Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj pani Grety ( czyli wyżlicy miss parku- kurcze Greta jest NAPRAWDĘ urocza:loveu: , miła, delikatna, supersunia...ja też jestem jej wielbicielką:oops: :evil_lol: ) doradziła mi żebym wykąpała Fiśkę... to psy nie będą już tak za nia latały.....rada dobra i rozsądna więc Figa będzie się kąpać....rysa na mojej nodze po poprzedniej kąpieli już dawno się zagoiła.....;) Dzisiaj niejaki Reks usiłował przedrzeć się za nami na naszą klatkę:shake: :diabloti:

Posted

Aaaa! Takiej rady nie znam ale może rzeczywiście dlatego nie mieliśmy aż takich problemów że mala ciągle gdzieś pływa!
Pozdrawiam Ewa

Posted

Fiśce chyba już przeszło:multi: ...dzisiaj spotkała Kredensa i razem szalały...Kredek trochę ja tam wąchał ale niezbyt nachalnie..... a jak wracałyśmy to spotkała Fredka- goldena, który usiłował ją uwieść a Fizia zawarczała na niego marszcząc nos i pogoniła:multi: znaczy że teraz już we dwie bronimy jej cnoty- ona i ja:multi: :eviltong:

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img124.imageshack.us/img124/4885/s5000556zk8.jpg[/IMG][/URL]

Sadzunia przeszła chyba jakiś koci trening asertywności i wyluzowała....
No, może jeszcze nie odszczekuje się swoim prześladowcom ale zrobiła się śmielsza i odważniejsza.

Posted

Oj tak wzajemne kocie układy moga jeszcze zawirować:diabloti:
Fiśka nie jest psem wodnym:shake:
W sobotę łaziłam wokół wielkiego stawu na PM i namawiałam do wejścia do wody..pokazywałam inne odważne pieski, o mało sama nie wlażłam do wody....nic:mad: :placz: ...nie chciała...no a ja nie chciałam jej przecież wrzucać na siłę:cool3: ..może sobie wzięła do serca zakazy o niewchodzeniu do kałuży?:crazyeye: :loveu:

Posted

widze co najmniej dwa możliwe wyjaśnienia...poszłą do wody za rozważną Bunią ( no w końcu ją zna a tych piesków co pławiły się w sobotę nie- może to samobójcy:diabloti: ?)
druga- Fiśka jest psem o zdecydowanie ekologicznym nastawieniu do życia, lubi wszystko co naturalne...stawy są obetonowane, sztuczne, a rzeka "prawdziwa"
a może po prostu nie miała ochoty?:cool3:

Posted

Jestem dumna z Fiśki:eviltong: Okazuje się ,że pomaga dzieciom przezwyciężyć lęk przed psami. Koleżanka Madzi, o której chyba już zreszta wspominałąm panicznie boi sie psów ( co dziwne lubi koty:-o ):diabloti: ....
Kiedy nas odwiedzała to najpierw zamykałam Fiśkę , potem ona przechodziła do pokoju Magdy, tam dziewczyny się zamykąły i dopiero wtedy Fiśkę wypuszczałam... a jak kiedys Fiśka otworzyła sobie źle zamknięte drzwi do pokoju... to Julka podniosłą TAAAKI krzyk:shake: .... na dodatek nikt jej psem nie straszył i nie miała jakićhś przeżyć... uraz i tyle ale dla dziecka trudny i poważny...
no i okazuje się ,że wczoraj Julka odważyła się na podwórku pogłaskać Figę:crazyeye: i nie przestraszyła się jak Fiśka polizała ją w rękę:multi: ...może podziałał przykład młodszego rodzeństwa innych koleżanek Magdy?
A ulubiony kolega Fiśki -Kredens ( zwany Kredkiem) miał wypadek samochodowy... na szczęście jest w czepku urodzony i praktycznie nic mu się nie stało...
Będąc na PM zwęszył " coś" i pognał na oślep zaliczając ulicę głuchy na wszystko....i wpadł pod samochód:crazyeye: :placz: Ale wszelkie możliwe badania nie wykazały niczego złego...uff

Posted

Figunię zawsze podziwiałam!
Całe szczęście ze Kredkowi ni się nie stało.
Stawy na PM Choculi też się nie podobają a do każdej innej wody wchodzi bez opamiętania1