Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry!
Obecnie poszukuję kosmetyków dla mojego yorka, a oferta jest tak dużo, że nie wiem, jakie produkty wybrać. Teraz używam szamponu 1 ALL SYSTEM - Super Cleaning & Cond. Szampon oczyszczający i mlecznej odżywki (dla ludzi). Włosy są miękkie, ładne, ale według mnie trochę za suche i mało błyszczące. Rafiś po kąpieli wygląda tak:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/39/dsc0051em.jpg/][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/2961/dsc0051em.jpg[/IMG][/URL]

Chciałabym, żeby jego włoski były lśniące, odżywione i dobrze obciążone. No i teraz moje pomysły:
1. Nadal szampon 1 All Systems+ któraś z tych odżywek:
1 ALL SYSTEM - Botanical Conditioner, odżywka
1 ALL SYSTEM - Super Rich Conditioner, Odżywka
2. PSH - Aloe Vera, Szampon nawilżający dla długowłosych
PSH - Odżywka Witalizująca regeneracyjna
3. MEGAMAZON - Cupuacu, Szampon nawilżający nabłyszczający
MEGAMAZON - Cupuaçu, Odżywka nawilżająca, wygładzająca
4. PET HEAD - Feeling Flaky, Szampon skóra sucha i wrażliwa
PET HEAD - Furtastic, Krem głęboko nawilżający
Jak myślicie, który zestaw sprawdzi się najlepiej? A może macie inne propozycje? Na tym forum czytałam jeszcze o kosmetykach Artero, Laser Lites i Vivog, ale sama nie wiem... Proszę o jakieś wskazówki, jest to mój pierwszy pies tej rasy i jeszcze nie wiem, jak postępować z jego włosem.

Posted

Cześć,
widzę, że wybierasz z kosmetyków z wyższej półki, stąd dorzucę jeszcze jedną firmę Show Dog, z ich oferty polecam dla yorka szampon SHOW DOG Silk Coat Shampoo, odżywkę do rozczesywania SHOW DOG Magic Mist Conditioner (ułatwia rozczesywanie) i super odżywiający preparat, niezwykle wydajny[COLOR=#cb0067][COLOR=black] ShowDog Intense Coat Treatment. Wszystkie kosmetyki jakie wymieniasz są dostępne w sklepie internetowym [url]www.groomer.com.pl[/url] polecam [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR]
[/COLOR]

Posted

Cześć,
My używaliśmy różnych firm: All Systems, Espree, PSH, Puck. I chyba jednak u mojego lepiej sprawdza się All Systems (szampon+odżywa Super Rich).
Ale generalnie zasada jest taka - to co pasuje jednemu, dla drugiego może być kiepskie :eviltong:
Więc aby odnaleźć najlepszy kosmetyk dla Rafisia musisz po prostu próbować różnych firm, w końcu sama się przekonasz co na jego włosek jest najlepsze.

Jeśli włos wydaje Ci się suchy, proponuję kupić olej np. kokosowy. Dzień przed kąpielą naoliwić psa, a przy kąpaniu dokładnie zmyć tej olejek.

• 2 months later...
Posted

A czy któryś z wystawców mógłby mi doradzić szampon + odżywkę + preparat do nabłyszczania? Kenzo jest jeszcze malutki, ale zamierzam Go wystawiać, i nie chcę na Nim na razie eksperymentować...

Posted

[quote name='saltwater']A czy któryś z wystawców mógłby mi doradzić szampon + odżywkę + preparat do nabłyszczania? Kenzo jest jeszcze malutki, ale zamierzam Go wystawiać, i nie chcę na Nim na razie eksperymentować...[/QUOTE]

najczęściej używany zestaw na wystawy dla wiekszości yorków to zestaw All System[COLOR=#000000][SIZE=3][COLOR=#7bb0ff][FONT=Times New Roman][/FONT][/COLOR][/SIZE][/COLOR]
szampon super cleaning + odżywka botanical,
u większości się doskonale sprawdzają, ale tak jak wyżej jest napisane to co dla jednego psa jest super niekoniecznie podpasuje innemu, nie ma rady metody prób i błędów nie da się obejść;)

Posted

a jakiś nabłyszczacz? Przepraszam, że marudzę, Kenzo jest jeszcze malutki i ma krótki włos, ale jesteśmy z Moim Mężczyzną zdeterminowani, uczymy się papilotowania na moich włosach :D

Posted

[quote name='saltwater']a jakiś nabłyszczacz? Przepraszam, że marudzę, Kenzo jest jeszcze malutki i ma krótki włos, ale jesteśmy z Moim Mężczyzną zdeterminowani, uczymy się papilotowania na moich włosach :D[/QUOTE]

nie pisałam o nabłyszczaczu bo na tym etapie jest zbędny, podkreśli czarny kolor szczenięcych włosów na końcówkach, przy przedawkowaniu pies wygląda jak tłusty;)

natomiast obowiązkowo trzeba już włos natłuszczać i powolutku do papilotowania się przymierzać:)