A_KA Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Krótka historia Sopelka... Moja koleżanka, a właściwie jej mama, będąc na spacerze z psami koleżanki natknęła się (a właściwie psy ją tam zaprowadziły) na porzucone NIESZCZĘŚCIE. Psiak był na terenie pustostanu, wrzucony na pastwę losu do betonowej studzienki... W ten sposób koleżanka stała się tymczasową opiekunką NIESZCZĘŚCIA. Nadano mu imię Sopel. W końcu był okropnie wyziębiony i niewiele brakowało do najgorszego :(. Pies jest malutki, czarny, waży około kilograma, na oko ma z 6 tygodni. Taki mikropiesek. Jest wystraszony, ale już się pomału aklimatyzuje. Problem polega na tym, że koleżanka ma już swoich... 6 psów. Nie może zatrzymać Sopla. MUSI znaleźć mu dom. I to do tej soboty :(. Od samego początku było wiadomo, że koleżanka nie zatrzyma Sopla. Jednak sytuacja się skomplikowała o tyle, że przez konieczność odseparowywania Sopla (na czas wyjścia domowników do pracy) inne psy muszą być razem. Ostatnio dwie suki, które okropnie się pogryzły, gdy koleżanka wróciła z pracy one były całe we krwi :(. Sytuacja się jeszcze pogorszy w sobotę. Wtedy Sopel MUSI mieć już inne lokum. Nie chcę nawet myśleć co będzie, gdyby się nie udało znaleźć mu domu... :( Koleżanka szuka gdzie się da. Na razie bez efektów. POMÓŻCIE! Choćby w znalezieniu tymczasu. Choć wiadomo, że docelowy domek byłby najlepszy... naczej Sopla czeka schron :(. Na PW mogę podać namiary na koleżankę. A oto i Sopelek: Quote
Equus Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 nie no paranoja jakaś, co to sie dzieje z ludźmi, że wyrzucają szczeniaki na taki mróz i skazują na powolną śmierć Quote
A_KA Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Equus napisał(a):nie no paranoja jakaś, co to sie dzieje z ludźmi, że wyrzucają szczeniaki na taki mróz i skazują na powolną śmierć Nie wiem... NIGDY tego nie pojmę :(. Na razie Sopel jest bezpieczny. Do soboty. A co dalej...? Quote
Equus Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 A ile czasu jest już u Twojej znajomej? Jest zdrowy, odrobaczony? Może napisz w tytule że potrzebne dt? Quote
A_KA Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Sopla znaleziono dokładnie w nowy rok. Czyli 1 stycznia. Wygląda na zupełnie zdrowego. Jest odrobaczony drontalem junior. Również odpchlony. Odrobaczenie trzeba będzie powtórzyć[FONT=MS Shell Dlg 2].[/FONT] Niestety nie potrafię zmienić tytułu... Quote
Jujka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Witam. Pies jest u mnie. Mama przyniosła go ze spaceru dokładnie w Nowy Rok. Wygląda na zdrowego, je bardzo ładnie i chętnie, załatwia się bezproblemowo, dostał Drontal Junior (nie sądzę, żeby kiedykolwiek był odrobaczany wcześniej), dostał również preparat na pchły i kleszcze (Fip-Rex). Quote
Equus Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 A_KA napisał(a):Niestety nie potrafię zmienić tytułu... Kliknij w "edytuj post" przy pierwszym poście a potem kliknij "zaawansowana edycja" Ja bym zmieniła tytuł na "WARSZAWA-dzielnica. Maleńkie zdrowe szczenię szuka DT. Ma czas do soboty" Quote
A_KA Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Dzięki. Udało się. Zmieniłam tytuł. Nie podaję dzielnicy, bo to właściwie nie Warszawa a Ząbki. Tak czy inaczej istnieje możliwość zawiezienia Sopla, gdzie będzie trzeba na terenie Warszawy... Quote
Equus Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 to super, ja bym napisała w takim razie, ze Warszawa, bo tu wątek mazowiecki więc może być i Sochaczew i Ciechanów;) Quote
A_KA Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Equus napisał(a):to super, ja bym napisała w takim razie, ze Warszawa, bo tu wątek mazowiecki więc może być i Sochaczew i Ciechanów;) Masz rację, nie pomyślałam o tym ;). Już poprawiłam. Quote
Equus Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 no to trzymam kciuki żeby się szybko coś znalazło! Quote
Agnieszka_K Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 witajcie, jeśli nie znajdzie się domeczek, ja mogę wziąć maluszka na DT. Wprawdzie mamy malusieńkie mieszkanko, ale warunki będzie miał dobre, a że jestem teraz większość czasu w domu - będzie miał towarzystwo;) Quote
A_KA Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Ale się cieszę Agnieszko! :) :) :) Jujka pewnie niebawem się do Ciebie odezwie... o ile już się nie skontaktowałyście ze sobą ;) Quote
bulta Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 :lol: uff nie ma to jak dobra duszyczka !!! szczęście że sopelek będzie bezpieczny mam nadzieję że szybko ktoś się chętny znajdzie ,,,, Quote
A_KA Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Słuchajcie!! Sopelek ma już swój stały dom :lol: :lol: :lol: Dziś trafił do wspaniałej rodziny. Będzie mu tam dobrze :) Quote
Agnieszka_K Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jejuuu jak cudownie!!!!!!!!!!! gratuluję strasznie się cieszę!!!!! Quote
Recommended Posts