Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tigerek i Viper to psy o wielkiej sile charakteru. Wiolu, koniecznie zapraszamy do nas na zaprzęg! Obawiam się tylko, że jak podepniemy Merci i Brutusa (przekochany mix huskiego i malamuta odnaleziony przez nas pół roku temu, gdy biegał po wypadku samochodowym zakrwawiony po drodze) to praktykowane przez obie strony dziecięce, drewniane saneczki pójdą z dymem ;)

Drogi Dominiku, że też masz śmiałość pouczać mnie o dorosłości. Z tego co pamiętam, to nie ja, z powodu braku sukcesów wystawowych, chciałam oddać psiaka z powrotem do hodowcy. Nori i Merci nie raz przegrywały z innymi psami. I nigdy mi to nie przyszło do głowy. Pies to nie przedmiot.

Posted

dzięki :evil_lol: napewno kiedyś się skusimy :evil_lol:

teraz jesteśmy w trakcie wybierania wózka bo rzeczywiście saneczki wymiękają hihi :evil_lol:

Posted

[quote name='Norinka']Tigerek i Viper to psy o wielkiej sile charakteru. Wiolu, koniecznie zapraszamy do nas na zaprzęg! Obawiam się tylko, że jak podepniemy Merci i Brutusa (przekochany mix huskiego i malamuta odnaleziony przez nas pół roku temu, gdy biegał po wypadku samochodowym zakrwawiony po drodze) to praktykowane przez obie strony dziecięce, drewniane saneczki pójdą z dymem ;)

Drogi Dominiku, że też masz śmiałość pouczać mnie o dorosłości. Z tego co pamiętam, to nie ja, z powodu braku sukcesów wystawowych, chciałam oddać psiaka z powrotem do hodowcy. Nori i Merci nie raz przegrywały z innymi psami. I nigdy mi to nie przyszło do głowy. Pies to nie przedmiot.[/QUOTE]

. rozumiem Lidziu że obojętnie jak pies był wspaniały jest niczym w porównaniu z Norinką, bo tylko ona ma BIS z Presov. Nie śmiem nawet Airy do niej porównywać w tym wypadku

Posted

[quote name='wivi']dzięki :evil_lol: napewno kiedyś się skusimy :evil_lol:

teraz jesteśmy w trakcie wybierania wózka bo rzeczywiście saneczki wymiękają hihi :evil_lol:[/QUOTE]

[B]Cztero czy trzykołowiec? My ostatnio patrzyliśmy za dwuosobowym czterokołwcem, ale chcieli 3500zł. Zbieramy :)[/B]

[quote name='Dominik- HANDLING']. rozumiem Lidziu że obojętnie jak pies był wspaniały jest niczym w porównaniu z Norinką, bo tylko ona ma BIS z Presov. Nie śmiem nawet Airy do niej porównywać w tym wypadku[/QUOTE]

[B]A to mi akurat śmierdzi Aśką. Ty przynajmniej masz klasę i po przegranej nie wypisujesz w Norinki galerii, że Międzynarodowy Sędzia nie zna się na rasie i właściwie można u niego wygrać z byle jakimi psami (do dzisiaj zastanawia mnie dlaczego w takim razie się do niego pchali :))[/B]

[quote name='Dominik- HANDLING']to mój ostatni post w tym temacie. A pani Teresa wie dlaczego oddaje jej Nane i to nie twoja sprawa . I nigdy ci nie napisałem , że oddaje ją bo nie ma sukcesów , zresztą mało była wystawiana , bo ich nie lubi ....[/QUOTE]

[B]Boziu Drogi, to jeszcze jakiegoś psa chcesz oddać?! Siberian Husky nie może zostać zakupiony/ przygarnięty przez czyjeś widzimisię. To poważna decyzja! Te zwierzę czuje, przywiązuje się, kocha. A Ty bez sumienia zgłaszasz hodowcy REKLAMACJĘ?

Chciałam tą sprawę przemilczeć, ale sam mnie sprowokowałeś.[/B] [B]
Pisałam o Justify My. "Bo ktoś ci kiedyś napisał, że jest krótkonoga". Pamiętasz tą rozmowę? Pamiętasz co Ci odpisałam?

[I]"Dlaczego chcesz ją oddać? Ze względu na wysokość? Nasz Merci też jest malutka, ale jeśli to się pominie - idealna w każdym calu. Po prostu w przyszłości pokryjesz ją wysokim psem i tyle [IMG]http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif[/IMG] Jeśli ma fantastyczny charakter, ja bym nie rezygnowała."[/I][/B] [B]

Trochę wdzięczności. I proszę o jedno. Opiekuj się dobrze swoimi psiakami. Każde stworzenie jest tego warte. Nawet, gdy nie przynosi Ci sukcesów wystawowych.[/B]

Posted

[quote name='Dominik- HANDLING'] Każdy normalny hodowca jest zapatrzony w swoje psy, bo na tym to właśnie polega.[/QUOTE]

No właśnie niestety nie na tym to polega. Im szybciej to sobie uświadomisz, tym lepiej.
Swoją drogą jak to jest, że regularnie w branży wypływają takie barwne persony...

Posted

[quote name='Norinka'][B]Cztero czy trzykołowiec? My ostatnio patrzyliśmy za dwuosobowym czterokołwcem, ale chcieli 3500zł. Zbieramy :)[/B]

[B]A to mi akurat śmierdzi Aśką. Ty przynajmniej masz klasę i po przegranej nie wypisujesz w Norinki galerii, że Międzynarodowy Sędzia nie zna się na rasie i właściwie można u niego wygrać z byle jakimi psami (do dzisiaj zastanawia mnie dlaczego w takim razie się do niego pchali :))[/B]

[B]Boziu Drogi, to jeszcze jakiegoś psa chcesz oddać?! Siberian Husky nie może zostać zakupiony/ przygarnięty przez czyjeś widzimisię. To poważna decyzja! Te zwierzę czuje, przywiązuje się, kocha. A Ty bez sumienia zgłaszasz hodowcy REKLAMACJĘ?[/B]

[B]Chciałam tą sprawę przemilczeć, ale sam mnie sprowokowałeś.[/B]
[B]Pisałam o Justify My. "Bo ktoś ci kiedyś napisał, że jest krótkonoga". Pamiętasz tą rozmowę? Pamiętasz co Ci odpisałam?[/B]

[B][I]"Dlaczego chcesz ją oddać? Ze względu na wysokość? Nasz Merci też jest malutka, ale jeśli to się pominie - idealna w każdym calu. Po prostu w przyszłości pokryjesz ją wysokim psem i tyle [IMG]http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif[/IMG] Jeśli ma fantastyczny charakter, ja bym nie rezygnowała."[/I][/B]

[B]Trochę wdzięczności. I proszę o jedno. Opiekuj się dobrze swoimi psiakami. Każde stworzenie jest tego warte. Nawet, gdy nie przynosi Ci sukcesów wystawowych.[/B][/QUOTE]

Chyba 3 kołowy .... bo lżejszy ... ale jeszcze myślimy... w sumie 2 osobowy jest kuszący .... w rowerlandzie mogą zrobić za naprwdę przyzwoite pieniądze :cool3::sweetCyb:wczoraj przyszły szeleczki:Dog_run::dog:

Posted

Misiu, chyba zakradł Ci się błąd. Ale nie szkodzi :)

[quote name='Dominik- HANDLING']Lidia jesteś osoba strasznie zapatrzona w Siebie i swoje psy. Twoje psy są najpiękniejsze dla cb.[/QUOTE]

[quote name='Norinka']Każdy normalny hodowca jest zapatrzony w swoje psy, bo na tym to właśnie polega. Aby uświadomić sobie co są warte, a co należy poprawić... Wytykasz mi, że kocham swoje psy i zwracam na nie uwagę?[/QUOTE]

Nadal się tego trzymam :)

To, że ktoś uważa swojego psa za najpiękniejszego czworonoga na świecie jest rzeczą naturalną, która wynika z miłości. Smutne, że Dominik tego nie rozumie.

Posted

Mój boże, myślałem że po tych akcjach w Purusie to i Husqvarna nie istnieje.
A tu szok, istnieje i jeszcze wystawia.
Ciekawy jestem co się dzieje z tymi biednymi psiakami gdy kończą karierę hodowlaną?
Szuka im się na chama nowego domciu. Jak było tak jest widzę.
Żal.

Posted

[quote name='heh']Mój boże, myślałem że po tych akcjach w Purusie to i Husqvarna nie istnieje.
A tu szok, istnieje i jeszcze wystawia.
Ciekawy jestem co się dzieje z tymi biednymi psiakami gdy kończą karierę hodowlaną?
Szuka im się na chama nowego domciu. Jak było tak jest widzę.
Żal.[/QUOTE]

Istnieje, wystawia i ma swoich popleczników. A tyle się teraz mówi o obronie zwierząt...

Posted (edited)

[quote name='Norinka']Istnieje, wystawia i ma swoich popleczników. A tyle się teraz mówi o obronie zwierząt...[/QUOTE]

Hmmm, ja nie znam tej hodowli, nie znam właścicieli, więc nie mogę się w tej sprawie wypowiedzieć, jednak mam suczkę której matka pochodziła z Husqvarny. Moja suczka ma dziedziczną kataraktę. A jak się okazało jej matka NIGDY nie została zbadana w kierunku chorób dziedzicznych oczu.. (choć wmawiano mi że była, no ale cóż...tak robią "hodowcy" masowo produkujący szczenięta bez względu na ich zdrowie i dobrostan). Nie wiem, czy w Husqvarna są badane psy, wiem natomiast na 100% że choroba mojej suczki jest dziedziczna, a jej ojciec, jak wynika z badań jest zdrowy, matki, jak pisałam, nowi właściciele nie badali przed kryciem, ani później.

Po przeczytaniu artykułu o p. J.Z-K jestem w totalnym szoku, wypowiedzi pracowników stajni świadczą o tym że takie traktowanie koni było nagminne, a skoro koni, to może też psów.

Obrona zwierząt.. może zostawmy to bez komentarza, w tym kraju gdzie prawo jest tylko na papierze nie zmieni się nic, póki ludzka mentalność się nie zmieni.

Edited by A&A
:)
Posted

[quote name='Norinka']Tak, masz rację. Te artykuły są wstrząsające. Nie raz mówiłam Dominikowi co ta kobieta ma na sumieniu. Nie widzi jednak problemu.[/QUOTE]

Ja, jak pisałam wyżej, nie znam tej hodowli i jej właścicieli, dlatego nie mam prawa ich oceniać. Wiem tylko tyle, ile można wyczytać na ten temat w artykułach. To co ta pani robiła z końmi było okrutne (mam nadzieję, że została odsunięta od stajni, a sprawa trafiła do sądu). Pozostaje tylko wierzyć że w stosunku do psów postępowała/postępuje inaczej.