Kamil7 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Cześć wszystkim! A więc tak: mam 16 lat, jestem w 3 gimnazjum i mam następujące plany: chciałbym w przyszłości pracować w ochronie środowiska, no może głównie w ochronie zwierząt którym los nie sprzyjał niestety. To jest moje marzenie od kilku lat. A teraz nadszedł ten moment kiedy muszę wybrać liceum no i profil rozszerzony. I w takim razie jaki powinienem wsiąść jeżeli chcę iść pózniej na studia w tym kierunku, w kierunku ochrony zwierząt? Quote
omry Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Nie musisz iść na żaden konkretny profil, żeby móc studiować w danym kierunku. Ja jestem w liceum na profilu dziennikarskim, ale na studiach idę na zootechnikę. Jednak jeśli chcesz, to po prostu się zorientuj jakie profile są i wybierz najbardziej odpowiedni. W mojej szkole był profil biologiczny, jednak z rokiem, w którym do szkoły przyszłam, to go znieśli. Może coś takiego jest u Ciebie? Fajnym pomysłem jest też technik leśnik, po tym już możesz ubiegać się o jakąś pracę i kontynuować naukę. To fajna sprawa, możesz wielu zwierzątkom pomóc. Pamiętam leśniczego sąsiada mojej babci. Ciągle miał jakieś zwierzątka u siebie na podwórku. A tu zranioną sarnę, a tu jakiegoś lisa. Kiedyś do niego poszłam i podbiegły do mnie dwa małe dziki. Radocha była, że szok:D Wszystko zależy od Ciebie. Quote
rasowa2410 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Trzymam za Ciebie kciuki bo też chcę iść w tym kierunku i też jestem w "tym" wiek (16 lat) :) POWODZENIA Quote
Recommended Posts