mulher Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Witam, no właśnie, jak w temacie. Można czy nie można? Pies waży jest mieszańcem, przypomina małego rodezjana, waży 22kg i czasem zdarza mi się go podnieść chwytając za skórę na grzbiecie i lędźwiach, tuż nad ogonem. Ma on tam dość dużo skóry i takie podnoszenie nie wydaje się sprawiać mu bólu. Można nawet powiedzieć, że reaguje pozytywnie, zawsze po takim podniesieniu 'odbija mu' i chce się bawić, więc czasem robię to by zainicjować zabawę. Jest to dodatkowo b. wygodne. Ostatnio jednak ktoś mi zwrócił uwagę, żebym tak nie robiła, że tak się podnosi tylko koty. Może ktoś z was wie coś na ten temat? Z góry dzięki! Pozdrawiam, paulina Quote
omry Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Ja kiedyś słyszałam, że tak można tylko do pewnego wieku, ponieważ matki przenoszą tak szczeniaki, ale później już tak nie można. Podkreślam tylko, że tak słyszałam i nie wiem, czy to fakt, czy mit. Szczerze nigdy się tym nie interesowałam, nie podnoszę tak psów. Quote
danielw_2 Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Witam, popieram przedmówcę. Psy mozna podnościć za skórę do pewnego wieku a raczej okresu jego życia. Osobiście takiej metody nie polecam. Psa może to boleć Wolę psa chwycić obydwiema rękami. Pozdrawiam, Daniel [url]http://naszezwierzakidomowe.blogspot.com/[/url] Quote
Recommended Posts