Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć w jakich granicach cenowych mieszczą się pierwsze szczepienia psa (labrador) ile około ilu tygodniowe szczeniaki powinno się szczepić ?
Czyli ogólnie na jaką kwotę powinienem się przygotować.

Posted

[quote name='Fuksx']Witam.
Chciałbym się dowiedzieć w jakich granicach cenowych mieszczą się pierwsze szczepienia psa (labrador) ile około ilu tygodniowe szczeniaki powinno się szczepić ?
Czyli ogólnie na jaką kwotę powinienem się przygotować.[/QUOTE]

Wszystko zależy od miasta, zwykle ok. 30 zł. Szczenię powinno być najpierw dwukrotnie odrobaczone w odpowiednich odstępach czasu, a dopiero potem - też po upływie odpowiedniego czasu - zaszczepione. I powinien to zrobić hodowca.

Posted

ls,wiesz jak jest-jesli psiak kupiony był bez rodowodu to raczej nikt nie"zawyża kosztów"szczepieniem,a może także i odrobaczeniem.
fuksx-może być jak ls pisała,"u nas" pierwsze szczepienie kosztuje 40(nosówka parwo możliwość szczepienia od 4 tyg do 6-8),potem 50 zł pięcioskaładnikowa-wszystko w odstępach 3-tyg,no i na końcu wścieklizna 25 zł(minimum 12 tyg życia)

Posted

Ja za mojego maltańczyka, przy drugim szczepieniu płaciłam 55zł teraz w wieku 12tygodni będzie miał ostatnie 3 i to będzie koszt około 55-65zł, a za kolejne max 4 tygodnie na wściekliznę i to jest koszt przynajmniej w BB około 2-0-30zł chyba będzie kosztowało z tego co pamiętam. Ale to wszystko zależy od jakości szczepionki i od miasta gdzie mieszkasz...