reks Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Bardzo proszę o pomoc(radę) bo nie wiem co robić...? Tydzień temu jakaś kobieta(ktoś to widział)wyrzuciła boksera z samochodu!:angryy::mad:Piesek tkwił przy drodze kilka dni i podchodził do jadących samochodów.Jest to teren bardzo rozległy pomiędzy miastem a wioską gdzie znajduje się dużo krzaków i wysoka trawa.Piesek jest jasno brązowy z ognem.Z relacji świadków-jest najprawdopodobniej młody.Jeżdze tam codziennie,zawoże jedzenie ale on panicznie boi się ludzi!Czasem stoi na środku drogi i patrzy na auta tak jakby mu było już wszystko jedno...ale jak tylko próbuję się do niego zbliżyć ucieka w wysoką trawę i nie ma szans na znalezienie go.Noce są coraz bardziej zimne a on w szczerym polu bez żadnych szans:shake::placz:Nie wiem co robić?Może ktoś mi podpowie jak można go złapać? Czy są jakieś szanse?Dodam,że mieszkam kilka km od tego miejsca i nie zawsze jak tam pojade go widze.Chyba się chowa,być może blisko ale nie widać go na tak rozległym obszarze.Jest śliczny.Co mam robić nie wiem...?Tak bardzo mi go szkoda......:placz: Kontakt tel 663034568 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
reks Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 Zadzwoniłam na nr SOS Bokserom i dostałam radę,że można np pootwierać drzwi samochodu i siedzieć nieruchomo to może sam wskoczy...? ewentualnie podać w jedzeniu środek nassenny Sedalin ale tego się trochę boję,ponieważ nie jestem w stanie pilnować go 24 godz na dobę.Jutro jeżeli go zastanę otworze drzwi samochodu i zobacze czy wogóle podejdzie...? Quote
reks Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Niestety mimo usilnych starań nadal nie udało się go złapać.Coraz bardziej oddala się od miejsca w którym go wyrzucono ale czasami w godzinach rannych tam wraca.Jak tylko ktoś chce się do niego zbliżyć ucieka i nie ma szans go zatrzymać.Nie wiem jak biedak przeżyje.? Noce coraz bardziej zimne a on sam bez jedzenia w szczerych polach:(Zostały rozwieszone plakaty,poinformowani okoliczni mieszkańcy,jest ogłoszenie na K24).................. Quote
reks Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 suńka złapana!!!:))) już grzeje doopke w Nowym Super domku!!! Quote
Recommended Posts