Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

A no właśnie-dogomania dziś szalała-zrobiłam zakupy na bazarku,naskrobałam się ileś postów i wszystko zniknęło:angryy:Ogłaszam ze starymi fotkami;-)

Jakaś osoba z Małopolski ma dzwonić o małą sunię:-)

Edited by Zuzka2
  • Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniła kobieta z Kozienic - brzmi dobrze. Jest prawie zdecydowana na sunię. Z tym, że musiałby być transport do Radomia lub Warszawy. Zuzka czy wiesz coś o takowym - bo Ty wiesz wszystko.

Posted

Dziś już nie zdążę pokopać na wątkach i powysyłać pw,ale być może w weekend Nadja pojedzie,a inne osoby dopytam.Kozienice tylko 88km od Suchedniowa i 40km od Radomia.Dam znać jak coś znajdę.

Posted

[quote name='Zuzka2']Dziś już nie zdążę pokopać na wątkach i powysyłać pw,ale być może w weekend Nadja pojedzie,a inne osoby dopytam.Kozienice tylko 88km od Suchedniowa i 40km od Radomia.Dam znać jak coś znajdę.[/QUOTE]
Będę wdzięczna w imieniu szczylka a raczej szczylki.

Posted

No i trochę dobrych wiadomości. Kozienice nie wypaliły ale za to Kraków znów się odezwał. Jest fajna rodzinka z Krakowa ul. Na szaniec na ostatnią sunię. Wszystko dogadane, dane do karty adopcyjnej przekazane. Nadja wyraziła zgodę na zabranie szczyla. Jak wszystko dobrze pójdzie to w sobotę o 8 rano malutka powinna dojechać do swego domu.
W ciągu 3-ch m-cy 10 psów, cała rodzinka. Nieźle nam dziewczyny poszło. Dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki za ogłoszenia Zuzka.

Posted

Nie ma za co;-)Ancyk też się sporo naharowała przy ogłoszeniach i fundowała karmę,więc to jej się bardziej należą podziękowania;-)Nadja jak zwykle też niezastąpiona:-)
Super,że tak to wszystko sprawnie poszło:-)Nie sądziłam,że takie zwykłe kundelki rozejdą się jak świeże bułeczki;-)
Czyli mamy koniec wątku:-)

Posted

[quote name='Zuzka2']Nie ma za co;-)Ancyk też się sporo naharowała przy ogłoszeniach i fundowała karmę,więc to jej się bardziej należą podziękowania;-)Nadja jak zwykle też niezastąpiona:-)
Super,że tak to wszystko sprawnie poszło:-)Nie sądziłam,że takie zwykłe kundelki rozejdą się jak świeże bułeczki;-)
Czyli mamy koniec wątku:-)[/QUOTE]
Ancyk jak najbardziej tylko, że się nie ujawnia na wątku więc nie piszę. Ma-ga też wspomogła karmą ale też już nie wchodzi na wątek.
Nadji podziękuję osobiście bo też nie ma czasu na sledzenie wątku.
Ty Zuzka jestes na bieżąco więc Tobie mam okazję podziękować.
Fajnie poszło i teraz mogę się przyznać, że trochę nocy nie przespałam, myśląc, co ja z tą czeredą zrobię.

Posted

Ja też się martwiłam;-)Ale i podziwiam Ginn,że wzięłaś tę gromadę-to jednak wielki hurt.Znaleźć sukę ze szczeniakami się zdarza,ale z 9szczeniąt-rzadko...W zasadzie suka była bez szans na DT z powodu tylu szczeniąt.Z resztą w ogóle o DT dla suki z małymi jest b.ciężko,zwłaszcza w regionie.Nie wiem czy odpłatnie ktoś by się zgodził nawet na 10psów na raz,a bezpłatnie to już zero szans-przecież tyle psów to ogromne obciążenie finansowe.Fajnie,że znalazły się też dobre duszki fundujące karmę dla tego stadka;-)

Posted

Tak Zuzka - cała rodzinka miała dużo, dużo szczęścia i oby im się nadal szczęściło.
No ja też miałam szczęście, że "nie poszłam z torbami".
A co do DT to już miałam sunię z 5 szczylkami. Szczylki poszły a sunia jest do tej pory.

Posted

Bardzo się ciesze z domków rodzinki. Mam nadzieje, ze cały komplecik będzie szczęśliwy do końca swoich dni.
Ja mam za to kolejne nieszczęście, które na cito poszukuje lokum, bowiem ciemna komórka na opał z niepewnym terminem przebywania to dla takiego szczyla bardzo zła perspektywa. Zuzka2 czy będę mogła Cie prosić o pomoc w ogłoszeniach?
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/1346/e590475f785d3cb2med.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/1358/8507efe517d7833emed.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/1402/1e69ebc61e78f77bmed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Wiem,Ginn,jakoś Ci się szczęści do takich hurtów;-)Sonja i jej 5 a'la bokserków;-)Te miały trochę mniej szczęścia,bo siedziały i siedziały...;-)

Ancyk,śliczny ten szczeniak:-)A jakieś info o nim?
aga38 miała w listopadzie 2010 miot identycznych szczeniąt znalezionych w jakiejś norze w lesie-klony.Tak wyglądały jak miały ok.5miesięcy.Napisz coś o tym małym,to ogłoszę.To chyba sunia (?);-)

Posted

Witaj Ancyk - fajnie wyszło z naszymi szczylami. Bardzo Ci dziękuję za udział w pomocy i utrzymaniu całej rodzinki Tajgi.
Twój szczylek prześliczny. Jeśli nie będziesz miała co z nim zrobić to przywieź do mnie - jakoś się poradzi. Tylko pomyśl o zaszczepieniu.

Posted

[quote name='Zuzka2']Wiem,Ginn,jakoś Ci się szczęści do takich hurtów;-)Sonja i jej 5 a'la bokserków;-)Te miały trochę mniej szczęścia,bo siedziały i siedziały...;-)

Ancyk,śliczny ten szczeniak:-)A jakieś info o nim?
aga38 miała w listopadzie 2010 miot identycznych szczeniąt znalezionych w jakiejś norze w lesie-klony.Tak wyglądały jak miały ok.5miesięcy.Napisz coś o tym małym,to ogłoszę.To chyba sunia (?);-)[/QUOTE]
No, jakoś mam szczęście do wielodzietnych rodzin. A szczylki Sońki poszły do końca roku - nie tak źle. Natomiast ona nie ma szczęścia.

Posted (edited)

Ginn dziekuje za oferte, póki co nie skorzystam.
Zuzka szczylek to chłopczyk, ma ok 3 miesiące potrzebny ds dt na cito.
Na razie nie wiele o nim wiem, pośrednicze w szukaniu mu domu.
Jest zaniedbany mimo to radosny i bardzo się garnie do ludzi. Nadaje się do innych piesków i nie goni kotów.
Kontakt mailowy do mnie (opiekunka nie ma maila): [email][email protected][/email]
tel do opiekunki: 667 643 583
Zrobiłam mu tablice i gumtree na Kraków. Byłabym wdzieczna za świetokrzyskie.
Bardzo dziękuje.

Edit: mam w pracy chętnego na psiaka, więc na razie dziękuje Zuzka. Jeśli nic z tego nie wyjdzie poproszę Cie o pomoc.

Edited by Ancyk
Posted

I znów Zuzka dobre wiadomości. Czarny kocurek robi drugie podejście do Krakowa - mam nadzieję, że tym razem udane. Ściślej mówiąc ma zamieszkać w Krzeszowicach w domku z ogrodem i mieszańcem amstafa, kochającego koty.
Kocurek jedzie razem ze szczylem z Nadja w najbliższą sobotę.
Zuzka - prośba może przeniesiemy się z kociakami na wątek Tary - trochę ją zareklamujemy i Ancyk nie będziemy "mieszać" w temacie kolejnego szczylka.

Posted

[quote name='Ancyk']Szczylek już w domu.[/QUOTE]
Nie - szczylek jedzie z kocurkiem dziś do Wąchocka a w sobotę o 8 rano ma być w Krakowie.

Posted

[quote name='Ancyk']Pisałam akurat o tym szczeniaczku ze zdjęć wyżej.
A ostatnia sunieczka w domu juz?[/QUOTE]
Tyle tych szczylków, że się mota.
Sunia zostałą przekazana w Krakowie. Dziś wieczorem napiszę coś więcej.

Posted

[quote name='Ancyk']Stello i jak szczeniorka? dotarła do domu?[/QUOTE]
Tak Aniu, wszystko ok. Rano w sobotę dotarł do nowej rodzinki. Poznają się, już załatwił dywanik bo to sraluch pierwszej klasy. Zadzwonię do nich w tygodniu.
Rodzinka czarnego kocurka jest zachwycona i ich pies (mieszaniec amstafa) też. Podobno miłość między nimi zaiskrzyła natychmiast. Kocurka po pieszczotach psa trzeba wycierać ręcznikiem - taki ośliniony. Ale podobno biega za psem jak za mamą. Nie ma co się dziwić. Przecież wychowany przez amstafkę Tarę.

Posted

[quote name='Ginn']Tak Aniu, wszystko ok. Rano w sobotę dotarł do nowej rodzinki. Poznają się, już załatwił dywanik bo to sraluch pierwszej klasy. Zadzwonię do nich w tygodniu.
Rodzinka czarnego kocurka jest zachwycona i ich pies (mieszaniec amstafa) też. Podobno miłość między nimi zaiskrzyła natychmiast. Kocurka po pieszczotach psa trzeba wycierać ręcznikiem - taki ośliniony. Ale podobno biega za psem jak za mamą. Nie ma co się dziwić. Przecież wychowany przez amstafkę Tarę.[/QUOTE]
Ale fajne wieści!:-)