Agucha Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='kora78']aha, czyli ogolnie chyba zawsze lepiej dluzsze. czyli 7mm? po co psa golic prawie na lyso, czy 1,5mm... jak one lezec musi na betonie i w budzie, w slomie klujacej..[/QUOTE] Dokładnie. Dokupcie 7mm i trymer hakowy :) Quote
kora78 Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 dzieki :) a Ty strzyzesz tylko swoje, czy pracujesz w tym? Quote
Agucha Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='kora78']dzieki :) a Ty strzyzesz tylko swoje, czy pracujesz w tym?[/QUOTE] Pracowałam. W tej chwili mam przerwę i strzygę tylko swoje, ale zamierzam powrócić do tego... tym razem już na "swoim" :) Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
kora78 Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 to powodzenia! ja kiedys myslalam, by isc na kurs i cos otworzyc. ale mam alergie na siersc i nie wiem, jakbym to przezyla... a bardzo bym chciala Quote
kora78 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 maszynka bedzie w nast tyg, bo pan kierowniczka rozmawiala jeszcze z kims innym, kto mial polecic gdzie dokupic ostrza i pozniej je tam ostrzyć. nozyczki beda z hurtowni fryzjerkiej juz na wekend. w sobote czesze wiec szczotka i strzyge koltuny. za tydzien wytrymuje porzadnie i strzyge przygotowanego teraz psa. moge tez teraz wykapac, bo upaly maja byc, to na sloncu wyschnie. jaka wiec kolejnosc, biorac pod uwage kapiel? wyczesanie i ostrzyzenie koltunow, kapiel, za tydz trymer i maszynka- moze tak byc?? Quote
Agucha Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 nigdy nie kąpie się psa przed trymowaniem, bo włos się ślizga ;) Można wyczesać podszerstek wcześniej i wyciąć kołtuny. Wykąpiesz go jak już wytrymujesz. Patrząc od praktyczje strony - szybciej wyschnie ;) Quote
Agucha Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='kora78']ale trymer bedzie za tydzien[/QUOTE] No i bardzo dobrze ;) Wyczesz, powycinaj. Jak będzie sprzet wytrymujesz i wykapiesz, a później ostrzyżesz o ile jeszcze bedzie potrzeba ciąć ;) Quote
kora78 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 kupiony Moser 123..0?5? z trixie. z 4 nakladkami malutkim olejem i pedzeleczkiem. do tego 2 pary nozyczek fryzjerkishch, ostrzych jak brzytwa. jedne maja jakas sribke dokrecana do oczka na palec- do czego to sluzy? 1 rozcinacz koltunow 2 trymery miekka szczotka dla kotow grzebyl do uszu, z obrotowymi kolcami grzebien metalowy z 2 szerokosciami zebow szczotka gesta z funkcja samoczyszczenia- odsuwa sie taki plastik i siersc sie zsuwa. super grzebien jeszcze w ksztalecie T, gruby i pewnie cos jeszcze, ale nie spamietalam... zazwyczaj z Trixie, lub .... zolte tlo opakowania, z zielonymi napisami...nie moge skojarzyc firmy... euro zoo? animals? nozyczki z hurtowni fryzjerskiej dzis wytrymowalam ruda, dlugowlosa sunie, jest jej foto chyba na 1 str. na brzuchu miala przyklejone odchod, przy samej skorze, na calym brzuchu i w pachwinach. nie wszystko usunelam. nozyczkami. grzbiet trymowalam, grzywe ma juz piekna, uszy, popiersie, ogon. spodnie z tylnych nog ma obciete nierowno, bo takie piora miala,ze przeszkadzaly ciac koltuny z kalem. za tydz ją dokoncze maszynka brzuch, bo dzis za duzo byl odla suni. a maszynk iw dloni jeszcze nie mialam i wyprobuje na nszym spokojnym, wielkim Rufim, za tydzien Quote
ostatniaszansa Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Agucha, a moge i ja poprosić o namiary na owe nożyczki , kupiłam na bazarze takie tam niby do wlosów , juz mamy ze 20 par - na jedno obcinanie a potem ostrzenie i tak w kółko a idzie lato. Z góry dziękuje . Ewa Quote
JapanCut Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Witam, jeśli oferta jest nadal aktualna to zapraszam, mam taką maszynkę do sprzedania, proszę o tel 696518516, pozdrawiam Lewandowski Tomasz Quote
kora78 Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 ale my mamy maszynke :) uzywalam jej ze 3 razy :( Quote
Recommended Posts