Kasiulek 27 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Dzisiaj-2.03.2011w Kętach nad Sołą, na wysokości ogródków działkowych do psiaków przybłąkała się suczka Owczarka Niemieckiego...długowłosego owczarka niemieckiego...bez obroży, jakiejkolwiek innej możliwości zidentyfikowania właścicieli (nie miałyśmy jeszcze mozliwości poszukać ew. tatuażu)...gdyby nie znaczne i wyraźnie wyczuwalne wychudzenie, stan ogólny, sierści i psychiczny zupełnie dobry...suczka jest rzyjacielska, zgodna, zrównoważona, choć nieco jeszcze pobudzona,ale stopniowo wyciszała się...garnie się do psów, na koty nie zwraca uwagi, do ludzi bardzo przyjacielska, delikatna, bez obaw i zahamowań. Pomóżcie odszukać włascicieli suni.. .zupełnie nie znam portali poświęconych Onkom...donkom...psom zaginionym... Może znacie ludzi z okolic Kęt...może mogliby pomóc ogłaszając sunię w swojej miejscowości(zaraz zrobię plakat) lub pytając znajomych, czy nie zaginął im psiak lub też dając suni dom tymczasowy- sunia teraz jest na działce, ale z ograniczonym kontaktem z ludźmi, w budynku...lepsze to niż zostawienie jej na zewnątrz, bo przeskoczenie ogrodzenia nie jest problemem...wyprowadzana jest 3 razy dziennie, karmiona...jednak najlepszym wyjściem dla suni byłby dom tymczasowy... Notatka ze zdjęciem suni: http://www.facebook.com/note.php?saved&¬e_id=167777869937711 Kontakt ze znalazcą : 506479242 660238980 Quote
zuzlikowa Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 No i macie...zuzlikowa ma Onkę pod opieką i to bezpośrednią!:crazyeye: Zajrzyjcie na wydarzenie malutkiej suni...ja na razie nazywam ją Sonia...tak mi jakoś poręczniej! http://www.facebook.com/event.php?eid=204991776180739 a tu jest notatka, która może przydać się do ogłoszeń...sunia ma już allegro, szerloka...zaraz zrobię gumtree...pomóżcie bardziej ogłosić...może znajdzie się jej dom! http://www.facebook.com/notes/roma-wiktor/uwaga_-okolice-k%C4%99t-ma%C5%82opolskaznaleziono-m%C5%82od%C4%85-suk%C4%99-owczarka-niemieckiego/167777869937711?ref=notif¬if_t=note_comment Linki do plakatów...format A4... 1... http://img9.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img9%2F5612%2Fslajd2.png&via=mupload 2... http://img842.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img842%2F2014%2Fslajd1v.png&via=mupload Quote
zuzlikowa Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Jednej z osób sunia wydała się podobna do znanej jej Hery... Spróbowałam do suni powiedzieć kilka razy Hera i pierwszy raz zareagowała odwróceniem się do mnie i przyglądaniem,a potem podbiegła do mnie i skoczyła, zaczęła prowokować do zabawy... jednak nie mogę być pewna, że chodziło o imię, czy też o to,że się do niej odezwałam. Potem już nie reagowała, ale tu też raczej zajęta była spacerem i ...ciągnięciem...i w zasadzie nie reagowała na nic poza :nie. Jednoznacznie nie umiem więc powiedzieć jak wygląda z tą reakcją na imię Hera. Przyjrzałam sie jej...jest znacznie drobniejsza niż typowe onki, choć zbudowana bardzo proporcjonalnie, co do ogona, to ja nie jestem specjalistka od onków i donków...ma gruby ogon, ale czy grubszy niż inne onki? Naprawdę nie wiem! A na spacerze sunia dość dziwnie się zachowywała - chwilami miałam wrażenie, że nie jak psiak nauczony chodzić na smyczy, albo taki, który bardzo dawno nie chodził na smyczy...gdyby miała otarcia na szyi, można by podejrzewać, że była na uwięzi, ale nie ma, więc to raczej nie wchodzi w rachubę...może biegała luzem po ogrodzie, albo była w kojcu...ze smyczką ma problemy, choć nie jest na tyle silna by mocno pociągnąć!Chwilami stawała na dwóch łapach jak dziki koń! Ale uspokajała się dość szybko...po momencie znowu powtórka i tak kilka razy! Nie umiem nic więcej na ten moment powiedzieć o suni... Poza tym,że mimo ponad godzinnego spaceru nie zrobiła koopki...i to raczej nie z przejęcia i stresu tylko! Na jedzenie rzuciła się zachłannie...nie dostała zbyt dużej porcji, by nie narobić czegoś, a psiak zostaje na działce do rana niestety sam. Quote
zuzlikowa Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Bardzo prawdopodobne, że znalazł się własciciel suni...będę wiedziała na 100% ok. 16-tej...dam znać! Quote
Kasiulek 27 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 zuzlikowa napisał(a):Bardzo prawdopodobne, że znalazł się własciciel suni...będę wiedziała na 100% ok. 16-tej...dam znać! fajnie by było aby osoba która twierdzi,że to jej piesek okazała się jej opiekunem... trzymam kciuki za suni pomyślonść i jej szczęśliwe zakończenie Quote
Kikusia Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Trzymam kciuki suczka bardzo ładna :) oby się znalazł :) Quote
Kasiulek 27 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Sunia wróciła dziś do domu.. ogromnie cieszę się ze właściciel pieska o imieniu Kora zgłosił się po swoją zgubę :) Życzę szczęścia i pomyślności Korciu ... prosze abyś wiecej nie uciekała Quote
zuzlikowa Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Państwo juz rano dzwonili... ale ok. 16 Pan przyjechał i sunia z radości aż skowyczała... Malutka nie uciekaj już...domku, nie zapominaj o adresówce dla biegającej po ogrodzie dziewczyny! Dzięki, że byliście z nią... dzięki koalicji lokalno/ sieciowej, to piękne psię- Kora odnalazło swój dom! Wiecie, że taka akcja to dobry trening...poznałam wszystkie okoliczne schroniska obdzwaniając je... podpytałam też o benki... zadzwoniłam na Straż Miejską...do gminy... i miałam stamtąd 2 zapytania (czyli ludzie szukają swych zwierząt i czytają i dzwonią pytając)... Quote
Recommended Posts