Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Proszę Państwa o pomoc w zalezieniu domu dla suki przybłędy. Rozesłałam maile do wszystkich znajomych i ludzi z pracy niestety nikt się nie zgłosił, w związku z tym zdecydowałam się szukać pomocy tutaj.

Do mojej sąsiadki przybłąkała się około 5 letnia suka w typie husky. Zadbana, grzeczna i ufna - nic nie wskazuje na to aby była źle traktowana, najpewniej uciekła i się zgubiła.

Niestety właściciela nie udało się odnaleźć, pies nie jest zaczipowany, a sąsiadka ze względu na własne zwierzęta nie może jej zatrzymać.
Sunia jest łagodna, lubi dzieci, nie broni miski, oddaje to co ma w pysku i jest stosunkowo mało energiczna jak na psa tej rasy, więc nie jest problematyczna nawet w mieszkaniu.
Niestety poluje na koty i ptaki więc szukamy raczej domu bez małych zwierząt.

Prosimy o pomoc. Sprawa jest pilna - będzie musiała trafić do schroniska jeśli nikt jej nie weźmie choćby na tymczas, ponieważ stanowi zagrożenie dla kota.

Mieszkamy w bloku na warszawskim ursynowie, ja również mam psa i dwa koty i niestety nie ma nikogo kto podjął by się przygarnięcia suki.

Nie jest wysterylizowana, ale jeśli ktoś zgłosi chęć adopcji to przed wydaniem psa postaramy się to zorganizować. Z góry dziękujemy rozmażaczom.

Pozdrawiam, Beata

Posted

Bardzo dziekuję za każdą formę pomocy:)
Porozsyłałyśmy z sąsiadką info do kilku fundacji ale na razie zero odzewu. Sąsiadka na prawdę nie może jej zatrzymać, pytała w azylach fundacji czy jej nie wezmą ale wszędzie mówią że przepełnienie. Jak tak dalej pójdzie to przed psem widmo palucha:( Strasznie byłoby mi szkoda tego psa bo naprawdę widać po niej że była domową przytulanką.
Aha, psinka ma 4 lata, bardzo grzecznie jeździ samochodem i chodzi na smyczy:)

Posted

a można by więcej zdjęć?

faktycznie jest straszna ilość huskich, ale warto może ją poogłaszać. z tym, że właśnie więcej zdjęć by się przydało, całej sylwetki, samej buzi..
sporo już o niej wiadomo, a jaki ma stosunek do innych psów, suk?