Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lemoniada']Biedny Pako, przy chorych stawach schudnięcie faktycznie byłoby ogromnie wskazane. Ale może to jednak tylko chwilowe zmęczenie i osłabienie organizmu? Oby...[/QUOTE]

Niestety, nie. Od jutra będzie dostawał leki - może będzie poprawa. Tak, czy siak musi zrzucić 2kg.

Posted

[quote name='mysza 1']Mam nadzieję, że poprawa będzie. Karmę light a konkretnie slim :) zamówiłam.[/QUOTE]

To dobrze. Musi zbić wagę, bo potem będzie coraz gorzej. To nie jest młody pies.

Posted

Pako polubił pastylki - czeka na nie, jak na przysmak. ;) Działają przeciwbólowo i przeciwzapalnie, więc jest wrażenie poprawy. Jednak trzeba doprowadzić sprawę do końca - zrobić RTG i wiedzieć, co dalej.

Jeżeli ktoś chciałby wpłacić - nawet symboliczną kwotę - na RTG Pako, to byłoby super. Konto do wpłat:

[B][FONT=Verdana]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a
03-772 Warszawa
Numer konta: [/FONT][/B][B][FONT=Verdana][SIZE=3]20 2030 0045 1110 0000 0255 8120[/SIZE]
Z dopiskiem: na RTG Pako + nick z dogo[/FONT][/B][FONT=&amp]
[/FONT]
Nową karmę wprowadziłam dzisiaj. Smakowała.

Posted

Zastanawiałam się właśnie czy będzie je jadł, wiem, że są do żucia ;) Nie przypuszczałam, że je polubi :)

Dobrze, że je nową karmę bez problemu, oby schudł na niej.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='hop!']Pako porusza się lepiej. Koło 20 czerwca wybierzemy się do lecznicy na RTG kręgosłupa.[/QUOTE]
Bardzo się cieszę, że leki pomogły. Jak wrócę zrobię zbiórkę na fb na rtg i może inne badania. Ostatnio wszystko marnie idzie.

Posted

[quote name='Lemoniada']Prawda, jakiś zastój w adopcjach znowu i ta pogoda taka beznadziejna... A może któryś z psiaków szykuje się do domu?[/QUOTE]

Z tego, co wiem, to żaden się nie szykuje.

Ustaliłam z mysza 1, że na RTG wybiorę się z Pako w lipcu. Do tego czasu powinien zrzucić dwa kilogramy. ;)

Posted

[quote name='hop!']Z tego, co wiem, to żaden się nie szykuje.

Ustaliłam z mysza 1, że na RTG wybiorę się z Pako w lipcu. Do tego czasu powinien zrzucić dwa kilogramy. ;)[/QUOTE]

Totalny zastój :( niestety.

• 2 weeks later...
Posted

Na początku lipca pójdę z Pako do lecznicy. Zważę go. Mam nadzieję, że uda się zrobić RTG. Pako miewa humory, demonstruje niezależność. Nie zawsze udaje się go do czegoś nakłonić. Jak się uprze, to koniec. Wielki, silny i nastawiony negatywnie do czegoś owczar... :-? Oby nie. ;)

Posted

Owczarki już chyba tak mają ;) Mój Mocuś to generalnie poczciwina, ale zabiegów weterynaryjnych przy sobie bardzo nie lubi. Kroplówki i pobrania krwi znosi jeszcze jako tako, ale nigdy nie zapomnę dnia, w którym usiłowałam włożyć mu czopek, nie miałam szans ;)
Pako powinien chyba trafić do domu z silną męską ręką :) Tylko kiedy ten dom go odnajdzie?

Posted

[quote name='Lemoniada']Pako powinien chyba trafić do domu z silną męską ręką :) Tylko kiedy ten dom go odnajdzie?[/QUOTE]

Oby tej ręki nie odgryzł. ;) Nie wszystkich facetów akceptuje.

Posted

[quote name='Lemoniada']Albo mam zwidy, albo już to zdjęcie widziałam ;)
Jaką on ma małą głowę w stosunku do reszty psa :lol:[/QUOTE]

Ta sama sceneria i obiekt ten sam... Obiekt pozuje tradycyjnie. ;) To nowe zdjęcie, a przypomina stare. :lol:

Paczka dostaje malutkie porcje karmy o obniżonej kaloryczności i ciągle jest duży. ;) Jedynie pośladki zwiotczały, brzuszysko i skóra obwisła... Ruszać się nie chce, a poza tym widać, że po dłuższym spacerze dokucza mu kręgosłup. :shake: