Jump to content
Dogomania

Uczulenie(?)|Podrażnione i zaczerwienione oko^

Recommended Posts

Guest Kamcia_14
Posted

Moja Kamcia od 3 dni ma dziwnie zaczerwienione oko. Moja pierwsza myśl to była że uczuleniebo westy są podatnie na nie :roll:. Ale to wtedy pies by miał chyba zaczerwienione obie spojówki i miejsca wokół oczu.A i jeszcez chciałam powiedzieć że psu czasem blednie zaczerwienienie. Zazwyczaj wieczirem. Moja druga myśl była taka że ona lub jej koledzy i koleżanki przy zabawie podrażniaja jej to oko. Sprawdziłam t oi jeden dzień Kamcia nie spotykała sie z psami. Było to dla niej straszne przeżycie bo na osiedlu gdy idziemy na spacer to bawi się , ganiai wącha z wieloma psami. Ja przez to poznałam też wielu ludz. Ale zaczerwienienie nie było z przyczyny psów.Nie mam pomysłów. Do weta narazie nie szłam jutro muszę pójść:cool3:

Guest Kamcia_14
Posted

Kamcia ma tylko troche zaczerwienione wokół oka. Ale i tak się martwię:p.
Włosków nie traci ale gdy sie je odgarnie widać to zaczerwienienie.

Posted

Kamcia_14 napisał(a):
Kamcia ma tylko troche zaczerwienione wokół oka. Ale i tak się martwię:p.
Włosków nie traci ale gdy sie je odgarnie widać to zaczerwienienie.

hmm no tak twoj ma wiecej wloskow ...
jezeli wykluczas jakiekolwiek mocniejsze udezenie to idz do weta ( lepiej dmuchac na zimne;) )
moja tez na poczatku miala lekko zaczerwienione:razz: :shake: echh najgorsze jest to ze znowu nam sie nawrocilo :angryy:
trzymam kciuki za pieska :)

Guest Kamcia_14
Posted

Dziękuje jutro z samego rana pójdę do weta i on przepisze mi coś do oczu. A właśnie co jest lepsze maść czy krople?

Posted

Kamcia_14 napisał(a):
Dziękuje jutro z samego rana pójdę do weta i on przepisze mi coś do oczu. A właśnie co jest lepsze maść czy krople?

zalezy na co ;)
jezeli zaczerwienienie jest na zwenatrz to krople raczej nie pomoga a co do masci to np. u mojej suki nie mozna stosowac pasci bo jest strasznie ruchliwa i jak by sie dostala do oczka moglo by byc kiepsko:shake: wiec nosimy obroze preventic (ale jezeli to nie zapalenie mieszkow wlosowych i nie nuzyca to pewnie nie dostaniesz jej )