kora78 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 pieknie sie bawia, super zapasy :) biedula musi na lapy sie wspinac, zeby miec szanse jakies z tym gigantem w ogole :) a on delikatny jest w tym podgryzaniu? plochliwa, swoje w zyciu przeszla :( Quote
kkasiiiar Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Tak Grafit jest delikatny jedynie gigant ;) Quote
kora78 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 to dobrze :)))) edit, mam bazar z zabawkami, glownie sznurki z guowymi pilkami. kaiar, czy april i grafit beda sie tym bawic? bo to trzeba z czlowiekiem chyba. ale bazar prowadzi osoba, z ktora ne chce miec nic do czynienia, wiec nie wiem... Quote
kkasiiiar Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Dzis April zupełnie inna przed spacerem i na spacerze..u Was pewnie sa spacery z psami w schronie? bo jak tylko zobaczyla smycz strasznie sie nakrecila zaczela skakac biegac i zipac ..za brama posesji juz bylo ok, dzis sobie wachala wszystko i byla bardziej zrelaksowana niz wczoraj. Wiekszosc czasu dzis spedzila w budzie..i nawet zaczela szczekac.. :) Quote
kora78 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 u nas w ogole spacerow nie ma! nic a nic! Quote
Klauzunka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 widziałam filmik, Grafi to super terapeuta....serio pies cudo....Moja Teq jest podobna....i to u niej wykorzystuję w przypadku tymczasowiczów :) tak samo jak Grafi ona wszystko "przez bibułkę"....Jej jak moja Teq spotkała by się z Grafim to przeorali by po zrobieniu orzełków (czapkowanie ) całe pole.... :) Quote
kkasiiiar Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='kora78']u nas w ogole spacerow nie ma! nic a nic![/QUOTE] A myslalam ze moze tak sie nakreca bo jej sie to skojarzylo z wyjsciem z kojca schroniskowego. Biedne te psy.. Quote
Satrina Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Ale radość oglądać Aprilkę w trakcie zabawy.Super!!Jak ją ze schronu wzięliśmy też tak szalałam on jest po prostu młoda i chce biegać. Quote
Klauzunka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 W schronie spacerów nie ma, ale Luśka serio daje sobie ucinać głowę przy samej dupie, żeby jakiegokolwiek psa wyprowadzić..... Quote
kora78 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 no, Satrina widziala, jak to jest tam traktowane :/ jak upierdliwe muchy takie. z Aprilka nigdy nie bylam. odkrylam ja, gdy trafila w kwietniu wlasnie jakos, rok temu, jak gwalcona byla. pozniej zmienila kojec i bylo lepiej, byla juz weselsza. pozniej na wyboegu szalała, jak dzik, wciaz w ruchu. pozniej wydana... teraz wrocila, ale smutna strasznie nie byla jakas. szkoda tylko, ze wtedy w kwietniu miala domek chetny, tamta pani wziela innego psa, pamietam dokladnie. a mogla juz dawna Apcia byc w normalnym ds. Quote
Klauzunka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 włóż tamto między bajki - teraz Apci szukamy ds.....ale takiego już do końca życia....za dużo zmian w jej psim, młodym wieku.....Koniec ze zmianami ! Quote
kora78 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 oczywiscie :) Satrina, a dopatrzysz w papierach to, o czym pisalam? 1 daty mi brakuje, juz nie pamietam jakiej, jest to iles postow w gore, znajdziesz? dodalabym to do 1 posta, zeby bylo wiesz jak i finanse jej poprawie. przerobie wszystko. trzeba kasy szukac dla apci, bo sporo z atransport wyszlo nam a anula pytala mnie,czy juz ten moj transprot pojechal, bo ona w 2 strone szuka teraz...... cholera... Quote
Satrina Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Są tylko 2 daty przyjęcia Aprilki do schronu tak jak pisałam. Quote
kora78 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 mam tak 1. przyjeta 30.11.2010 i miala rok. wydana do adopcji po 2 tyg. 2. wrocila do schronu kiedy?? wydana do adopcji 13.04.2001 znow 3. wrocila 24.08.2011 nasza adopcja teraz zgadza sie? sadze, ze ten powrot nr 2 byl zaraz po wydaniu, do tygodnia mozna psa oddac bez niczego, taka reklamacje zrobic. i ze to tak bylo ,dlatego nie zapisali. albo walneli sie z ta data w grudniu i to nie bylo wydanie, a koniec kwarantanny. Quote
Klauzunka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 jak było tak było - coś w tym wszystkim jest na rzeczy...Aprila poza schronem, czyli musi znaleźć dom i koniec.... Quote
kizimizi Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 słuchajcie dziewczyny trzeba ja oglaszac i to juz. Napisac jakis ogolny tekscik i ruszyc w net bo sunia czasu za duzo nie ma przeciez. Czy ona ma juz jakie sporzadne fotki? Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 a do tekstu to trzeba troche info opisowych. jaka jest do psow jak na smyczy jak w aucie jak w miescie jak do dzieci jak do kotow czy ma lek separacyjny aktywna, czy spokojna dla rodziny aktywnej, mlodej, z dziecmi, czy do staruszkow jak z komendami jak z zabawami o takich rzeczach pisze sie w tekscie. o wiekszosci z nich mamy juz pojecie, ze do dzieci ok, do psow ok. jak do kotow? na smyczy ok tak? auto ok tak? najgorzej ten lek searacyjny i trzymanie potrzeb fizjologicznych w domu. kasii da sie jakos sprawdzic?????? plisss Quote
kkasiiiar Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 (edited) [quote name='kora78']a do tekstu to trzeba troche info opisowych. jaka jest do psow jak na smyczy jak w aucie jak w miescie jak do dzieci jak do kotow czy ma lek separacyjny aktywna, czy spokojna dla rodziny aktywnej, mlodej, z dziecmi, czy do staruszkow jak z komendami jak z zabawami o takich rzeczach pisze sie w tekscie. o wiekszosci z nich mamy juz pojecie, ze do dzieci ok, do psow ok. jak do kotow? na smyczy ok tak? auto ok tak? najgorzej ten lek searacyjny i trzymanie potrzeb fizjologicznych w domu. kasii da sie jakos sprawdzic?????? plisss[/QUOTE] Na smyczy nie ma tragedii, moge ja wpuscic do domu np na dól, do gory nie wezme jej bo moja Sonia jest wredna baba i bedzie ciagle ja atakowac, zobacze jak sie bedzie zachowywac jak bedzie zostawiona sama sobie na dole w domu. Osoba ktora przywiozła April mowila ze byla grzeczna wiec z samochodem raczej problemow nie bedzie. Reaguje na slowo "nie" np kiedy ciagnie lub kiedy probuje sie przekopac na 2 strone ogrodzenia. Jedny minus jaki u niej narazie zauwazylam to ta nadmierna ekscytacja np spacerem wtedy nic do niej nie dociera nawet slowo nie, ciezko ja zapiac na smycz wtedy .. jest taka nakrecona zaczyna zipac jest cala rozgrzana. Z jedzeniem juz jest lepiej na poczatku skakala ciagle na mnie ale ja tak dlugo czekalam az sie uspokoi i wtedy dostaje jesc , dzis rano juz po 2 min biegania wokol mnie i ciaglego skakania na mnie usiadla ..szybko zrozumiala ze jak sie uspokoji do dostanie zarełko. Edited January 19, 2012 by kkasiiiar Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 albo to jeszcze niewyzycie po schronie, albo w ogole szalona jest, niewychowana. w koncu te domy zmieniala, wiec domy do bani byly i jej nie wychowaly tak, jakby chcialy, skoro ja wyrzucaly. boje sie, ze moze miec lek separacyjny, skoro tak sie nakreca... tak samo moze byc, gdy sama zostaje.... ok, wyprobuj ja w tym domu, jak mozesz. tylko 1 raz nie bedzie miarodajny. Quote
kkasiiiar Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='kora78']albo to jeszcze niewyzycie po schronie, albo w ogole szalona jest, niewychowana. w koncu te domy zmieniala, wiec domy do bani byly i jej nie wychowaly tak, jakby chcialy, skoro ja wyrzucaly. boje sie, ze moze miec lek separacyjny, skoro tak sie nakreca... tak samo moze byc, gdy sama zostaje.... ok, wyprobuj ja w tym domu, jak mozesz. tylko 1 raz nie bedzie miarodajny.[/QUOTE] codzinnie ja wpuszcze na 3-4 godziny i bedzie wtedy sama. Quote
kora78 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 bardzo dobrze. dziekuje Ci bardzo za te mozliwosc, myslalam ze jej nie ma :) Quote
kkasiiiar Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='kora78']bardzo dobrze. dziekuje Ci bardzo za te mozliwosc, myslalam ze jej nie ma :)[/QUOTE] Na dole moze zadzic ile chce ;) bo moja Sonia mala ale wredna jak to przewaznie idzie w parze wiec musze je jakos odseparowac ;) zeby Sonia jej nie zjadla ;) Quote
Recommended Posts