Jump to content
Dogomania

Misiek- wielki guz, amputacja, nawrót nowotworu - walczył .. odszedł kochany za TM

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj był STRASZNY [SIZE=4]UPAŁ[/SIZE]. Misio był na kilku krótkich wyjściach. Leki podane, Misio śpi.

Jutro postaram się wrzucić jakieś świeże zdjęcia.

Pozdrawiamy.:)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rudynpm wejdzie jak będzie miała chwilę i napiszę - ona to zrobi najlepiej ...

wizyta potwierdziła że Miskowi już w tym wieku i przy tym rodzaju nowotworu złośliwego możemy jedynie ulżyc jak będzie już bardzo cierpiał :(((((((((((...
zrobione wszystko co możliwe ... i w ramach naszych możliwości ..

dopóki Misiek dobrze się czuje będzie dostawał ciągle Encorton , dodatkowo leki osłonowe na wątrobę , i przeciwbólowe - guz nie jest ruchomy , i przy chodzeniu będzie mu sprawiał coraz większy ból ..

DT wstawi dokłądny opis od lekarza ...
dzieki rudynpm za super opiekę ...

Posted

Ano nie tak, jak miało być :(

Kama210 napisała już, co stwierdził dr Jagielski. Jutro wstawię wypis. Dzisiaj przepraszam, ale jestem strasznie wypluta. Nie mam weny do sklecenia sensownej informacji. Misio zniósł wizytę dzielnie, najbardziej podobało mu się wyjście z samochodu i galop na swoje posłanie w domu.
Dzięki wielkie, za obecność i troskę o Misia.
Pozdrawiam.

Posted (edited)

Może da się przynajmniej spowolnić rozwój choroby ???
Może spróbować tej spiruliny ???
Niechby sobie psina pożyła jeszcze trochę bez bólu :modla:

[B]Rudynpm[/B], czy w tej sytuacji Misio może zostać u Was do ... końca :(:(:( ???
Przyzwyczaił się i widać, ze jest mu u Was dobrze :)

Edited by DONnka
Posted

DOnka a Ty co jeszcze buszujesz ????
[quote name='DONnka']Może da się przynajmniej spowolnić rozwój choroby ???

[COLOR=#000080][B]Rudynpm, czy w tej sytuacji Misio może zostać u Was do ... końca :(:(:( ???
Jest mu tak dobrze ...[/B][/COLOR][/QUOTE]

Też chciałabym o to zapytać

Posted (edited)

[quote name='DONnka']Może da się przynajmniej spowolnić rozwój choroby ???
Może spróbować tej spiruliny ???

[B]Rudynpm[/B], czy w tej sytuacji Misio może zostać u Was do ... końca :(:(:( ???
Przyzwyczaił się i widać, ze jest mu u Was dobrze :)[/QUOTE]

[quote name='Iljova']DOnka a Ty co jeszcze buszujesz ????

Też chciałabym o to zapytać[/QUOTE]

hmmm ... a o co chodzi ??

rudynpm wraz z mężem po operacji przez 2 miesiące walczyli o to aby Misiek stanął na łapy .. są bardzo zaangażowani w jego sprawę ..

Misiek ma wsparcie od kochanej P. Aleksandry, która zapewnia mu bezpieczny pobyt w DT ...

[B]więc dopóki nic z powyższych nie ulegnie zmianie Misiek jest na razie bezpieczny - i może się na stare lata oddawać ulubionemu nic nierobieniu :))))))))))[/B]

a że są głosy że nie warto , po co wizyta która nic nie zmieni , po co to po co tamto ... ja to mam w tym momencie gdzieś i sie z tym nie zgadzam ..
Misiek został uratowany i jak każdy zasługuje na to co inne psy - mimo że stary i nic nie robi ciekawego i jeszcze mu niewiele życia zostało ...

...............................................

zapraszam na moje "dzieło " robione od 5 dni -
[B][SIZE=4][COLOR=#800080][SIZE=5]bazarek z ślicznymi ubraniami w różnych rozmiarach - [/SIZE][/COLOR][COLOR=#ff8c00][SIZE=5]letnie bluzki [/SIZE][/COLOR][COLOR=#800080][SIZE=5], sukienki, spodnie , [/SIZE][/COLOR][COLOR=#00ff00][SIZE=5]cudna letnia biżuteria[/SIZE][/COLOR][COLOR=#800080][SIZE=5] , [/SIZE][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=5]super letnie buty
[/SIZE][/COLOR][COLOR=#800080]
[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#800080][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226347-super-ciuszki-biżuteria-i-buty-dla-Miśka-z-nowotworem-sterylizacje-do-13-05-g-22"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226347-super-ciuszki-biżuteria-i-buty-dla-Miśka-z-nowotworem-sterylizacje-do-13-05-g-22[/URL][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=#800080]

[/COLOR][/SIZE][/B]dla Miśka na leki i sterylkę Balbiny u mnie na DT i resztę potrzeb szydłowiaków

Edited by kama210
Posted (edited)

Niech cieszy się życiem dopóki starczy mu sił oby jak najdłużej zawsze warto zrobić co tylko można aby zwierzak mógł cieszyć się życiem, obojętne ile go zostało

Edited by Iljova
Posted

[quote name='kama210']hmmm ... a o co chodzi ??

rudynpm wraz z mężem po operacji przez 2 miesiące walczyli o to aby Misiek stanął na łapy .. są bardzo zaangażowani w jego sprawę ..

Misiek ma wsparcie od kochanej P. Aleksandry, która zapewnia mu bezpieczny pobyt w DT ...

[B]więc dopóki nic z powyższych nie ulegnie zmianie Misiek jest na razie bezpieczny - i może się na stare lata oddawać ulubionemu nic nierobieniu :))))))))))[/B]

a że są głosy że nie warto , po co wizyta która nic nie zmieni , po co to po co tamto ... ja to mam w tym momencie gdzieś i sie z tym nie zgadzam ..
Misiek został uratowany i jak każdy zasługuje na to co inne psy - mimo że stary i nic nie robi ciekawego i jeszcze mu niewiele życia zostało ...

[B][SIZE=4][COLOR=#800080][SIZE=5]bazarek z ślicznymi ubraniami w różnych rozmiarach - [/SIZE][/COLOR][COLOR=#ff8c00][SIZE=5]letnie bluzki [/SIZE][/COLOR][COLOR=#800080][SIZE=5], sukienki, spodnie , [/SIZE][/COLOR][COLOR=#00ff00][SIZE=5]cudna letnia biżuteria[/SIZE][/COLOR][COLOR=#800080][SIZE=5] , [/SIZE][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=5]super letnie buty
[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#800080][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226347-super-ciuszki-biżuteria-i-buty-dla-Miśka-z-nowotworem-sterylizacje-do-13-05-g-22[/URL][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=#800080]

[/COLOR][/SIZE][/B]dla Miśka na leki i sterylkę Balbiny u mnie na DT i resztę potrzeb szydłowiaków[/QUOTE]

Popieram cię Kama,kibicuję Miskowi od kiedy się nim zajęliście,cieszę się że ma takich jak ty przyjaciół,należy mu się godna droga za TM.
A Rudynpm sprawi żeby to była droga bez bólu i pełna miłości...

Posted

[quote name='kama210']hmmm ... a o co chodzi ??

[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#800080][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226347-super-ciuszki-biżuteria-i-buty-dla-Miśka-z-nowotworem-sterylizacje-do-13-05-g-22[/URL][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=#800080]

[/COLOR][/SIZE][/B]dla Miśka na leki i sterylkę Balbiny u mnie na DT i resztę potrzeb szydłowiaków[/QUOTE]

No to mi ulżyło :):):)
Niech cieszy się życiem bez bólu jak najdłużej :modla:
Przy takich opiekunach jestem o niego spokojna :)
Wiem, że zrobią co tylko można, aby chłopakowi było dobrze :loveu:

Posted

Kama, urwiesz mi głowę, ale net dzisiaj mi muli i nie wstawię wypisu.

Miśka nie zamierzam nigdzie oddawać. Nie powiem,że po mnie spływa,kiedy mój tymczasowicz, zamiast do nowego domu odchodzi za TM. Jest to dla nas trauma, nie chciałabym tego przeżywać, ale te psy po jakimś czasie pobytu u nas traktują nasz dom jak swój własny i ja również traktuję je jak moje zwierzęta. Nie potrafię mojego własnego kochać,bo jest mój,a tymczasa trzymać na dystans, bo i tak w końcu pójdzie do kogoś innego. Misiek będzie miał zapewnioną opiekę na poziomie takim, jak dotychczas. Jeżeli tylko zauważymy,że Misio cierpi podjedziemy do lekarza,żeby go zbadał. Priorytetem jest to, żeby Misio nie cierpiał. Jeżeli diagnoza okaże się ostateczną, będziemy z Misiem i nie pozwolimy,żeby odchodził sam.Na razie Misio żyje, dr Jagielski nie stwierdził żadnych (oprócz guza) nieprawidłowości w działaniu Miśkowego organizmu.

Jeszcze, zanim zapomnę,chciałam napisać,że Misio przyjmuje cały czas te pestki gorzkich migdałów, a to jest źródło spiruliny.

Posted

[quote name='rudynpm']Kama, urwiesz mi głowę, ale net dzisiaj mi muli i nie wstawię wypisu.

Miśka nie zamierzam nigdzie oddawać. Nie powiem,że po mnie spływa,kiedy mój tymczasowicz, zamiast do nowego domu odchodzi za TM. Jest to dla nas trauma, nie chciałabym tego przeżywać, ale te psy po jakimś czasie pobytu u nas traktują nasz dom jak swój własny i ja również traktuję je jak moje zwierzęta. Nie potrafię mojego własnego kochać,bo jest mój,a tymczasa trzymać na dystans, bo i tak w końcu pójdzie do kogoś innego. Misiek będzie miał zapewnioną opiekę na poziomie takim, jak dotychczas. Jeżeli tylko zauważymy,że Misio cierpi podjedziemy do lekarza,żeby go zbadał. Priorytetem jest to, żeby Misio nie cierpiał. Jeżeli diagnoza okaże się ostateczną, będziemy z Misiem i nie pozwolimy,żeby odchodził sam.Na razie Misio żyje, dr Jagielski nie stwierdził żadnych (oprócz guza) nieprawidłowości w działaniu Miśkowego organizmu.

Jeszcze, zanim zapomnę,chciałam napisać,że Misio przyjmuje cały czas te pestki gorzkich migdałów, a to jest źródło spiruliny.[/QUOTE]

Wiem to jest bardzo trudne i za to bardzo Ci dziękuję ... Pamiętaj nie jesteś zupełnie sama
nie możemy w większości być fizycznie, ale myślami na pewno będziemy z Tobą.
wiem że będzie potrzebne Ci wsparcie nie tylko finansowe żeby dać sobie radę.
Ślę Ci pozytywną energię aby dodała Ci sił...tylko tyle mogę

Posted

[quote name='Iljova']Wiem to jest bardzo trudne i za to bardzo Ci dziękuję ... Pamiętaj nie jesteś zupełnie sama
nie możemy w większości być fizycznie, ale myślami na pewno będziemy z Tobą.
wiem że będzie potrzebne Ci wsparcie nie tylko finansowe żeby dać sobie radę.
Ślę Ci pozytywną energię aby dodała Ci sił...tylko tyle mogę[/QUOTE]
Podpisuję się pod tym obiema rękami