Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ockhama']A my tego nie mamy :placz: więc nie oglądniemy...[/QUOTE]

No patrz, a teraz w jakiejś gazecie dodawali MAmma mię

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

[quote name='Bila']Oriśka miała chęć na pieczona względnie surową kózkę?:cool3:[/QUOTE]

Ori średnio, ją raczej zawsze bardziej interesują psy pasterskie :evil_lol:
Ale Szekspir bardzo bardzo i tak do końca to nie wiem czy to ze względów poznawczych czy łowieckiich :hmmmm: koza szczura raczej nie przypomina :roll:

Posted

[quote name='ockhama']Ori średnio, ją raczej zawsze bardziej interesują psy pasterskie :evil_lol:
Ale Szekspir bardzo bardzo i tak do końca to nie wiem czy to ze względów poznawczych czy łowieckiich :hmmmm: koza szczura raczej nie przypomina :roll:[/QUOTE]

Może tylko chciał zawrzeć bliższą znajomość:diabloti:

Posted

[quote name='Bila']O matko, mniej enigmatycznie proszę, co wety będa robić?[/QUOTE]

Doktoressa dziś wyoglądała dokładnie 3 powiekę, na tyle na ile się dało przy tym nadaktywnym łośku, i nie wie czy jest tam coś co wbiło się mechanicznie np. fragment suchej trawy i co zostało otorbione przez tkankę miękką czy niestety rośnie nam ponownie ziarniniak taki jak miał wycinany z tego samego oka rok temu.

Posted

[quote name='Bila']Może tylko chciał zawrzeć bliższą znajomość:diabloti:[/QUOTE]

No ile razy można próbować zawierać znajomość bez chęci drugiej strony :evil_lol:

Posted

[quote name='ockhama']No ile razy można próbować zawierać znajomość bez chęci drugiej strony :evil_lol:[/QUOTE]
Ha, moja droga, może te kozy były niekumate i nie zdawały sobie sprawy, że chcą się zapoznać z Szekspirem.
Ciemna kozia masa:diabloti:

Posted

[quote name='ockhama']Doktoressa dziś wyoglądała dokładnie 3 powiekę, na tyle na ile się dało przy tym nadaktywnym łośku, i nie wie czy jest tam coś co wbiło się mechanicznie np. fragment suchej trawy i co zostało otorbione przez tkankę miękką czy niestety rośnie nam ponownie ziarniniak taki jak miał wycinany z tego samego oka rok temu.[/QUOTE]

Może to rzeczywiście tylko jakiś uraz mechaniczny, a jak coś się wbiło, to co? Będą wyciągać? Czy antybiotykami to spędzać?

Posted

[quote name='ockhama']Kozy są bardzo kumate :razz: i może mają instynktowną samoobronę i nie pchają się jak ćmy do ognia :diabloti:[/QUOTE]

No wiesz, nie rób killera z synusia.:mad:

Posted

[quote name='Bila']Może to rzeczywiście tylko jakiś uraz mechaniczny, a jak coś się wbiło, to co? Będą wyciągać? Czy antybiotykami to spędzać?[/QUOTE]

Powiedziała że jak jest to ciało obce to muszą to jak najszybciej usunąć z oka... a jak nic nie znajdą to czekamy aż opanujemy ten stan zapalny i wtedy za 2-3 tygodnie zmianę będą wycinać i poleci wycinek na badanie histopatologiczne

Posted

[quote name='Bila']No wiesz, nie rób killera z synusia.:mad:[/QUOTE]

ja? z syneczka killera? ja tylko świadomie/nieświadomie podbudowuję jego ego ;) ale on sam to chyba nie wie że jest 5x mniejszy od standardowej kozy...

[quote name='Bila']Biedny niuniuś tyle razy u doktorów:shake:. JA stawiam na ciało obce[/QUOTE]

ja też mam nadzieję że jutro wieczorem znajdą jakieś źdźbełko

Posted

[quote name='Bila']Tylko jak wrócicie, to od razu kliknij tu nam[/QUOTE]

Mamy być o 19.15 już po zamknięciu gabinetu, bo jutro mogą byc poświąteczne tłumy, a z nami nie wiadomo ile te atrakcje miejscowe czy inne zajmą czasu.
[COLOR="silver"]Najwyżej M tu zreferuje[/COLOR] ;)

Posted

[quote name='a.piurek']My w Pieskowie juz decyzję podjęliśmy - oglądamy!!!![/QUOTE]

[quote name='Bila']My też, nie wiadomo po raz który[/QUOTE]

Obejrzeliśmy :bigcool::Cool!::bigcool:
Przy okazji zrobiliśmy "troszku" zdjęc :oops:

[quote name='ockhama']A my tego nie mamy :placz: więc nie oglądniemy...
[/QUOTE]

Wyślemy Ci :loveu:

Ale Ty nie lubisz Meryl Streep :hmmmm:

Masz próbkę ... Dancing Queen ...

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=xXCnvROuv2s&NR=1[/URL]

Bo przecież "królową tańca" można byc w kazdym wieku - trzeba miec tylko pomysł na życie ;)

Ta jest jeszcze lepsza ... angielski znasz ... :multi:

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=GlPMEdQKzJc&feature=related[/URL]

Dowcip ... sytuacyjny i ... dwuznaczności a własciwie nie tyle dwuznaczności co ... "kazde słowo ma wiele znaczeń"

[quote name='Bila']No patrz, a teraz w jakiejś gazecie dodawali MAmma mię[/QUOTE]

Dawali ... "dawali" ... taaa

A teraz poczytam dokładnie co napisałaś o syneczku ...
... bo w ramach "schiza precz" szukałam Ci [I]Mamma Mii[/I]

Posted

[quote name='Maupa4']
... bo w ramach "schiza precz" szukałam Ci [I]Mamma Mii[/I][/QUOTE]

Wariatka :lol:

te zwiastuny są baaardzo zachęcające :razz: wysyłaj CD

a do ABBY mam nostalgiczną mega słabość ;)

Posted

[quote name='ockhama']Wariatka :lol:

te zwiastuny są baaardzo zachęcające :razz: wysyłaj CD

a do ABBY mam nostalgiczną mega słabość ;)[/QUOTE]
też mam słabość do Abby:razz:.

Maupa to wariatka:crazyeye::crazyeye::lol:

Posted

[quote name='Maupa4']
Wyślemy Ci :loveu:

Ale Ty nie lubisz Meryl Streep :hmmmm:

Masz próbkę ... Dancing Queen ...

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=xXCnvROuv2s&NR=1[/URL]

[/QUOTE]

Wariatka jeden z lepszych kawałków Ci wyszukała:lol::lol::lol:
A Meryl Streep jest świetna:multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Bila']też mam słabość do Abby:razz:.

Maupa to wariatka:crazyeye::crazyeye::lol:[/QUOTE]

[quote name='Bila']Wariatka jeden z lepszych kawałków Ci wyszukała:lol::lol::lol:
A Meryl Streep jest świetna:multi::multi::multi::multi:[/QUOTE]

a nie jest?

no dzięki Niej i youtube to prawie jakbym już cały film zobaczyła :diabloti:

Posted

[quote name='ockhama'] no dzięki Niej i youtube to prawie jakbym już cały film zobaczyła [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/diablotin.gif[/IMG][/quote]

We fragmentach się nie liczy ... :mad:
Cały, po kolei, scena po scenie i piosenka po piosence ...

[quote name='Bila'] Wariatka jeden z lepszych kawałków Ci wyszukała[IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][/quote]

Mam jeszcze paru faworytów ... no ale to musi byc film i spiewająca Meryl Streep a nie tak jak na youtube - piosenka i obrazki z filmu .... :placz:
No taka "Mamma Mia", "Money, Money, Money" czy ... czy "Take a Chance on Me" ... :cool3:

[quote name='ockhama'] wysyłaj CD [/quote]

Jutro wysyłam ... wysyłam "Nieokiełznaną radośc życia" (to z recenzji) w której [I]The Winner Takes It All[/I]

A czy ja Wam pisałam że mieliśmy dziś w Wawce pierwszą wiosenną ... burzę :multi:

[IMG]http://www.faces-of-nature.art.pl/photos/gallery/burza/b2.jpg[/IMG]
Zdjęcie z netu bo przeciez nie miałam czasu focic burzy jak siedziałam na youtub-ie ... :mdleje:

A teraz śmigam na ... fotosik.
Wgrywac to co sfociłam jak oglądałam ... film.
[B][SIZE=2]
[/SIZE][/B]

Posted

[quote name='Maupa4']We fragmentach się nie liczy ... :mad:
Cały, po kolei, scena po scenie i piosenka po piosence ...

Jutro wysyłam ... wysyłam "Nieokiełznaną radośc życia" (to z recenzji) w której [I]The Winner Takes It All[/I][/QUOTE]

no nakręcaj mnie, nakręcaj - a potem Poczta Polska zrobi standardowy nr i dostanę CD dopiero za tydzień :diabloti: jak obroże dla C&S

[quote name='Maupa4']A czy ja Wam pisałam że mieliśmy dziś w Wawce pierwszą wiosenną ... burzę :multi:[/QUOTE]

no to wiosna już oficjalnie/hucznie otwarta ;) choć dzisiejsze Twoje foty badyli już żółtej forcysji są dla mnie symbolem wiosny - a u mnie leje... bulwy powiedziały "nie" na przedkolacyjny spacer :evil_lol:

Posted

[quote name='ockhama']omijaj tylko akweny wodne ;)
a pada u Ciebie?[/QUOTE]
lecimy już tylko na przydomowy spacerek. U nas na razie sucho:multi:

Posted

[quote name='ockhama']Powiedziała że jak jest to ciało obce to muszą to jak najszybciej usunąć z oka... a jak nic nie znajdą to czekamy aż opanujemy ten stan zapalny i wtedy za 2-3 tygodnie zmianę będą wycinać i poleci wycinek na badanie histopatologiczne[/QUOTE]

O rany!!! OKO - najgorsze co możne być. A jak rogówka, lepiej?
Okhama, a badaliście ciśnienie w gałce ocznej?
U Beli też te uszkodzenia rogówek miały najprawdopodobniej podłoże genetyczne. Po uratowaniu prawego, zaczęlo się to samo z lewym. Dostała autoszczepionkę i nic to nie dało.

Trzymam mocno za to nieszczęsne i niedobre ślepię.

Cześć dziewczyny.

U nas wiosna dopiero nadchodzi. Zieleninki żadnej jeszcze nie ma. Oglądam fotki Maupy i nie wierze, że w stolicy już tak kolorowo.