Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam mały problem, bo mój 14-letni mały pies (mieszaniec niemieckiego teriera) od już 2-3 miesięcy wcina karmę Brit Light& Senior. Jednak kilka dni temu moja mama jechała do większej miejscowości, gdzie ta karma jest (zawsze dojeżdżam po te dwie paczki karmy 50km, a, że byłam w szkole, musiałam mamie dać to "zadanie")... No. I kupiła złą karmę, brit adult large breed. :angryy:

Ta karma jest do 7lat, mój ma dwa razy więcej i dodatkowo ta karma jest dla ras dużych, a raczej 40cm pies nie jest duży. To nie jest jakiś wielki problem, bo to mała paczka, 1kg a nie 15 na szczęście.:razz: Tyle, że pytanie - czy ona może zjeść ten 1kg worek karmy?

Dodam, że mój pies cierpi na nużycę od już dobrych kilku lat, a ostatnimi czasy zaatakowała psisko ponownie i nie wiem, czy mogę dać mu tą inną wersję Brita... Jeszcze pojutrze pojadę do weta jeżeli tutaj nikt się nie odezwie bądź nie będzie pewien.:evil_lol:

Posted

Ja myślę, że nic się nie stanie, bo te karmy nie różnią się aż tak bardzo składem. Dodam jeszcze, że moja koleżanka dawała swoim czterem Yorkom i jednej Chihuahua karmę happydog dla szczeniąt dużych ras i nic im nie było (chociaż ja bym tak nie ryzykowała, bo w końcu karmy dla szczeniaków dużych ras mają więcej witamin na stawy itp.)

Posted

Może spokojnie jeść, jedyne co, to jeżeli pies ma problem z nadwagą dawaj trochę mniejsze dawki, bo adult jest bardziej kaloryczny. Ale przy tak znikomej ilości jak 1 kg to nie ma większego znaczenia ;)