Minio Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Wczoraj moja córka wyciągnęła malutkiego kundelka z pod kół samochodów. Biegał po ruchliwej trzypasmowej ulicy Radzymińskiej ( skrzyżowanie z Młodzieńczą ). Piesek jest młody , zadbany, czysty , bardzo grzeczny , nieszczekający i bardzo przytulaśny. Waży około 5- 6 kilo . Typowy polski kundelek na krótkich łapkach urody przeciętnej za to bardzo mądry i towarzyski. Pcha się na ręce i kolana , żeby go głaskać . Nie posiada chipa ani obroży. Rozwiesiliśmy ogłoszenia oraz zostawiliśmy kontakt w schronisku. Obawiam się jednak , że nikt go nie będzie szukać . U nas piesek nie moze zostać , mam 5 psów z czego dwa nie akceptują obcych psów . W tej chwili piesek jest izolowany ale długo nie dam rady trzymać swoich psów w zamknięciu. Jeśli ktokolwiek jest w stanie zaopiekować się kundelkiem o dużym serduszku . Proszę o kontakt To naprawde fajny psiaczek , bardzo ufny wobec ludzi i zwierząt. Nie chcę go oddawać do schroniska . Jednak długo u siebie go trzymać nie mogę . Quote
beka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 A masz zdjęcia? mam koleżanke która mieszka ulice dalej moze go skojarzy? mozesz jeszcze zabrac do weta. Moze go poznaja.. Quote
Minio Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Zdjęcie wkleję dziś , wczoraj nie dałam rady . My mieszkamy w Markach , nie wiem gdzie przy ulicy Młodzieńczej może być gabinet weterynarza , więc serdeczne dzięki za pomoc. Quote
Elwira1992 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 a do kiedy u Was może zostać ? potrzebne zdjęcie i ogłoszenia Quote
Minio Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 No więc u nas jest sytuacja tragiczna , moje terriery nie akceptują obcych psów na swoim podwórku. A ja pracuję , dzieciaki szkoła . Ogólnie jest źle i potrzebuję pomocy .Mogę dorzucić się do hoteliku i do kastracji jakby co. zdjęcia zostały wrzucone w terrierkowo .Można przekleić . POdaję link http://www.terierkowo**********/teriery-w-potrzebie,17/maly-piesek-znaleziony-przy-ul-mlodzienczej-warszawa,5103.html Quote
Elwira1992 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 zły link jakiś nic się nie wyświetla :( ojeciu trzeba szybko jakiś DT znaleźć Quote
Elwira1992 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 dobra jakoś udało mi się znaleźć a to stronka http://www.terierkowo**********/teriery-w-potrzebie,17/maly-piesek-znaleziony-przy-ul-mlodzienczej-warszawa,5103.html Quote
Elwira1992 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 niestety ciężko teraz o DT a już bardziej o DS :( tyle tych biedactw jest :shake::-( kurczę może gdzieś ulokować w hoteliku .. halo nie pozwólmy by trafił do schroniska taki śliczny przyjazny psiak Quote
Minio Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 dziś wzięła do siebie psine koleżanka ale nie wiadomo jak ułożą się stosunki pieska z jej 3 - letnią córką . Może pozostać tam maksymalnie dwa tygodnie - tyle jest koleżanka na zwolnieniu lekarskim. To jest czas na znalezienie domku . POźniej może być ciężko . dziś rozwiesze kolejne ogłoszenia . Quote
Minio Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 a to post koleżanki przeklejony z terrierkowa na temat psiaka : Znajda jest u mnie na DT. Z obserwacji wstępnych: ewidentnie domowy. Umie wejść i zejść po schodach, do bloku na klatkę schodową wszedł bez oporów ( pierwszy się wepchnął ). Umie żebrać przy stole, mistrzowsko wchodzi na kanapę, przynosi piłeczkę. Gdy szczeka to dźwięk jak od gumowej kaczuszki. Ucieszył się na widok mojej córy i teraz razem obrazki w książce oglądają . Z Tiną się dogadał, ale dostał od niej ostrzeżenie za próbę gwałtu. Nie chcę wierzyć że ktoś go wyrzucił. Quote
Elwira1992 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 okej fajnie że jest więcej czasu ... teraz ogłaszanie trzymam kciuki by znalazł domek Quote
Minio Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Piesek nadal szuka domku . Jest naprawde badzo cierpliwy jeśl chodzi o kreatywność dzieci . Wyjątkowo spokojnie i cierpliwe znosi czułość 3 - letniej córki koleżanki. Aż dziw bierze . Psina zupełnie nie nadaje sie do przytuliska Quote
Minio Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Dzis odnalazł się właściciel , piesek jest już w domku. Quote
Recommended Posts