Jump to content
Dogomania

Schronisko w Radomsku - Ruszamy z adopcjami! Prosimy o pomoc.

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Temida']Moli już w nowym domku.
Dziękuję Figu za transport :)[/QUOTE]

Super :) Bardzo się cieszę :)
Przyłączam się do podziękowań :)
Mam nadzieję, że Moli jest szczęśliwa.

Posted

Temidko obserwuj uważnie i słuchaj.
Mnie przyszło na myśl pytanie : Co oni kombinują, co chcą tak naprawdę zrobić ?!?!?!?!?!?! Coś jest bardzo nie tak !!!!!! Czekam na wiesci w poniedziałek.

Posted

[quote name='Marycha35']Mnie tez czarne myśli po głowie krążą.....Źle trafili, he, he, nie damy się tak łatwo. Psinki nie zostawimy was![/QUOTE]

Właśnie tak nie zostawimy psiaków. A pozatym czy oni naprawdę nie potrafią logicznie myśleć. Skoro o tym wiadomo to jak oni chcą robić cokolwiek za zamkniętymi drzwiami ?!?!?!
Przecież całą Polska wie o tym schronisku i teraz już nie mają szans bo ich działania są obserwowane przez wiele osób.
Marycha zgadzam się źle trafili.

Posted

Ogólnie to powiem Wam tak, ostatnio trafiłam na NTL-u ( nie pamiętam kiedy) i do studia przyszło takich dwóch i właśnie gadali o schronisku. Oczywiście - wszystko w najlepszym porządku, nie rozumieją oburzenia a nawet zauważyli fakt jakiegoś wzajemnego "nielubienia się" RTOZ i ŁTOZ. Nie oglądałam całości niestety :( Dzisiaj natomiast w Przeglądzie Prasy był przedstawiony artykuł, w którym jedna (kobieta) powiedziała, że wiele zwierząt powinno [U][B]zazdrościć[/B][/U] radomszczańskim. Naprawdę rozwaliło mnie to.

Posted

Madziu, a szkoda że nie oglądałaś całości. RTOZ i ŁTOZ w tej sprawie połączył siły, bo jesteśmy poważnymi ludźmi walczącymi o los zwierząt.
Prywatne animozje w tym momencie na bok i rozmawiamy.
Co do artykułów w lokalnej prasie to pragnę zauważyć, że cytuje się osoby, które tak naprawdę dla mnie nie mają
żadnych kompetencji do oceny, a do tego do oceny po czasie. Nie są weterynarzami!
W ani jednym miejscu w lokalnej prasie nie cytuje się pisma o zasadności skargi i niedożywieniu zwierząt Wojewódzkiego
Lekarza Weterynarii, specjalisty najwyższej rangi.
Wypowiedź obu Pań jest dla nas na tyle oburzająca, że jako organizacja nie możemy pozwolić, aby takie Panie
niszczyły ideę pomocy dla zwierząt w Polsce. Podjęliśmy już odpowiednie kroki, łącznie z oficjalnym poinformowaniem
zarządu głównego TOZ w Polsce, a to dopiero początek.

Madziu nie przejmuj się, spokojnie.

Posted

No to się trochę uspokoiłam :D Oczywiście nie wierze w te brednie, które ludzie wygaduja na antenie NTL-u, mówię oczywiście o tych, którzy udają "znawców" sprawy. Ja nie mam może jakiegoś bardzo dużego pojęcia, ale mam oczy i potrafię ocenić nawet na podstawie zdjęć czy zwierzę wygląda dobrze czy też nie. :)

A odnośnie wstępu na teren schroniska wiadomo już coś więcej ?

Posted

[quote name='Temida']Madziu, a szkoda że nie oglądałaś całości. RTOZ i ŁTOZ w tej sprawie połączył siły, bo jesteśmy poważnymi ludźmi walczącymi o los zwierząt.
Prywatne animozje w tym momencie na bok i rozmawiamy.
Co do artykułów w lokalnej prasie to pragnę zauważyć, że cytuje się osoby, które tak naprawdę dla mnie nie mają
żadnych kompetencji do oceny, a do tego do oceny po czasie. Nie są weterynarzami!
W ani jednym miejscu w lokalnej prasie nie cytuje się pisma o zasadności skargi i niedożywieniu zwierząt Wojewódzkiego
Lekarza Weterynarii, specjalisty najwyższej rangi.
Wypowiedź obu Pań jest dla nas na tyle oburzająca, że jako organizacja nie możemy pozwolić, aby takie Panie
niszczyły ideę pomocy dla zwierząt w Polsce. Podjęliśmy już odpowiednie kroki, łącznie z oficjalnym poinformowaniem
zarządu głównego TOZ w Polsce, a to dopiero początek. [/QUOTE]

Trzymam mocno kciuki!!!

[quote name='Temida']
Moli dzisiaj już spała w foteliku.
Wykąpana i szczęśliwa.[/QUOTE]

Bardzo bardzo się cieszę :)

Posted

Żeby co do niektórych dotarła wreszcie prawda, żeby przejrzeli na oczy i zobaczyli prawdę o schronisku, a nie wygadywali totalne bzdury udając że jest ok !!!!!!
Temida trzymam kciuki za poniedziałek :-)

Posted

Temidko jesteśmy z Tobą, się boleśnie nauczą, że czasy pochodów i laurek minęły! Przynajmniej w Radomsku;) Szkoda haszczaka, cholera, gdzie te domki???
Iljova wspólnie damy radę!!!:)

Posted

Temido, ten rudy SH nadal siedzi?
Nie mamy go gdzie zabrać na tę chwilę (właściwiej byłoby nie mamy za co :( ), ale wstawimy na stronę i będziemy ogłaszać. A nuż sie uda

Jak z rezerwacją i kastracją w tym schronisku?