Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ockhama'][B][COLOR=#ff00ff]...jedni patrzą i widzą :kciuki: przez różowe okulary... inni słyszą na różowo... i dzięki temu, słyszą tylko to, co chcą słyszeć :wink: pięknie... jak w bajce...[/COLOR][/B]
[/quote]

Jak w bajce ... :lol:
[IMG]http://images8.fotosik.pl/3/2bcd92cadcb71517.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/3/9d967eb4ed86a17e.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/3/a1842f830c12d0f7.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/3/ce0300b80b72a3ef.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/3/3f155fed41847b8c.jpg[/IMG]

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

[quote name='Bila']O matKo, Maupo, kto Cię sprawdzał, gdzie:-o[/quote]

Sfrustrowani nadmiarem wolnego czasu i nadmiarem koloru [COLOR=green][B]nadziei [/B][/COLOR][COLOR=black]...[/COLOR]

[quote name='Bila'] Czy z filmików będzie oscarowy Chrap IV:cool3::cool3:?[/quote]

W weekend nie było możliwości kręcenia filmów ambitnych ...
Za to szybkie kino akcji dla rozładowania unoszącego sie w powietrzu napięcia - dlaczego nie ?
Ale uprzedzam tylko dla widzów o mocnych nerwach ... :diabloti:

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=4RY0UhCixwA"]YouTube - Obraz 126[/URL]

Posted

I jeszcze jeden ...
Na materacu na środku kuchni śpi sobie ... Majutka ...

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=8Cud2P7kFpE"]YouTube - Obraz 125[/URL]

Posted

A ten pierwszy, dla widzów o mocnych nerwach...:crazyeye:Maupo, ty masz małe białe pitbuliki:cool3::cool3:, oponę i musicie kupić,cały dzień tak będą wisiały:evil_lol::evil_lol:. A Migota to już obłęd:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Bila']...My tez mamay takiego, identyko Prosiaczka[/QUOTE]

Bila... ciesz się masz farta - pomyśl - masz P r o s i a c z ka :multi: ...a co by było gdybyś miała taką identyko terierzycę... :diabloti:

Posted

[quote name='ockhama']Bila... ciesz się masz farta - pomyśl - masz P r o s i a c z ka :multi: ...a co by było gdybyś miała taką identyko terierzycę... :diabloti:[/quote]

:evil_lol::evil_lol:Ja to pewnie bym przeżyła, ale mój biszkoptowy byłby biedny. Ona u mnie to by się nie miała nawet gdzie rozpędzić:shake:, a Bilbo z kolei nie umie hamować, chyba nawet betony by tego nie wytrzymały:diabloti:

Posted

[quote name='Bila'] A już myślałam,że bitwę o Prosiaczka wygra jednak terierzyca:diabloti::evil_lol:.[/quote]

Terierzyca nie mogła się zdecydować czy ważniejszy prosiczek czy ... obiad ... :evil_lol:

[IMG]http://images6.fotosik.pl/445/a838456220536722.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/5/04628f15f3ba7bec.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/5/4bdd25c798290ec7.jpg[/IMG]

[IMG]http://images6.fotosik.pl/446/baf100b007abfc51.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Bila']:evil_lol::evil_lol:...Ona u mnie to by się nie miała nawet gdzie rozpędzić:shake:, a Bilbo z kolei nie umie hamować...:diabloti:[/QUOTE]

spoko spoko ;) mniejszy rozpęd - mniejszy łomot :eviltong: a hamowanie to jak u Maupy tylko na pancernym wzmocnieniu ściany czyli na kaloryferze :diabloti:

Posted

[quote name='ockhama']spoko spoko ;) mniejszy rozpęd - mniejszy łomot :eviltong: a hamowanie to jak u Maupy tylko na pancernym wzmocnieniu ściany czyli na kaloryferze :diabloti:[/quote]

I Bilbo w gipsie:cool3:, on tak ma, że jak szaleje z koleżankami czy kolegami zawsze źle kończy się to dla niego. Np. stracił ząb, jak z jedna koleżanką ganiał i czołóweczkę mieli pysk w pysk. Ciekawe, co by stracił przy Motylu:cool3::lol:Łomot byłby chyba jednak duży, Motyl drobina, ale mój to masa, fakt, że tłuszczowa, ale jednak:diabloti:

Posted

[quote name='Bila']...on tak ma, że jak szaleje z koleżankami czy kolegami zawsze źle kończy się to dla niego...[/QUOTE]

Wykrecasz się :eviltong: ...trening czyni mistrza :diabloti: oczywiście z właściwym trenerem...
Ale... zdaje mi się, że nawet nie chcesz sobie tego (znaczy tej terierzycy) u siebie w domu wyobrazić :eviltong:
Kaloryfer - da radę :multi:

Posted

[quote name='ockhama']Wykrecasz się :eviltong: ...trening czyni mistrza :diabloti: oczywiście z właściwym trenerem...
Ale... zdaje mi się, że nawet nie chcesz sobie tego (znaczy tej terierzycy) u siebie w domu wyobrazić :eviltong:
Kaloryfer - da radę :multi:[/quote]

Nie, no wyobrazić sobie mogę:cool3::evil_lol:. Tylko czy Maupa będzie ją chciała do mnie przywieźć (oczyma duszy od razu widzę pewien słynny filmik, jak Motyl pragnął jechać na przednim siedzeniu:evil_lol:)

Posted

A ja wiem jak... POCZTĄ. Będzie z prędkością światła :evil_lol: Dostarczą Ci ją, z wiadomych względów, śmigiem - pewnie filmik też oglądali :diabloti:

Posted

[quote name='Bila']A właścicielka terierzycy gdzie??:roll:Poszła była sobie:placz:[/quote]

Nie właścicielka ... :mad:... tylko "mamusia" ... :loveu: ... i nie poszła tylko ... wróciła ... :diabloti: ... wróciła ze spaceru z "córeczką" Debileczką ... :placz: ... lekko nie było ... :roll:

Idę nadrabiać zaległości ... ;)

Posted

[quote name='Bila']A ten pierwszy, dla widzów o mocnych nerwach...:crazyeye:Maupo, ty masz małe białe pitbuliki:cool3::cool3:, oponę i musicie kupić,cały dzień tak będą wisiały:evil_lol::evil_lol:. [/quote]

Moloski - koloski. :cool3:
Ale ja już myślałam żeby im zrobić takie agility albo inny "park zabaw" - tylko że na wsi. Oponkę też mogę im powiesić. Migośka lata po drzewach i kąpie się w basenie oczkowym to Motylia dostanie ... oponkę i siatkę do wspinania się ... :diabloti:

[quote name='Bila']A Migota to już obłęd:loveu::loveu::loveu:[/quote]

No myślałam, że już nie skomentujesz ...
Trzy głuche i jedna ślepa ... a mimo wszystko nie podeptali jej ... Z resztą nigdy jej nie depczą ... i latają razem. A Mikośka ich ... żre i jest ... ok. :cool1:

[quote name='ockhama'] ...a co by było gdybyś miała taką identyko terierzycę... :diabloti: [/quote]

[quote name='Bila'] :evil_lol::evil_lol:Ja to pewnie bym przeżyła, ale mój biszkoptowy byłby biedny.[/quote]

[quote name='ockhama']Ale... zdaje mi się, że nawet nie chcesz sobie tego (znaczy tej terierzycy) u siebie w domu wyobrazić :eviltong:[/quote]

[quote name='Bila'] Tylko czy Maupa będzie ją chciała do mnie przywieźć [/quote]

[quote name='ockhama'] A ja wiem jak... POCZTĄ. Będzie z prędkością światła :evil_lol: [/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: A co to za "handel" moją "córką" wariatką ? W ramach odwetu za handel Oridermylem ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: I jeszcze wysyłanie jej ... POCZTĄ ?? W paczce ?!? :mad: Koniec świata. :roll:

Nie moje Panie ... Na terierzycę to trzeba sobie było zasłużyć ... Widocznie to MNIE Bóg chciał pokarać a nie Was i ja zostałam przeszczęśliwą właścicielko-mamusią Motylki-Debilki. A Wy ? A Wy ... zazdrośćcie mi jej dalej ... :eviltong:

Posted

[quote name='Maupa4']Nie moje Panie ... Na terierzycę to trzeba sobie było zasłużyć ... Widocznie to MNIE Bóg chciał pokarać a nie Was i ja zostałam przeszczęśliwą właścicielko-mamusią Motylki-Debilki. A Wy ? A Wy ... zazdrośćcie mi jej dalej ... :eviltong:[/QUOTE]

A my? ...a my mamy... i Ciebie i ją :eviltong: każdy ma [B]to[/B], na [B]co sobie[/B] zasłużył albo co [B]chce[/B] mieć :wink:

Posted

[quote name='ockhama'] każdy ma [B]to[/B], na [B]co sobie[/B] zasłużył albo co [B]chce[/B] mieć :wink:[/quote]

Czy aby na pewno ?
Ja mam dziś potrójną wizytę u kardiologa. Mam w związku z tym ... strach.
Czy sobie na niego zasłużyłam i czy chcę go mieć ?

Zobaczymy czy wrócimy z tarczą czy na tarczy ... aż strach się bać.
Wszechogarniająca panika ... ale to pewnie dlatego, że mimo - a właściwie przede wszystkim dlatego, ze są tacy jacy są tak się o nich boję ...

Wychodzimy ...

Posted

[quote name='Maupa4']Czy aby na pewno ?
Ja mam dziś potrójną wizytę u kardiologa ... ale to pewnie dlatego, że mimo - a właściwie przede wszystkim dlatego, ze są tacy jacy są tak się o nich boję ...[/QUOTE]

Tak. Na pewno. To nie kwestia "zasług" :diabloti: tylko świadomych decyzji - [B]to co sobie chce [/B] - nasze/nie nasze: psy, koty, "inne zwierzęta"... ślepy, głuchy czy kulawy... z jednym sercem, z dwoma sercami czy bez serca... zdrowy, chory, mały, duży, łagodny, agresywny, różowy czy zielony... każdy inny, do wyboru do koloru... :eviltong: [B] to tylko nasza decyzja[/B] czy zostaną z nami czy będą na tymczasowej przystani, czy też ich bezkontaktowo miniemy. Czasami, zwłaszcza dla nich, to kwestia być albo nie być - bo im "trudniejszy delikwent" tym ma mniej szans na "las rąk" o DT a już nie wspominając o DS :cool1:
Trzymam :happy1: za alternatywne chipsy... dasz/dacie radę - tradycyjnie.

Posted

Wróciliśmy ... wrócilismy teoretycznie z tarczą ale jednak na tarczy.

Zaczniemy od najmłodszego i ... zdrowego :multi:.
[B]Żwirek[/B] - "brak zmian w echo serca - nie stwierdzono wad serca ani chorób nabytych" czyli ma serce jak dzwon. Ze wzgledu na róznokolorowe oczy i zdrowe serce według pana doktora spokojnie może biegać w psich zaprzęgach.
Za to cykor z niego okrutny - najpierw przez całą wizytę (aż nie przyszła kolej na niego żeby wylądować na stole) jęczał, łaził, niuchał, śpiewał a jak go postawiono na stole to ... zamarł i nawet przestał oddychać ... gdyby mógł to jak nic by zanikł ... :shake:

[B]Groszek [/B]- "w porównaniu do badania poprzedniego nie zaszły żadne niepokojące zmiany" czyli tętnica jak była zwężona tak jest zwężona (no ale rozwęzić to ona się nie rozwęzi sama a jak pamiętamy zwężenie jest na tyle poważne, że dawno, dawno już było nieoperacyjne bo i powodzenie operacji było minimalne i Groch miał sobie żyć w miarę swoich możliwości. No to żyje sobie tak jak chce i na miarę możliwości ... a możliwości te jak widać ma całkiem niezłe) ale nie ma to wpływu na stan Groszkowego serca. Tak więc dalej Groch ma żyć w swoim tempie i według swoich własnych zasad.
Groch podczas wizyty bardzo grzeczny. Zwłaszcza przed badaniem. W czasie badania powiedział że jemu nie pasuje i ... on już po przebadaniu jednej strony bardzo ale to bardzo dziękuje i ... chętnie się już pożegna. Po przestawieniu w drugą stronę wyraził swoje oburzenie bardzo dobitnie - próbował nawiać ze stołu. Po postawieniu w końcu na podłodze udał się w kierunku drzwi i obraził się na wszystkich. Obraził się za zbytnie spoufalanie się ze sobą i naruszenie cielesności własnej a także szerokopojętej godności osobistej. Ostentacyjnie stał tyłem do wszystkich i z nosem wbitym w drzwi ...

[B]Monar[/B] - "przepływ w obie strony przecieku około 1 m/s dość wyrównany co świadczy o wyrównaniu ciśnienia. Pogarszające się parametry mięśnia sercowego" ... i co ja mam napisać ? To jest właśnie to "na tarczy" bo mimo że Monar czuje się dobrze, wyniki badań ma bardzo dobre, funkcjonuje jak zdrowy pies to ... to doszliśmy już do kolejnego etapu - ciśnienie w obu komorach juz nam sie wyrównało. Dlatego ma już niesłyszalne tak bardzo szmery w sercu: "osłuchowo stłumiony szmer sercowy obustronny - cichy".
Nie będę pisać o wszystkich wymiarach i pomiarach ale ... zmniejszyła się prawa komora serca a jej grubość znowu się zwiększyła, lewa komora się powiększyła, a dziura między komorami jak była wielka tak jest wielka ... No ale od dziury nikt nie wymagał żeby się zarosła a tym bardziej nikt się nie spodziewał że kiedykolwiek zarośnie. No ale mimo wszystko jeszcze się chyba nie spodziewałyśmy że ciśnienie juz się wyrówna ... Kicha ... po prostu ... kicha ...
Mamy teraz tak zwany "okres stagnacji" a co po nim ? Bóg jeden wie ... W każdym bądz razie umówieni jesteśmy na kolejną kontrolną wizytę ... za pół roku.
A jakie zalecenia ? Robimy dokładnie tak samo jak do tej pory czyli nie przemęczamy się, tlen mamy zawsze pod ręką, krew rozrzedzamy w miarę potrzeb, no i ... żyjemy dalej tak jak do tej pory. I tak długo jak się da ...

Posted

Ułaaa ... ale cisza nam się zrobiła ... :crazyeye:
Hej - nie mamy jeszcze żadnej żałoby ... :mad:
Mamy KICHĘ ... no ale o tym, że jest "kicha" to przecież wiemy już od 6.09.2006 roku czyli od dnia kiedy Monarowi zdiagnozowali tetralogię Fallota. No naprawić się tego nie da mimo najszczerszych chęci ale przecież widać że mimo wszystko da się żyć i ... żyje się. :lol:

Rozchmurzyć się proszę. ;)