kkasiiiar Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Jakie cudo!! Zapisuje przystojniaka :) Quote
Klauzunka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [QUOTE]Jakie cudo!! Zapisuje przystojniaka :smile:[/QUOTE] Dziękuje za zapisanie Bostona :) Umowa super (serio świetnie napisana) i warunki dla tego psiaka są u Ciebie idealne. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz na wątku albo pw do mnie czy Kory78. Ja z resztą będę monitorowała temat. Quote
kkasiiiar Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Klauzunka']Dziękuje za zapisanie Bostona :) Umowa super (serio świetnie napisana) i warunki dla tego psiaka są u Ciebie idealne. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz na wątku albo pw do mnie czy Kory78. Ja z resztą będę monitorowała temat.[/QUOTE] Boston chyba uległy chłopak co? bo widzę w Twoim podpisie ze został pogryziony wiec chyba on nie wykazuje agresji? Pytam bo w razie gdyby Grafit nadal u mnie był a on to totalnie bezproblemowy chłop mimo ze wielki to lgnie do każdego człowieka i psa..zero w nim agresji. Naprawde jest cudny az sie dziwie ze telefony sie nie urywaja! ;) Quote
kizimizi Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 eee no wlasnie jak to z Bostkiem jest. Bo po pysku oberwał ale nie wiem czy dlatego ze dupa taka z niego czy wlasnie sam zaczyna. Quote
Klauzunka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [QUOTE]eee no wlasnie jak to z Bostkiem jest. Bo po pysku oberwał ale nie wiem czy dlatego ze dupa taka z niego czy wlasnie sam zaczyna. [/QUOTE] jest w boksie z psami i sukami i trupów nie ma, jedynie co to on poszkodowany - gula na pysku od pogryzienia, postrzępione ucho... U innych psów jakoś oznak brak. Quote
Klauzunka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [QUOTE]ehhh ja jakos inaczej go zapamietalam [/QUOTE] to znaczy jak? Byłaś, widziałaś? Ja na dniach będę umawiała się z Korą i będę w w-chu. Quote
kizimizi Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 no ja go pamietam jak bylan na Swieta w Pl. Pewnie sie myle bo ile mozna wiedziec z 1 dnia ale jakis on do najserdeczniejszych wobec psow w boksie nie nalezal. Nie chce powiedziec ze agresor straszny ale nie powiem tez ze dupa taka biedna ... Quote
Klauzunka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [QUOTE]no ja go pamietam jak bylan na Swieta w Pl. Pewnie sie myle bo ile mozna wiedziec z 1 dnia ale jakis on do najserdeczniejszych wobec psow w boksie nie nalezal. Nie chce powiedziec ze agresor straszny ale nie powiem tez ze dupa taka biedna ... [/QUOTE] To jak coś wiesz to pisz. Bo ja się umawiam z Korą, jako, że w boksie były pogryzienia biore swoją sukę i na dzieci też go sprawdzwimy. Quote
kizimizi Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 nie no, bez przesady az tak to ja "nic nie wiem". po prostu zapamiatalam go- moze inaczej- pierwsze wrazenie (i ostatnie) ze jest bardzo dominujacy. Pamietam jak pchał dupe do glaskania i na inne psy bokiem patrzyl a tamte nawet nie podchodzily. No ale to normalne dla psow w boksie ze kazdy zazdrosny wiec nawet do tego uwagi nie przywiazalam. NATOMIAST nie powiem, ze on taka "psia dupa" bo zdecydowanie nie. Wspomniana psia dupa, biega za buda i boi sie podejsc do kraty a jak inen psy krzywo popatrza to sie od razu kładzie żeby nie oberwac. Oj to nie Bostek! Mysle ze normalny, młody pies z normalnymi samolubnymi zachowaniami jak na schron przystalo. Kora kogo on ma tam w boksie? Staruszki jakies? Mamuske chyba czy nie? Quote
Klauzunka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 no bo już zgłupiałam, bo on pogryziony, ale jak chodzi o to, że pcha się do krat....to luzik. Trzeba też Bostka na dzieci sprawdzić. Quote
kizimizi Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 nie no "luzik", zreszta gadaj z Kora ona wie lepiej. Moje "wrazenie" powiedzialam. Jakie to dt maja byc? jedno z tym starszym psem, gdzies tu kilka postow wyzej czytalam, a 2 z dzieckiem, tak? Quote
kora78 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 moje info sa wiarygodne, bo ja go odwiedzam regularnie i zwracam uwage od lata tego roku. Boston bardzo garnie sie do ludzi, do wszystkich ludzi, bez wyjatku. obcych i znajomych. nigdy nie widxialm, by gryzl kogos w kojcu, lub on byl gryziony. ale pogryzienie na psyku mial u inych psow pogryzienia nie widzialam, ale w sumie tylko jemu sie tam tak przygladam- a dodatkwoo jest tam jeden pies nowy, ktory wciaz w budzie siedzi i nie chce wyjsc, to moze rozne rzeczy oznaczac. widzialam go, jak tam trafil-ten pies- a ostatnie 3 wizyty nie chcial sie pokazac w ogole. ogolnie oty sa olewane przez Bostona jak sie tak garnie do ludzi, to i do dzieci powinien byc ok jak podchodze to wszystkie 3, z 4 psow w kojcu stoja pod krata i patrza we mnie. ew czarna suka z miodowymi oczami chce mnie ugryzc, albo ignoruje, albo ujada. jak ją znam 2 lata to lekko agresywna byla od poczatku, ostatnio sie chyba troche uspokoila, bo czasem mnie wacha, ale nie mam odwagi jej dotknac. boston to nie psia dupa, bo nie ukrywa sie przed innymi psami w panice. wszystkie sa rownorzedne, poza tym, co sie chowa, nie wiem, czemu. kiedys agresor, teraz sie chowa. w kojcu jest kizi- z suka podobna, czarna, z duzym czarnym podpalanym i mniejszym czarnym podpalanym, tym o ktorym wciaz wspominam. jest gdzies tu foto, jak caly kojec stoi pod krata i patrzy we mnie. tak sytuacja wyglada zawsze. skad boston mial te pogryzienia? kto zaczal? tego sie nigdy nie dowiemy. wiemy, ze dotad nie byl pogryziony nigdy. a teraz w ciagu tygodnia 2 nowe znaki po gryzieniu mial. Quote
kora78 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='kkasiiiar']Boston chyba uległy chłopak co? bo widzę w Twoim podpisie ze został pogryziony wiec chyba on nie wykazuje agresji? Pytam bo w razie gdyby Grafit nadal u mnie był a on to totalnie bezproblemowy chłop mimo ze wielki to lgnie do każdego człowieka i psa..zero w nim agresji. Naprawde jest cudny az sie dziwie ze telefony sie nie urywaja! ;)[/QUOTE] witamy :) Klauzunka, psia specjalistka, specjalnie do nas przyjedzie i pojdziemy z Bostonem troche go poogladac dokladnie, puscimy na wybiegu, poszalejemy, zapoznamy z jakims obcym jemu psa, spoza jego kojca. to bedzie w miare adekwatne do rzeczywistosci. damy znac, co i jak wyszlo :) ja wezme synka 3latka i tez ich zapoznam. ale wiecie, zeby wiedziec, jak pies zareaguje na male dziecko to trzeba pozwolic, by dziecko psu na lape nadepnelo ,za ogon pociagnelo, albo bawilo sie w rzucanie zabawki i odbieranie jej. bo to, czy sie da pogkaskac to jestem pewna :) ale takie sprawdzanie to niewiele daje. dt ma wlasnie te moc, ze widac w nim, jaki pies jest naprawde, w warunkach domowych i jakiego domu jemu szukac, czy mieszkanie, czy buda, czy wies, czy miaasto, czy dzieci male, cz duzy, czy koty,czy u emerytow, czy u sportowcow. itp po to sie psy na dt wyciaga :) zeby ds mialy pewnosc chrakteru psa. bo teraz, w schronie to ja moge mowic,ze pies bedzie kochal dzieci, a on je bedzie zjadal na sniadanie, jak go nadepna. albo ja powiem,ze on zadzior do psow, a w dt sie okaze, ze to lagodny, leniwy baranek. po to sa dt. i po to,zeby pies czekal w komfortowych warunkach na ds, a nie gnil rok w kojcu 3 na 3 bez spacerow. Quote
Klauzunka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [QUOTE]Jakie to dt maja byc? jedno z tym starszym psem, gdzies tu kilka postow wyzej czytalam, a 2 z dzieckiem, tak? [/QUOTE] tak dokladnie tak Quote
kora78 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Klauzunka, wrzuc tu Bostonka [url]http://www.dogomania.pl/threads/217406-Pszukiwany-duży-łagodny-pies-woj.-podkarpackie[/url] Quote
Klauzunka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Hej, zaraz wrzucę-mam ostre zapalenie spojówek i dawkuję sobie komputer stąd nie zawsze jestem. A ten dom super, jakby się tam Bostkowi udało to byłabym przeszczęśliwa :) Quote
Klauzunka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [QUOTE]Klauzunka, wrzuc tu Bostonka [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217406-Pszukiwany-du%C5%BCy-%C5%82agodny-pies-woj.-podkarpackie"]http://www.dogomania.pl/threads/2174....-podkarpackie[/URL][/QUOTE] już Bostonek się lansuje :) Quote
kora78 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 fajnie :) jejku, kiedy jemu sie uda... to Twoj przyjazd odkladamy? ile bedziesz sie leczyc? Quote
Klauzunka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Dam znać. Oby się Bostiemu udało..... Quote
Klauzunka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 A czy ktoś dzwoni w sprawie Bostiego z ogłoszeń? Quote
kora78 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 nic a nic :((((( pisalabym w tej samej sekundzie prawie. Quote
Klauzunka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 domyślam się, ale rozwiesiłam te plakaty i tak się łudzę. Quote
kora78 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 ehhhh jakos to bedzie, zobaczysz :) uda nam sie! tylko j teraz walcze z transportem rufiego, uff Quote
Recommended Posts