diatryma Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [FONT=Arial]Szczeniaki X i Y, [/FONT] [FONT=Arial]skazane na więzienie [/FONT] [FONT=Arial]za pechowe urodzenie, [/FONT] [FONT=Arial]rozpaczliwie szukają domu ![/FONT] [FONT=Arial]Dwa bezimienne maluszki, dziewczynka X i chłopiec Y, urodzone w brudnym i śmierdzącym kojcu, który będzie za mały dla nich gdy podrosną. Na razie jeszcze pija mamine mleko, ale już niedługo czeka je dieta złożona z chleba namoczonego w wodzie, bo tak karmi się „tutaj” psy. Przyszły na świat przypadkiem, w złym czasie i w złym miejscu. Czy czekać je będzie dożywotnie więzienie? [/FONT] [FONT=Arial]Maluszki szukają domu, czystego, ciepłego, kochającego, gdzie zawsze pełna miska odpowiedniego dla psa pokarmu, gdzie zawsze czysta woda, gdzie właściwa opieka weterynaryjna, gdzie zielona trawa zamiast betonu, gdzie człowiek przyjaciel, a nie „właściciel” z obrzydzeniem rzucający ochłapy. [/FONT] [FONT=Arial]Szczeniaczki mają ok. 2 miesiące (piesek i sunia), są w typie owczarka niemieckiego po stróżujących rodzicach. Obecnie przebywają pod Katowicami (Żory). Może Ty wiesz gdzie mógłby być ich dom? Gdzie człowiek jest dobry dla psa i go szanuje. Może dom w którym ktoś stracił swojego ukochanego zwierzaka i gdzie posłanie czeka puste na nowego przyjaciela. [/FONT] [FONT=Arial]Jeśli możesz pomóc tym szczeniakom, to zadzwoń (692 333 197) lub napisz ([email protected]).[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] Quote
diatryma Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Witam wszystkich na moim nowym watku. Powyżej zamieściłam treść ogłoszena i zdjęcia z prośba o porozsyłanie na strony ogłoszeniowe i wydrukowanie żeby porozwieszać gdzie się da. Mam nadzieję że ktoś tutaj zaglądnie i pomoże.... Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 czemu wrzuciłaś je na małopolskie, jak są w śląskim?:roll: Quote
diatryma Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Bo na śląsku nie udało mi się znaleźć domów dla starszych szczeniąt, to próbuje w małopolsce. A ponieważ kończe pracę za miesiąc na śląsku, będę chciała wytargać te szczenieta od "właściciela" i umiescić w małopolsce w DT. Tam bedę miała bliżej z domu. Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 wysłałam jedno zapytanie... zobaczymy co z tego będzie, może chociaż chłopak dom znajdzie teraz... Quote
Revenge Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Witam, chciałam zapytać kiedy można by było odebrać szczeniaka (jeśli moja ciocia się zgodzi)? Interesuje mnie samczyk. Mogłabym na dzień dzisiejszy poprosić o przetrzymanie psiaka do jutra jeżeli znalazłby się ktoś chętny? (muszę zapytać ciocię) Pieski są w schronisku czy DT? Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 wspaniała wiadomość:) a odpowiadając jakiej wielkości będzie, to tak jak owczarek. mama i tata szczeniorów były ładnymi owczarkami:) a psiaki przebywają w kojcu:( jest to drugie pokolenie niechciane:( najlepiej jakbyś zadzwoniła do diatrymy, bo ona raz na jakiś czas jest na dogo. Quote
Revenge Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Najpierw muszę do cioci zadzwonić ;) (najpóźniej około 17-18) A mogę jakieś fotki ojca lub matki dostać :D? Quote
Revenge Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/203318-Cezar-z-kojca-ma-ju%C5%BC-domek-%29 To ten :)? Piękne psisko ;) MOgę również tą fotkę pokazać cioci żeby wiedziała jakie mniej/więcej będą maluchy :D? Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 ten wątek który ci wcześniej przesłałam to też po tych samych rodzicach, więc większa wersja pewnie będzie podobna do Azy i Beli:) to trzymam kciuki żeby cioci się spodobały Quote
Revenge Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Zdjęcia wysłałam na nk kuzyna, więc odczytają średnio tak wieczorkiem, myślę że się spodobają. ;) Który to piesek, a która sunia :D? Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 hmm dobre pytanie.... najlepiej to diatryma Ci powie. najlepiej dzwonić, chyba że będzie na Dogo szybciej. zdjęcia tak zrobione że nie widać, który to chłopak, ale stawiam że ten z jasnym pyszczkiem;) Quote
Revenge Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A w jakiej miejscowości są psiaki ? Bo u ojca pisało że Rybnik/Żory. To to samo miejsce gdzie maluchy są ? Bo jest problem do Rybnika mam strasznie daleko :( Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 przebywają w Żorach, ale pewnie podrzucenie szczeniora do Katowic nie będzie problemem;) tylko twoja ciocia musi się zdecydować i ugadać wszystko z diatrymą Quote
Revenge Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Jakby dałoby się do Katowic dowieźć to byłoby super. :cool3: Co do decyzji cioci to wieczorem dam znać. ;) Mam nadzieje że spodoba jej się i będzie chciała tego malucha. :lol: A gdzie znajdę numer telefonu diatrymy? Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 w pierwszym poście tego wątku;) [FONT=Arial]Jeśli możesz pomóc tym szczeniakom, to zadzwoń (692 333 197) lub napisz ([email protected])[/FONT] Quote
Recommended Posts