tatankas Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 [quote name='Justyna Klimek']Nie wiesz, czy ktoś zgłaszał problemy z Milejdi do Związku Kynologicznego?[/QUOTE] Niestety nie,ja dopiero z forum amstaff dowiedziałam się,że oni mają hodowlę jakąś założoną legalnie.To co widziałam 2 lata temu,to na pewno nie była legalna hodowla,nie z takimi warunkami:( Quote
wilczek007 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 dziewczyny ja tak pytam bo sie nie znam, nie zajmowalam się cenami zakupu rasy psów, bo się zajmuję bezdomnymi i adopcja, ale czy...za 600 lub 800 zł można zakupic rasowego yorka z rodowodem??? Jesli tak, ok, spoko, ale jesli nie...to chyba ludzie guzik sobie robia z ustawy... Jak ktos wie, moze mi podpowie? o toto np [URL]http://tablica.pl/oferta/sprzedam-szczeniaczki-yorka-IDHMs5.html[/URL] Quote
necianeta89 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='wilczek007']dziewczyny ja tak pytam bo sie nie znam, nie zajmowalam się cenami zakupu rasy psów, bo się zajmuję bezdomnymi i adopcja, ale czy...za 600 lub 800 zł można zakupic rasowego yorka z rodowodem??? Jesli tak, ok, spoko, ale jesli nie...to chyba ludzie guzik sobie robia z ustawy... Jak ktos wie, moze mi podpowie? o toto np [URL]http://tablica.pl/oferta/sprzedam-szczeniaczki-yorka-IDHMs5.html[/URL][/QUOTE] ten nie ma rodowodu. Quote
wilczek007 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 aha czyli działać można. Ludzie jakos nic sobie z tej ustawy nie robia. Quote
necianeta89 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='wilczek007']aha czyli działać można. Ludzie jakos nic sobie z tej ustawy nie robia.[/QUOTE] nic nie robią, ale ja wysyłam im wiadomosć, że nie można, bo inaczej sprawa pójdzie do policji i urzędu skarbowego i coś tam coś tam i zgłaszam do ściągnięcia ogłoszenia. tylr. Quote
tatankas Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 [quote name='necianeta89']nic nie robią, ale ja wysyłam im wiadomosć, że nie można, bo inaczej sprawa pójdzie do policji i urzędu skarbowego i coś tam coś tam i zgłaszam do ściągnięcia ogłoszenia. tylr.[/QUOTE] Ja też już zgłosiłam i zgłaszam zawsze,jak takie ogłoszenia widzę... Quote
Kava Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 grabilam w necie szukajac BDT dla wyglodzonej i zaniedbanej spanielki z Gorzowa a natykam sie na pseudo z Barlinka... czy pseudo juz zgloszone na policje i do urzedu skarbowego???? Quote
Justyna Klimek Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 To nie takie proste, niestety... Jest zarejestrowana w gorzowskim związku kynologicznym hodowla Milejdi, od którego otrzymałam następującą informację: "Pani Svetłana Popov jest członkiem Związku Kynologicznego i jest zarejestrowana w naszym oddziale w Gorzowie jak i jej hodowla psów rasowych pod nazwą "Milejdi" Jako członek Związku ma prawo hodować i rozmnażać wszystkie rasy psów uznane przez FCI jak i rasy oczekujące na uznanie. Każdy miot urodzony w hodowli przechodzi kontrolę dokonywaną przez Związek. W przypadku nie przestrzegania regulaminu przez członka organizacji, Związek ma prawo wyciągnąć konsekwencje wobec takiej osoby." Quote
Kava Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='Justyna Klimek']To nie takie proste, niestety... Jest zarejestrowana w gorzowskim związku kynologicznym hodowla Milejdi, od którego otrzymałam następującą informację: "Pani Svetłana Popov jest członkiem Związku Kynologicznego i jest zarejestrowana w naszym oddziale w Gorzowie jak i jej hodowla psów rasowych pod nazwą "Milejdi" Jako członek Związku ma prawo hodować i rozmnażać wszystkie rasy psów uznane przez FCI jak i rasy oczekujące na uznanie. Każdy miot urodzony w hodowli przechodzi kontrolę dokonywaną przez Związek. W przypadku nie przestrzegania regulaminu przez członka organizacji, Związek ma prawo wyciągnąć konsekwencje wobec takiej osoby."[/QUOTE] widocznie kontrole przeprowadzane przez zwiazek kynologiczny nie odbywaja sie regularnie... a czestotliwosc chorobowa w hodowli pozwala wyciagac wnioski co do warunkow tam panujacych... hodowca, ktory ma zla opinie wsrod klienteli napewno nie rzuca dobrego swiatla na rzetelnosc zwiazku.... a Sanepid albo weterynarz powiatowy nie maja zadnych mozliwosci interwencji, kontrolii etc??? Quote
Kava Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [url]http://www.dogomania.pl/threads/220611[/url] znacie??? Quote
Recommended Posts