lucasso1993 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Witam, mam ponad 2 miesięcznego yorka i mam pytanie co do kąpieli i czesania, kupiłem już szampon z olejkiem norkowym, który polecił mi hodowca, kąpać go w umywalce i jak długo ? Quote
lejdimafik Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Normalnie jak każdego psa ale są wątki takie jak : 0 . rozczesz psa . 1 . Przed kompielą jak masz gumowe takie coś , nw jak się nazsywa położ to w zlewie bądź wannie , jeśli takie nie posiadasz położ jakiś materiał by york miał jakieś podłoże i cZuł stabil;ność , w innym, razie może się bać . 2 . Połóż szampon , ręcznik , szczotki , suszarke ( suszarka nie jest przymusowa ) . 3 . Zacznij od namoczenia psa ( woda ma być idealna nie za zimna , nie za ciepła ) , wlej wodę do wanny i namocz yorka , lub weź słuchawkę od kranu i opłócz delikatnie psa ,zaczynaj od zadu , do głowy :D 4 . Namocz psa szamponem ;d 5 . umyj go , opłucz , drugi raz umyj ( dwa razy się myje bo za pierwszym razem spłókuje się brud a za drugim szampon odrzywia skurę :D ) 6 . Opłucz . 7 . Weź w ręcznik wytrzyj . 8 . rozczesz , i wysusz , lub daj polatać :D http://www.youtube.com/watch?v=w0KbM0PwoPk <- tu masz xd Quote
Recommended Posts