Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Dziękuję Wam bardzo za pamięc o Edzionku :)

Wstawiam rozliczenie do końca lipca bez końcowego bilansu, tylko wpłaty z deklaracji, ponieważ doszły również pieniążki z bazarku na fb i gdy zrobię tam ostateczne rozliczenie, to uzupełnię.

Zdjęcia Edzionka z 19 lipca !!!

JUTRO JADĘ NA PARĘ DNI DO HOTELIKU, WRESZCIE POZNAM EDZIA :)  BĘDĄ ZDJĘCIA I FILMIKI !!!!! 

===========================================================================================================

BILANS NA DZIEŃ 30 KWIETNIA:

2016: WPŁATY: 13.671,85 – WYDATKI: 14,118,40 = NA KONCIE EDZIA minus 446, 55 zł

Maj 2016

Wpłaty:

AtaO – 100 zł

Krystyna Chilińska – 200 zł

Agnieszka 103 – 5 zł

Astra 126 – 10 zł

Królik 2014 – 60 zł

Lobaria – 20 zł

RAZEM WPŁATY : 394 zł

Wydatki :

• 250 zł hotelik

• 430 zł faktury 122,129,130 za weta Przychodnia Feniks

• RAZEM WYDATKI : 680 zł

Bilans po rozliczeniu bazarku

Czerwiec 2016

Wpłaty:

Agnieszka 103 – 5 zł

Królik 2014 – 20 zł

Astra 126 – 10 zł

Lobaria – 10 zł

RAZWM WPŁATY: 45 ZŁ

Wydatki:

• 250 zł hotelik

Lipiec 2016

Wpłaty:

AgiW – 126,67 zł

Agnieszka 103 – 5 zł

Astra 126 – 10 zł

Królik 2014 – 20 zł

Lobaria – 10 zł

RAZEM WPŁATY : 167, 67 zł

Wydatki:

• 250 zł hotelik

• 80 zł – faktura za weta 161 Przychodnia Feniks

RAZEM WYDATKI : 330 ZŁ

Edzio.JPG

Edzio1.JPG

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Witam nadchodzi nowy rok a tu zero wiadomosci o piesku ,place placilem i chcialbym wiedziec jak staruszek sie miewa . Nie moge placic w ciemno nie wiedzac co z nim ,dlatego prosze o jakies wiadomosci skoro ktos zalozyl temat i chce aby wplacac pieniazki . Mam nadzieje ze wszystko ok. z Edkiem

• 5 weeks later...
Posted

Przed chwilą napisałam do Lobarii na fejsie. Kiedyś już pisałam do niej a było to jakoś jesienią. Napisała wtedy, że Edek żyje lecz jest coraz słabszy. Płaci jego hotel i weta.

Posted

Witam ,co nas obchodzi fejs jestem tu na dogomani skoro ktos zbiera i nie pisze od miesiecy to cos chyba nie tak ,zreszta to nie pierwszy raz na tym portalu ,sponsorowalem wiele pieskow i juz mam przykre doswiadczenie ,jesli Edek  nie zyje to wypadalo by o tym napisac a nie czekac na kase , takie zachowanie to krecia robota dla innych ,ja juz bede bardzo uwazal gdzie i na kogo wysylam

• Like 1
Posted

16.11.2016 23:08
13164293_987556661332837_559930060486298
Żyje, choc coraz słabszy. Płacę pobyt i weta

Taka była odpowiedź Lobarii kiedy napisałam, że pytacie o Edka. W zeszłym roku trafiłam na bazarek który organizowała na opłacenie pobytu Edzia w hoteliku i na leki. Teraz też pisałam jednak nie odpowiada. Myślę, że Edek zyje i jest kosztownym psem.Jest stary a leki brał juz od dawna. Myśle, że z lobarią coś sie dzieje. Miała jakies problemy osobiste.Kiedyś pisała na fb, że przeprowadza sie do innego mieszkania.  Czy ktos wie gdzie Edek jest w hoteliku? Myślę żebyście jednak nie opuszczali Edka.

https://www.facebook.com/Lobaria?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all

• 2 weeks later...
Posted

Edzio żyje, ale bardzo potrzebne są ciepłe myśli i kciuki za kochanego . Dziś dostałam sms-em wiadomość z hoteliku, cytuję: " Ela źle z Edziem, ma problemy ze wstawaniem, w nocy potrafi zsikać się pod siebie, w dzień dużo śpi ale jeszcze funkcjonuje". " Najgorzej rano, trzeba mu pomóc wstać, nie ma apetytu".

Od razu zadzwoniłam, Ewa ma jechać z Edziem do weta, nie wiem czy dziś zdąży czy dopiero jutro.

Dziś nie chciał jeść swojej karmy ( specjalna dla wątrobowców - sucha zmieszana z mokrą), zjadł z puszki trochę Doliny Noteci.

Oczywiście płacę za hotelik i lekarstwa mimo praktycznie ( prócz wyjątków, za które bardzo dziękuje ! ) braku wpłat na Edzionka. W życiu nie ukrywałabym śmierci psa i inkasowała za niego deklaracje!!!

Rozliczenie postaram się zrobić do końca tygodnia ( niedziela).

DZIŚ PO PROSTU PŁACZĘ W PRACY CO CHWILĘ PO WIADOMOŚCI Z HOTELIKU, MAM NADZIEJĘ, ŻE TO JESZCZE NIE CZAS NA KOCHANEGO EDZIONKA !

Zdjęcia Edzia  z 19 stycznia b.r.

Edzio jest w Hoteliku Tymczasik Ewa Gawron

Konary pod Częstochową

IMG_0850.jpg

IMG_0854.jpg

Posted
57 minut temu, krolik2014 napisał:

Witam wyslalem dzis 60 zl za styczen i luty troszke wiecej ,zycze zdrowia EDZIOWI oraz wszystkiego dobrego opiekunom ,prosze tez co jakis czas sie odezwac Pani lobario ,pozdrawiam z Gdyni

Dziękuję, no nie jest dobrze, wczoraj Edzionek był u weta, doktorka zrobiła USG narządów i stwierdziła, ze to raczej ból kręgosłupa i zaleciła lek przeciwbólowy o nazwie Climalgex. Jest cholernie drogi - tabletka na dzień 4 zł, ale nie obciąża wątroby, którą przecież Edzio na zjechaną. Dziś Edzionek nie wstał w ogóle, zrobił pod siebie kupola i siu, jest słabiutki, nie zjadł nawet tabletki, nie mówiąc o jedzeniu... Ewa dała kroplówkę, czekamy.

Mam zdjęcia dzisiejsze Edzia, ale na komórce i nie potrafię na komp ich przesłać, jak będę miała na mailu to wstawię.

Byłam pewna, ze wstawiłam tu zdjęcia i filmiki Edzia z mojego pobytu u niego w czasie urlopu, ale okazało się, że wstawiłam na fb.

EDZIONKU KOCHANY - TRZYMAJ SIE !!!!!

Posted

Mam Wam do przekazania najgorszą z możliwych wiadomości!!!

Edzionka nie ma już z nami.....

Biega po Tęczowych Łąkach [*]

Pani Ewa wraz z wetami walczyła o naszego Dziadzia....

Niestety nie udało się :-( :-( :-(

Ela jak tylko dojdzie do siebie zrobi rozliczenie i napisze więcej....

Posted

Taka smutna wiadomość, biedna psina... ale najważniejsze, że nie odszedł w samotności - dzięki Wam za to! Dla niego to był dom. 

Biegaj tam sobie psinko...

Kiedy będzie już rozliczenie i wyjdą jakieś braki, to oczywiście chętnie się dorzucę. Pozdrawiam Was.

Posted

strasznie mi przykro , biedna psina , mam nadzieje ze nie cierpial na koniec , mam tez staruszka w domu który ma pewnie z 16 lat , nie wiem dokladnie bo RIco jest ze schroniska . Edek już biega z moimi poprzednimi pieskami za tęczowym mostem . Dziekuje za opieke wszystkim

• Downvote 1
  • 6 months later...
Posted
Dnia 15.02.2017 o 10:53, krolik2014 napisał:

Witam wyslalem dzis 60 zl za styczen i luty troszke wiecej ,zycze zdrowia EDZIOWI oraz wszystkiego dobrego opiekunom ,prosze tez co jakis czas sie odezwac Pani lobario ,pozdrawiam z Gdyni

Dnia 21.02.2017 o 22:01, AgiW napisał:

Taka smutna wiadomość, biedna psina... ale najważniejsze, że nie odszedł w samotności - dzięki Wam za to! Dla niego to był dom. 

Biegaj tam sobie psinko...

Kiedy będzie już rozliczenie i wyjdą jakieś braki, to oczywiście chętnie się dorzucę. Pozdrawiam Was.

Edzio na zawsze zostanie w moim sercu. Bardzo dziękuję Wam za wsparcie. Pod koniec rzeczywiście sama dopłacałam do Niego, ale nie mam czasu zrobić rozliczenia - ratuję kolejne psy. Skoro zapłaciłam, to mogłam. Proszę juz nie wpłacać na Edzia - co miesiąc mam na koncie 10 zł. Zwrócę. lub przeznaczę na inne psiaki w potrzebie. Gdy będę miała chwilę czasu, to wstawię filmik, gdy byłam u Edzia i zdjecia z Jego ostatnich chwil.

Dziękuję, no nie jest dobrze, wczoraj Edzionek był u weta, doktorka zrobiła USG narządów i stwierdziła, ze to raczej ból kręgosłupa i zaleciła lek przeciwbólowy o nazwie Climalgex. Jest cholernie drogi - tabletka na dzień 4 zł, ale nie obciąża wątroby, którą przecież Edzio na zjechaną. Dziś Edzionek nie wstał w ogóle, zrobił pod siebie kupola i siu, jest słabiutki, nie zjadł nawet tabletki, nie mówiąc o jedzeniu... Ewa dała kroplówkę, czekamy.

Mam zdjęcia dzisiejsze Edzia, ale na komórce i nie potrafię na komp ich przesłać, jak będę miała na mailu to wstawię.

Byłam pewna, ze wstawiłam tu zdjęcia i filmiki Edzia z mojego pobytu u niego w czasie urlopu, ale okazało się, że wstawiłam na fb.

EDZIONKU KOCHANY - TRZYMAJ SIE !!!!!

Posted

Edzio na zawsze zostanie w moim sercu. Bardzo dziękuję Wam za wsparcie. Pod koniec rzeczywiście sama dopłacałam do Niego, ale nie mam czasu zrobić rozliczenia - ratuję kolejne psy. Skoro zapłaciłam, to mogłam. Proszę juz nie wpłacać na Edzia - co miesiąc mam na koncie 10 zł. Zwrócę. lub przeznaczę na inne psiaki w potrzebie. Gdy będę miała chwilę czasu, to wstawię filmik, gdy byłam u Edzia i zdjecia z Jego ostatnich chwil.

Posted
1 minutę temu, Lobaria napisał:

Widzę Cię na fb. Wzięłam udział w bazarku. Jeśli możesz to zamieść zdjęcia Edzia.

• Upvote 1