Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]westie_justa [/B]jest, jest tylko, że nie do samej skóry, bo nie chciałabym mieć westo-grzywacza. + zapamiętam na przyszłość. :eviltong:

[B]arielka186 [/B]a dlaczego nie ? Znam nawet starsze psy, które trenują tylko nie tak intensywnie. Da sobie radę, tylko nie możesz go "przeciążyć". :eviltong: ;)
Tylko jeszcze tak myślę, że powinnaś przejść się do weta na EKG serca i sprawdzić jego stawy. :p

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wpadamy z rewizytą :multi:
fajny psiak, pocieszną mordeczkę ma :)
widzę, że trenujecie, fajnie wam to wychodzi, także życzę samych sukcesów w dalszych treningach :eviltong:

Posted

[quote name='Buszki']Przyszłam pooglądać małego szkodnika,a tu tak mało zdjęć.Buuuu.[/QUOTE]

Będą, jeszcze będą. :eviltong:
Dopiero co założyliśmy galerię, więc narazie ze zdjęciami rezultatów nie ma. :p :cool3:

Posted

[quote name='Silky123'][B]westie_justa [/B]jest, jest tylko, że nie do samej skóry, bo nie chciałabym mieć westo-grzywacza. + zapamiętam na przyszłość. :eviltong:

[B]arielka186 [/B]a dlaczego nie ? Znam nawet starsze psy, które trenują tylko nie tak intensywnie. Da sobie radę, tylko nie możesz go "przeciążyć". :eviltong: ;)
Tylko jeszcze tak myślę, że powinnaś przejść się do weta na EKG serca i sprawdzić jego stawy. :p[/QUOTE]
Ale westów chyba nie powinno się golić... ja też goliłam ale westomaniacy mnie naprowadzili na dobrą stronę i tylko trymowanie:D

Posted

[quote name='westie_justa']Ale westów chyba nie powinno się golić... ja też goliłam ale westomaniacy mnie naprowadzili na dobrą stronę i tylko trymowanie:D[/QUOTE]
naprawdę ? :crazyeye:
nawet nie wiedziałam, pierwsze słysze. ;)

Posted

[quote name='Silky123']naprawdę ? :crazyeye:
nawet nie wiedziałam, pierwsze słysze. ;)[/QUOTE]

Ja też byłam zdziwiona ale wszystkie westiki wystawowe i w ogóle się trymuje bo szorstkie psy się trymuje;) a po goleniu sierść jest miękka ii się faluje, a ponieważ martwy włos nie jest usuwany to zalega w skórze i zaburza rośnięcie następnych..
a hodowca nie mówił o trymowaniu? bo hodowcy to zazwyczaj sami sobie robią psy na wystawy;)

Posted

[quote name='westie_justa']Ja też byłam zdziwiona ale wszystkie westiki wystawowe i w ogóle się trymuje bo szorstkie psy się trymuje;) a po goleniu sierść jest miękka ii się faluje, a ponieważ martwy włos nie jest usuwany to zalega w skórze i zaburza rośnięcie następnych..
a hodowca nie mówił o trymowaniu? bo hodowcy to zazwyczaj sami sobie robią psy na wystawy;)[/QUOTE]

Nie no jasne, że mówił. Cody jest najpierw trymowany, a następnie golony. Ale rzeczywiście często jak włosy mu odrosną to ma miekkie i falujące się włosy. Jest napewno trymowany, tylko może jak widać nie porządnie albo przez to golenie. Muszę pogadać z tą naszą fryzjerką. :eviltong: ;)

[B]lourdnes [/B]będę się starała jak najwięcej dodawać i dziękuję za komplementy. :eviltong: :cool3:

Posted

[quote name='Doginka']Przyszłam z rewizytą:hand:
I od razu mówię - trymuj małego, bo to nie tylko poprawia jakość sierści, ale również uchroni przed chorobami skóry;-)[/QUOTE]
Dzięki za wpadnięcie. ;)
Muszę się sama nauczyć tego malucha trymować, ale wydaję mi się, że on jest u fryzjera trymowany. :)
Może znacie jakiś poradnik, albo sami mi opiszecie jakoś jak się trymuje psa ? ;)
bo ja o tym zielonego pojęcia nie mam, wiem tylko co to jest trymowanie. :eviltong:
+ dzisiaj już zamawiam trymer. :cool3:

Posted

już tak od razu? może idź do fryzjera gdzie trymują Cody'ego chociaż trochę to bez sensu trymować i golić bo jak się wytrymuje to włos jest krótko
skoro trymuje fryzjerka psiaka to może niech Ci pokaże jak to robi tak będzie najlepiej no i trymer też pewnie pomoże wybrac. Chyba że Ty wiesz jaki trzenba wybrać do jego sierści;) no ale że golony to widać po tych falach i cienkim ogonku;)

Posted

no tak jest golony, okazało się, że jednak nie był trymowany. Na początku jak chodziliśmy do profesjonalnego fryzjera, to był, ale teraz nie, a ja cały czas byłam przekonana, że on jest trymowany. Już wczoraj z nim byłam u pani, która ma hodowle białasków, pokazała mi jaki mam kupić trymer i jak to robić, więc już jestem obeznana. :cool3:
A włosy to on ma rzeczywiście takie jak wcześniej pisałaś, cały czas miękkie, a powinny być szorstkie, a jak urosną to pofalowane, a powinny być proste, więc muszę się wziąńć do trymowania, tak myślałam, że jeszcze może zaczne go sama podcinać, bo może by taniej wyszło. Jeszcze pomyślę. :cool1:
A Westa powinno się trymować co 2-3 miesiące, prawda ? ;)

P.S. dzisiaj na 95% wstawię nowe zdjęcia. :cool3:

Posted

No i brawo! fajnie że taka szybka reakcja:D to już wiesz:) bo ja też moją Doti goliłam i wiem jakie to są włosy, teraz chodzę na trymowanie a w międzyczasie sama skubie;) palcami bo nie mam trymera tak jest podobno najlepiej ale strasznie męczące:evil_lol:

ja np: chodzę do fryzjera z psem nie zostawiając go tam;) i na własne życzenie wcześniej goliłam;)
a trymować powinno się tak co 3mies. to też zależy od włosa;) ale jak raz pójdziesz na trymowanie do fryzjera i zrobią Ci psa, to zobaczysz po jakim czasie odrosną włosy, oczywiście można w tym czasie samemu o skubać a jak masz trymer to będzie łatwiej, później iść żeby zrobili też głowę westową;) no i po kilku trymowaniach będzie już pewnie ok:D mojej Doti już włos zrobił się bardziej prosty i szorstki na grzbiecie;) a to jest nasze 2 trymowanie po wcześniejszych goleniach;)

Posted

no to dobrze, w sensie, że jej się włos szorstki i prosty zaczyna robić. :cool1:
szybka reakcja musi być, bo potem znowu mi się nie bd chciało itd. ;d

Nowe 'wystawowe' zdjęcia.

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6514/dsc07054w.jpg[/IMG]
[IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4475/dsc7057h.jpg[/IMG]
[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/6490/dsc7065p.jpg[/IMG]
Zdechł pies. ;d

[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/3714/dsc7071a.jpg[/IMG]
Nareszcie, długo oczekiwana nagroda.

[IMG]http://img804.imageshack.us/img804/6190/dsc7072.jpg[/IMG]

Posted

KOSZMARNIE ON WYGLĄDA! Nie mogę patrzeć na takie goleńce :( Żadne to trymowanie tylko zwykłe golenie a trymowanie a nastepnie golenie mija się z celem. Albo od razu zaczniesz zapuszczać włos i wybierzesz się na kilka sesji doprowadzania psa do ładu albo w ogóle sobie to odpuść. Justyna tez sądziła,że golona Dotka to najpiękniejszy pies świata jednak z czasem przekonała się,że trymowany wygląda dużo ładniej i zdrowiej :) Nie obraź się na mnie ale obraz golonego westika wzbudza we mnie płacz szczególnie ,że w Poznaniu jest bardzo dobra groomerka z dużym doświadczeniem,która by Ci go pieknie trymowała ! Pozdrawiamy z Kleksem :)

Posted

[quote name='Pieseczkowo']KOSZMARNIE ON WYGLĄDA! Nie mogę patrzeć na takie goleńce :( Żadne to trymowanie tylko zwykłe golenie a trymowanie a nastepnie golenie mija się z celem. Albo od razu zaczniesz zapuszczać włos i wybierzesz się na kilka sesji doprowadzania psa do ładu albo w ogóle sobie to odpuść. Justyna tez sądziła,że golona Dotka to najpiękniejszy pies świata jednak z czasem przekonała się,że trymowany wygląda dużo ładniej i zdrowiej :) Nie obraź się na mnie ale obraz golonego westika wzbudza we mnie płacz szczególnie ,że w Poznaniu jest bardzo dobra groomerka z dużym doświadczeniem,która by Ci go pieknie trymowała ! Pozdrawiamy z Kleksem :)[/QUOTE]
Wiem, wiem. :-(
Właśnie biorę się za zapuszczanie, a następnie za trymowanie i to ostro. :D
Dobrze, że wstąpiłam na forum, bo by było cały czas tak jak jest .. :sad:
Dziękujemy za odwiedziny i również pozdrawiamy. :cool3: :loveu:

Posted

Ja będę narazie go sama trymowała, już byłam się zapytać jak to robić, miałam pokaz itp. Trymer już jest w drodzę, ale dziękuję. :D :cool3:
Lecz na przyszłość możeby się numer przydał .. sama nie wiem. :)

Posted

Ja zawsze mogę wysłać teraz to i tak masz zapuszczania i zapuszczania :P i walka z baranem nie jest łatwa,ale Justyna męczyła się z nim przez 3 miesiące i się pozbyła barana a został piekny szorstki westik :D

Posted

[quote name='Pieseczkowo']Ja zawsze mogę wysłać teraz to i tak masz zapuszczania i zapuszczania :P i walka z baranem nie jest łatwa,ale Justyna męczyła się z nim przez 3 miesiące i się pozbyła barana a został piekny szorstki westik :D[/QUOTE]
Będę się starała pozbyć owcy, a tak mniej więcej jaki długi musi być włos ? Zapomniałam się wczoraj spytać. :D