba stracił już nadzieję. Może to właśnie Ty sprawisz, że w końcu będzie szczęśliwy? Witaj Marta, w "kupie" razniej;) Ten Bass I Numer 1180, to taki rzeczywiście bardziej labkowaty (jak na moje "fachowe" oko, ale obiecuję, że się w labkach doszkolę):multi: Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 BajUla napisał(a):O Some, witamy, super!!!:multi: Jak on tyle czasu w schronie, to atakuje, walka o życie...Ale dobrze, że do ludzi lgnie,biedak... Może przyniesiesz mu tyle szczęścia co Abisiowi? Poczytało się troszkę;) Some, bez komentarza....;) Jeszcze tylko Goldenka brakuje:oops: Quote
some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 wlasnie otrzymalam smsa od p.Malgosi. obejrzeli zdjecie Bassa to przy samochodzie, sa zachwyceni. pisza ze jest slodki i trzymaja kciuki za nasza dzialalnosc, aby wiecej pieskow trafialo do domkow! Bajula po prostu w sobote po zalatwieniu sprawy z Bassem II idziemy obfotografowac Bassa I i sie nim zajmiemy Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 some napisał(a):wlasnie otrzymalam smsa od p.Malgosi. obejrzeli zdjecie Bassa to przy samochodzie, sa zachwyceni. pisza ze jest slodki i trzymaja kciuki za nasza dzialalnosc, aby wiecej pieskow trafialo do domkow! Bajula po prostu w sobote po zalatwieniu sprawy z Bassem II idziemy obfotografowac Bassa I i sie nim zajmiemy Some, jak wszystko dobrze pójdzie, i po obfotografowaniu, to aż się boję co będzie póżniej:cool3: A i jeszcze jedno, a co ze smyczą i obrożą dla Bassa II? Quote
Recommended Posts