Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Nie wiesz, czy ktoś zgłaszał problemy z Milejdi do Związku Kynologicznego?[/QUOTE]

Niestety nie,ja dopiero z forum amstaff dowiedziałam się,że oni mają hodowlę jakąś założoną legalnie.To co widziałam 2 lata temu,to na pewno nie była legalna hodowla,nie z takimi warunkami:(

Posted

dziewczyny ja tak pytam bo sie nie znam, nie zajmowalam się cenami zakupu rasy psów, bo się zajmuję bezdomnymi i adopcja, ale czy...za 600 lub 800 zł można zakupic rasowego yorka z rodowodem???
Jesli tak, ok, spoko, ale jesli nie...to chyba ludzie guzik sobie robia z ustawy...
Jak ktos wie, moze mi podpowie?

o toto np
[URL]http://tablica.pl/oferta/sprzedam-szczeniaczki-yorka-IDHMs5.html[/URL]

Posted

[quote name='wilczek007']dziewczyny ja tak pytam bo sie nie znam, nie zajmowalam się cenami zakupu rasy psów, bo się zajmuję bezdomnymi i adopcja, ale czy...za 600 lub 800 zł można zakupic rasowego yorka z rodowodem???
Jesli tak, ok, spoko, ale jesli nie...to chyba ludzie guzik sobie robia z ustawy...
Jak ktos wie, moze mi podpowie?

o toto np
[URL]http://tablica.pl/oferta/sprzedam-szczeniaczki-yorka-IDHMs5.html[/URL][/QUOTE]

ten nie ma rodowodu.

Posted

[quote name='wilczek007']aha czyli działać można. Ludzie jakos nic sobie z tej ustawy nie robia.[/QUOTE]

nic nie robią, ale ja wysyłam im wiadomosć, że nie można, bo inaczej sprawa pójdzie do policji i urzędu skarbowego i coś tam coś tam i zgłaszam do ściągnięcia ogłoszenia. tylr.

Posted

[quote name='necianeta89']nic nie robią, ale ja wysyłam im wiadomosć, że nie można, bo inaczej sprawa pójdzie do policji i urzędu skarbowego i coś tam coś tam i zgłaszam do ściągnięcia ogłoszenia. tylr.[/QUOTE]

Ja też już zgłosiłam i zgłaszam zawsze,jak takie ogłoszenia widzę...

• 1 month later...
Posted

grabilam w necie szukajac BDT dla wyglodzonej i zaniedbanej spanielki z Gorzowa a natykam sie na pseudo z Barlinka...

czy pseudo juz zgloszone na policje i do urzedu skarbowego????

Posted

To nie takie proste, niestety... Jest zarejestrowana w gorzowskim związku kynologicznym hodowla Milejdi, od którego otrzymałam następującą informację:
"Pani Svetłana
Popov jest członkiem Związku Kynologicznego i jest zarejestrowana w naszym
oddziale w Gorzowie
jak i jej hodowla psów rasowych pod nazwą "Milejdi"
Jako członek Związku ma prawo hodować i rozmnażać wszystkie rasy psów uznane
przez FCI jak i rasy oczekujące na uznanie.
Każdy miot urodzony w hodowli przechodzi kontrolę dokonywaną przez Związek.
W przypadku nie przestrzegania regulaminu przez członka organizacji, Związek
ma prawo wyciągnąć konsekwencje wobec takiej osoby."

Posted

[quote name='Justyna Klimek']To nie takie proste, niestety... Jest zarejestrowana w gorzowskim związku kynologicznym hodowla Milejdi, od którego otrzymałam następującą informację:
"Pani Svetłana
Popov jest członkiem Związku Kynologicznego i jest zarejestrowana w naszym
oddziale w Gorzowie
jak i jej hodowla psów rasowych pod nazwą "Milejdi"
Jako członek Związku ma prawo hodować i rozmnażać wszystkie rasy psów uznane
przez FCI jak i rasy oczekujące na uznanie.
Każdy miot urodzony w hodowli przechodzi kontrolę dokonywaną przez Związek.
W przypadku nie przestrzegania regulaminu przez członka organizacji, Związek
ma prawo wyciągnąć konsekwencje wobec takiej osoby."[/QUOTE]

widocznie kontrole przeprowadzane przez zwiazek kynologiczny nie odbywaja sie regularnie... a czestotliwosc chorobowa w hodowli pozwala wyciagac wnioski co do warunkow tam panujacych... hodowca, ktory ma zla opinie wsrod klienteli napewno nie rzuca dobrego swiatla na rzetelnosc zwiazku....
a Sanepid albo weterynarz powiatowy nie maja zadnych mozliwosci interwencji, kontrolii etc???