Fuksx Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jakich granicach cenowych mieszczą się pierwsze szczepienia psa (labrador) ile około ilu tygodniowe szczeniaki powinno się szczepić ? Czyli ogólnie na jaką kwotę powinienem się przygotować. Quote
LadyS Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Fuksx']Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jakich granicach cenowych mieszczą się pierwsze szczepienia psa (labrador) ile około ilu tygodniowe szczeniaki powinno się szczepić ? Czyli ogólnie na jaką kwotę powinienem się przygotować.[/QUOTE] Wszystko zależy od miasta, zwykle ok. 30 zł. Szczenię powinno być najpierw dwukrotnie odrobaczone w odpowiednich odstępach czasu, a dopiero potem - też po upływie odpowiedniego czasu - zaszczepione. I powinien to zrobić hodowca. Quote
gryf80 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 ls,wiesz jak jest-jesli psiak kupiony był bez rodowodu to raczej nikt nie"zawyża kosztów"szczepieniem,a może także i odrobaczeniem. fuksx-może być jak ls pisała,"u nas" pierwsze szczepienie kosztuje 40(nosówka parwo możliwość szczepienia od 4 tyg do 6-8),potem 50 zł pięcioskaładnikowa-wszystko w odstępach 3-tyg,no i na końcu wścieklizna 25 zł(minimum 12 tyg życia) Quote
Fuksx Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Tak tak, już się dowiedziałem u mnie w mieście koszt to 40 zł, a wścieklizna 30 zł. Odrobaczenie ok 6. Dzięki za odpowiedzi :) Quote
Nati211 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Ja za mojego maltańczyka, przy drugim szczepieniu płaciłam 55zł teraz w wieku 12tygodni będzie miał ostatnie 3 i to będzie koszt około 55-65zł, a za kolejne max 4 tygodnie na wściekliznę i to jest koszt przynajmniej w BB około 2-0-30zł chyba będzie kosztowało z tego co pamiętam. Ale to wszystko zależy od jakości szczepionki i od miasta gdzie mieszkasz... Quote
Recommended Posts