Daisunia Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Mam pytanie i myśle ze tutaj ktoś mi odpowie, a mianowicie co oznaczaja te wszystkie skroty D1 C2 itd. ? [SIZE=1]jak byl taki temat to przepraszam - prosze zamknac ten i odeslac mnie do poprzedniego[/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] Quote
karjo1 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Oznacza to klasy, w jakich sie startuje (rasy psow i ilosc w zaprzegu). Quote
Daisunia Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 [quote name='karjo1']Oznacza to klasy, w jakich sie startuje (rasy psow i ilosc w zaprzegu).[/quote] to wieem :) ale chodzi mi o to ile np. jest psow w d1 itd ale dzieki za odpowiedz ;) Pozdrawiam Quote
husky-regan Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 no to skrótowo wygląda to tak: Klasy: A - 8 psów (ewentualnie 7) B - 6 psów (ewentualnie 5) C - 4 psy (ewentualnie 3 ) D - 2 psy (nie ma ewentualności ...) Cyferki przy literkach oznaczają: 1 - zaprzęg złożony z rodowodowych Siberian Husky 2 - zaprzęg złożony z rodowodowych malamutów, samojedów lub grenlandów 0 (dawniej 3) - zaprzeg złozony z innych psów - greystery, eurodogi, husky bez rodowodu, malamuty bez rodowodu itd. Quote
husky-regan Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [quote name='Daisunia']to wieem :) ale chodzi mi o to ile np. jest psow w d1 [/quote] Ta wiec czytajac to co napisalem wyzej Twoje d1 to dwa rodowodowe haszczaki ... Quote
Daisunia Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 [quote name='husky-regan']Ta wiec czytajac to co napisalem wyzej Twoje d1 to dwa rodowodowe haszczaki ...[/quote] dzieki za odpowiedz :multi: Quote
Recommended Posts