lucckkyy Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Witam. Mam mały problem, bo mój 14-letni mały pies (mieszaniec niemieckiego teriera) od już 2-3 miesięcy wcina karmę Brit Light& Senior. Jednak kilka dni temu moja mama jechała do większej miejscowości, gdzie ta karma jest (zawsze dojeżdżam po te dwie paczki karmy 50km, a, że byłam w szkole, musiałam mamie dać to "zadanie")... No. I kupiła złą karmę, brit adult large breed. :angryy: Ta karma jest do 7lat, mój ma dwa razy więcej i dodatkowo ta karma jest dla ras dużych, a raczej 40cm pies nie jest duży. To nie jest jakiś wielki problem, bo to mała paczka, 1kg a nie 15 na szczęście.:razz: Tyle, że pytanie - czy ona może zjeść ten 1kg worek karmy? Dodam, że mój pies cierpi na nużycę od już dobrych kilku lat, a ostatnimi czasy zaatakowała psisko ponownie i nie wiem, czy mogę dać mu tą inną wersję Brita... Jeszcze pojutrze pojadę do weta jeżeli tutaj nikt się nie odezwie bądź nie będzie pewien.:evil_lol: Quote
Animal_Soul Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ja myślę, że nic się nie stanie, bo te karmy nie różnią się aż tak bardzo składem. Dodam jeszcze, że moja koleżanka dawała swoim czterem Yorkom i jednej Chihuahua karmę happydog dla szczeniąt dużych ras i nic im nie było (chociaż ja bym tak nie ryzykowała, bo w końcu karmy dla szczeniaków dużych ras mają więcej witamin na stawy itp.) Quote
Delph Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Może spokojnie jeść, jedyne co, to jeżeli pies ma problem z nadwagą dawaj trochę mniejsze dawki, bo adult jest bardziej kaloryczny. Ale przy tak znikomej ilości jak 1 kg to nie ma większego znaczenia ;) Quote
lucckkyy Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Ok, to dam mu tą karmę jak senior się skończy, dzięki. :cool3: Quote
Recommended Posts