Fuksowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Czy moze ktos z Was probowal ogolic corgi na krotko? Ma jakies zdjecia? Zastanawiam sie nad skroceniem siersci u mojego Fuksa na lato zeby mu bylo lzej i chlodniej tylko obawiam sie efektu koncowego ;) Quote
Frytela Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 No ja bym tego psu nie zrobiła. Corgi mają takie futre że chroni je przed zimnem, gorącem czy wodą. Nie widzę sensu w goleniu psa, z resztą aż strach jakby wygladał :) Ostatnio zastanawiałam się jakby moja Wódka wyglądała bez futra, ale nie nie, to tylko zastanowienia ;) Quote
Fuksowa Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Wlasnie tego efektu koncowe sie boje ;) Ale ludzie gola sheltie, bordery to czemu nie corgi? Ja sie kieruje tylko i wylacznie upalami i tym zeby bylo troche lzej :D Quote
Frytela Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Myślę że corgi bez włosa to będzie niezły szczurek, no wiadomo czy będzie duza różnica to zależy od tego jak dużo tego futra ma. Moje psy maja bardzo bogatą szatę i dają sobie radę w upały :) Quote
Fuksowa Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 na wakacje moj Fuks mial wyrwany caly podszerstek i napewno co roku bede to robila :) Niedosc, ze gubil duzo mniej siersci to mam wrazenie, ze duzo chlodniej mu bylo :) i ciesze sie, ze go nie ogolilam, bo podobno odrasta jeszcze gorszy i grubszy podszerstek!! Quote
Frytela Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Tego nie wiem, moje psy linieją na wakacje więc same z siebie są łyse :diabloti: na zimę też gubią ten podszerstek..... 5/6 moich psów właśnie linieje ;) Quote
Recommended Posts