Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przedwczoraj zawiozlam Dianké do nowego domu. Dwoje mlodych ludzi domek z ogródkiem,bez dzieci. Mam nadziejé ze sobie z niá poradzá i wszystko bedzie dobrze. Dziékujé wszystkim za ogøoszenia i za trzymanie kciuków nie puszczajcie ich jeszcze. Dzis dzwonil pan mówiø æe Diana po døugim spacerze padla i na razie wszystko jest ok. Przepraszam za pisownié ale nie wiem jak przestawi© klawiature :)

Posted

Glutofia napisał(a):
Przedwczoraj zawiozlam Dianké do nowego domu. Dwoje mlodych ludzi domek z ogródkiem,bez dzieci. Mam nadziejé ze sobie z niá poradzá i wszystko bedzie dobrze. Dziékujé wszystkim za ogøoszenia i za trzymanie kciuków nie puszczajcie ich jeszcze. Dzis dzwonil pan mówiø æe Diana po døugim spacerze padla i na razie wszystko jest ok. Przepraszam za pisownié ale nie wiem jak przestawi© klawiature :)

zaciskam kciuki z całej siły

Posted

Jejciu jak ja się cieszę! Jakoś mi ta Dianka w oko wpadła. Superancko!
Gluciu, jeśli Ci się zmienia z/y s/đ itd. to trzeba pierw spróbować ctrl+shift. Nie wiem czy to jakaś różnica, ale ja używam lewy :D
AAAAAAAle fajnie ! :) :jupi:

Posted

Glutofia napisał(a):
nie dzwonili ci państwo? przypomnę im dzisiaj

aha...oni nie mają tel do was .Mają wziąć fakturę i przesłać

dokladnie, tak. tel. do mnie 510921063

Posted (edited)

Dzięki! Ze sterylką czekają do cieczki bo chcą trafić na połowę cyklu, niestety nie wiem kiedy Diana miała cieczkę.Wydaje mi się że wtedy kiedy moja suka ale mogę się mylić.. W nowym domu ma się dobrze, jest grzeczna, na podwórku bawi się z psem sąsiadów, na spacerkach też :)

Edited by Glutofia
Posted

Glutofia, czy jest spisana umowa z nowymi wlascicielami? Podaj mi prosze nr. tel do nich na PW.
Czy wydalabys do adopcji niewysterylizowana dozyce? Jesli naprawde godza sie na sterylizacje, to napewno nie beda czekac nie wiadomo na co? chyba ze na szczeniaki, jak to juz czesto na dogo mozna bylo zauwazyc. Wybacz moja zlosliwosc ale nie moge pojac jak mozna bylo wydac suke bez sterylki, tym bardziej za ja od samego poczatku wolalam na watku ze koszty sterylki pokryjemy.

Posted

Słońce ja cię rozumiem, ale po sterylce suką trzeba się zająć a kto miałby to zrobić?? Nietrzeźwa pani ze śrubami w nogach?? Czy jej koledzy którzy wpadną z flaszką?Pieniądze to nie wszystko, mogłabym zawieźć ją nawet ale co dalej? KTO miałby dopilnować reszty?

Prosiłam wszystkich dookoła by pomogli nikt nie chciał.
Umowy też NIKT nie chciał użyczyć.
My mamy w statucie tylko pomoc dogom i psom w typie doga w umowach również.Na Dianę jakby nie patrzeć w typie doga nie jest i nie dam rady ją pod doga podciągnąć.
Prosiłam o formalności Fundację Ast i SOS dla Zwierząt. Z jednej i drugiej strony usłyszałam że nie użyczą umowy psu którego nie widzieli. Jakkolwiek w przypadku pierwszej fundacji to naprawdę rozumiem, tak w przypadku drugiej nie wiem co myśleć bo przez ostatnie trzy lata pod ich patronatem wyadoptowałam sporo psów które tylko ja widziałam i jakoś zastrzeżeń nikt nie miał...
Żaden z tym psów nie wrócił do adopcji, wszystkie mają się dobrze.

Pomogłam suce jak mogłam- zanosiłam karmę jeździłam na wizyty przedadopcyjne zawiozłam ją do nowego domu. Jeśli ktokolwiek uważa że mógł zrobić to lepiej trzeba było orientować się wcześniej i coś zrobić zamiast teraz kwękać.

Nie wydaje mi się aby nowi państwo chcieli sucz rozmnażać, raczej rozczarowani byli brakiem sterylki, zaszczepili ją odrobaczyli zrobili podstawowe badania, a że chcą mieć pewność że to właściwy moment co w tym złego?
Nie dramatyzuj.

Posted

Glutofia napisał(a):
Słońce ja cię rozumiem, ale po sterylce suką trzeba się zająć a kto miałby to zrobić?? Nietrzeźwa pani ze śrubami w nogach?? Czy jej koledzy którzy wpadną z flaszką?Pieniądze to nie wszystko, mogłabym zawieźć ją nawet ale co dalej? KTO miałby dopilnować reszty?

Prosiłam wszystkich dookoła by pomogli nikt nie chciał.
Umowy też NIKT nie chciał użyczyć.
My mamy w statucie tylko pomoc dogom i psom w typie doga w umowach również.Na Dianę jakby nie patrzeć w typie doga nie jest i nie dam rady ją pod doga podciągnąć.
Prosiłam o formalności Fundację Ast i SOS dla Zwierząt. Z jednej i drugiej strony usłyszałam że nie użyczą umowy psu którego nie widzieli. Jakkolwiek w przypadku pierwszej fundacji to naprawdę rozumiem, tak w przypadku drugiej nie wiem co myśleć bo przez ostatnie trzy lata pod ich patronatem wyadoptowałam sporo psów które tylko ja widziałam i jakoś zastrzeżeń nikt nie miał...
Żaden z tym psów nie wrócił do adopcji, wszystkie mają się dobrze.

Pomogłam suce jak mogłam- zanosiłam karmę jeździłam na wizyty przedadopcyjne zawiozłam ją do nowego domu. Jeśli ktokolwiek uważa że mógł zrobić to lepiej trzeba było orientować się wcześniej i coś zrobić zamiast teraz kwękać.

Nie wydaje mi się aby nowi państwo chcieli sucz rozmnażać, raczej rozczarowani byli brakiem sterylki, zaszczepili ją odrobaczyli zrobili podstawowe badania, a że chcą mieć pewność że to właściwy moment co w tym złego?
Nie dramatyzuj.

Nie jestem w stanie pomoc na odlegosc 600 km. podaj mi prosze na pw Twoj adres mailowy a przesle Ci umowe adopcyjna, ktora mozesz podpisac w zastepstwie. A swoja droga, gdybys podpisala na wlasna fundacje umowe to odpowiedzialas bys karnie? Przed kim? Chyba mylisz statut z K.K.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Nie jestem w stanie pomoc na odlegosc 600 km. podaj mi prosze na pw Twoj adres mailowy a przesle Ci umowe adopcyjna, ktora mozesz podpisac w zastepstwie. A swoja droga, gdybys podpisala na wlasna fundacje umowe to odpowiedzialas bys karnie? Przed kim? Chyba mylisz statut z K.K.

a nie wiem , pewnie coś mylę, nieomylna nie jestem.
Już ci podsyłam maila umowę do was odesłać??
Odeślę :)
dzięki

Posted

Glutofia napisał(a):
a nie wiem , pewnie coś mylę, nieomylna nie jestem.
Już ci podsyłam maila umowę do was odesłać??
Odeślę :)
dzięki

Umowa poszla z dopiskiem. Prosze dopilnuj sterylki, trzymaj reke na pulsie.
Widac ze sunia szczesliwa i oby tak zostalo.