Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety to na 100% potwierdzone! Kumpel jest własnością UM Starachowice w/g chipa jaki posiada.Wiemy już kiedy został wykastrowany i podobno jako zdrowy pies został komisyjnie wypuszczony na ulicę:crazyeye: Wszystko fajnie tylko ciekawe czy urząd weźmie za psa odpowiedzialność w razie draki,a niestety Kumpel zabrał się za pilnowanie mojego podwórka. Wskakuje i wyskakuje kiedy chce dzis mój syn dostał ochrzan od jakiejś baby bo ją pies przestraszył,chciała dzwonic na policje że psa nie pilnujemy,ciekawe co policja na to bo niestety ale pies moja własnością nie jest:(Strasznie interesują mnie zasady wyboru ,który to pies ma być wypuszczony? Trochę to działa na psia niekorzyść bo jeśli zdarzy się gdzies pogryzienie kto poniesie za nie odpowiedzialność? A potem znowu wybuchnie afera że bezdomne psy atakują,głupota UM Starachowice zaczyna mnie przerazać. Pan Hycel podpisał umowę z kilkoma gminami a kiedy problem go przerósł psy lądują na ulicy,niby po zabiegach ale czy ktoś pomyślał,co one maja jeść gdzie spać????

Posted

Ciekawe jak bedzie wyglądać wlepianie mandatów właściecielowi psów...

Ciekawe kto wchodzi w skład komisji i czy psy przed wypuszczeniem przechodzą testy psychologiczne...

Dzwoniła do mnie pewna kobieta z gm. Brody, że na jej wieś a później podwórko wprowadził się zadbany, boksiowaty pies.
Podobno miał czerwoną obrożę. Nie mam jego zdjecia. Istnieje szansa, że się zgubił (cieczki). Jeśli ktos usłyszałby o takiej zgubie proszę o informację.

Posted

Do mnie dziś zadzwonił pan że pod jego barem Warka w Starachowicach koczuje duża suka od paru dni i poprosił żeby z nią coś zrobić. Ciekawe czy to nie kolejny pies należący do UM Starachowice. Chyba poproszę prezydenta Starachowic niech mi kupi chociaz kojec bo to juz trzeci Starachowicki pies u mnie choc było ich więcej,bo karmy to i tak pewno od Um nie dostane nie mówiac już o stawkach za hotelowanie jakie ma pan rakarz:evil_lol:
Ciekawe dlaczego ludzie dzwonią do nas a nie do UM?

Posted

Moze tam są szybciej zbywani. Aga jakbyś miała takie stawi jak pan rakarz to nieźle by Ci się wiodło:)

Suk jest teraz pełno, w dodatku z cieczkami. U Agaty pod blokiem była taka młodziutka sunieczka, umówiłyśmy się, że weźmiemy ją na zastrzyk hormonalny ale przepadła...:shake:

Posted

No jakbym miała takie stawki jak pan rakarz to rzuciłabym prace i zajęłabym sie tylko psami:evil_lol: I pewno jeszcze na jakies wypasione wczasy byłoby mnie stać,bo ciekawa jestem który pies zje za 25 zł dziennie:crazyeye:

Posted

Co słychać u naszej Małej czarnej?Nikt nie chce takiej mini mini suni?;-)
Sara,Kizi też na DT cały czas?
Polecam je co rusz jakimś osobom,ale nie wiem czy dzwonią...

Posted

Ja chyba Aga jutro do Ciebie zajdę:)
Zrobiłam 3-cie w życiu allegro, a myślałam, że nigdy nie pojmę jak się tam dodaje ogłoszenia:)

[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1550259851"][B][COLOR=#505050]http://allegro.pl/show_item.php?item=1550259851[/COLOR][/B][/URL]

Ucieszyłby mnie jakiś telefon w sprawie adopcji. Agus jak będziesz miała czasik to obfoć psiaki.

Posted

[quote name='Zuzka2']Co słychać u naszej Małej czarnej?Nikt nie chce takiej mini mini suni?;-)
Sara,Kizi też na DT cały czas?
Polecam je co rusz jakimś osobom,ale nie wiem czy dzwonią...[/QUOTE]

Zuzka co do malej dzisiaj ma iśc na casting,do domku o którym Ci mówilismy.Jeśli ludzie nie zdecyduja się na nia-zostaje w DT na stałe :).A ja pokaże wszystkie psiaki ,które mi podesłałaś.Co do Sary i Kizi to nadal ogłaszamy.One nadal na tymczasie u mojej córki.Z nimi bedzie problem ,bo niestety żadne ogrodzenie nie stanowi dla nich problemu.Sara to straszna włóczęga.Łazikuje po całym miescie:( Kizi ucieka ,ale trzyma sie blisko domu

Posted

[quote name='BożenaG']Zuzka co do malej dzisiaj ma iśc na casting,do domku o którym Ci mówilismy.Jeśli ludzie nie zdecyduja się na nia-zostaje w DT na stałe :).A ja pokaże wszystkie psiaki ,które mi podesłałaś.Co do Sary i Kizi to nadal ogłaszamy.One nadal na tymczasie u mojej córki.Z nimi bedzie problem ,bo niestety żadne ogrodzenie nie stanowi dla nich problemu.Sara to straszna włóczęga.Łazikuje po całym miescie:( Kizi ucieka ,ale trzyma sie blisko domu[/QUOTE]
I jak mała czarna wypadła na castingu?;-)
Zaraz ją pozdejmuję z portali.
A nawyki Sary i Kizi nie będą w ogóle mieć znaczenia w bloku-może się znajdzie ktoś chętny na nie;-)One testowane z małymi dziećmi?Sporo ludzi szuka psiaków do domu z małymi dziećmi.

Jakby Nadja89 gdzieś się wybierała w trasę,to dajcie znać-będę przerzucać psiaki z tydzień wcześniej na dany region;-)

Posted

Mała na castngu wypadła ok,ale tak plakała za ludzmi z DT ,ze postanowili ,ze już zostanie u nich. Ale czekami na wiesci z kolejnego castingu.Nic nie piszę ,zeby nie zapeszyć.Zuzka czekamy na hm.dobre wieści :)

Posted

No ja też czekam na dobre wieści-wiem już,na którą sunię padł wybór,ale koszt dowozu psa z Buska może być trochę przytłaczający:razz:To jest ok.100km (x2),a dowóz - prywatny przez kogoś z Buska-tam jedna dziewczyna wozi własnym autem psiaki po Polsce za zwrot kosztów paliwa.Mam nadzieję,że to nie odstraszy tych osób;-)

Posted

[quote name='Zuzka2']No ja też czekam na dobre wieści-wiem już,na którą sunię padł wybór,ale koszt dowozu psa z Buska może być trochę przytłaczający:razz:To jest ok.100km (x2),a dowóz - prywatny przez kogoś z Buska-tam jedna dziewczyna wozi własnym autem psiaki po Polsce za zwrot kosztów paliwa.Mam nadzieję,że to nie odstraszy tych osób;-)[/QUOTE]

Zuzka jeśli chodzi o transport Busko-Starachowice to byłby możliwy, pracuję z 2 dziewczynami z Buska.

Posted

[quote name='Ania102']Zuzka jeśli chodzi o transport Busko-Starachowice to byłby możliwy, pracuję z 2 dziewczynami z Buska.[/QUOTE]

Super!dzięki!:-)Zaraz napiszę do Moniki i tych ludzi:-)

Posted

[quote name='Ania102']No już kontakty poszły dalej. Wspólnymi siłami i pies i transport zorganizowany:) Żeby się domek nie wycofal tylko.[/QUOTE]

To już do BożenyG apel,żeby przypilnowała,żeby się ludziki nie wycofały;-)Monika by zawiozła sunię pewnie nawet jutro,ale to już koszty spore dla właścicieli-ok.40zł-zwrot za paliwo,więc może tydzień wytrzymają...;-)Z resztą ich wybór-klient płaci i wymaga;-)

Posted

[quote name='BożenaG']Mała na castngu wypadła ok,ale tak plakała za ludzmi z DT ,ze postanowili ,ze już zostanie u nich. Ale czekami na wiesci z kolejnego castingu.Nic nie piszę ,zeby nie zapeszyć.Zuzka czekamy na hm.dobre wieści :)[/QUOTE

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hahaha czułam że z malutką tak bedzie bo to od razu było widać że miłośc tego psiaka do tych ludzi jest ogromna:) Fajnie że tam zostaje bo to cudowni ludzie a mała ma u nich jak w raju,chciałam żeby tam została bo widać jak bardzo ich kocha a oni ją:)

Posted

[quote name='Ania102']Aga jak będziesz miała czas to porób nowe zdjęcia żeby psiaki miały aktualne.[/QUOTE]

Aniu jutro sie postaram o fotki bo na oczy że zmęczenia nie widzę,najwyżej przykleje je do fotela klejem żeby zdjecia były dobre:)
Miałas do mnie przyjść chyba Cie niedobrzelcu wytarmoszę bo chyba zapomniałaś mnie odwiedzić:(

Posted

Aga,ile Dino może ważyć?Mniej niż Tila czy tyle,czyli ok.15kg?bo jak go Twój syn trzyma na rękach,to taki nieduży się wydaje,ale w sumie jest taki troszkę masywny chyba.

Chyba przestanę czytac ogłoszenia zwierząt do wydania,bo dostanę nadciśnienia:angryy:Pełno ogłoszeń typu oddam psa/psy,bo się przeprowadzam.Nie wiem co ma jedno do drugiego.Mała czarna była na DT parę m-cy i nie dało jej się wydać,bo tak się zżyła z ludźmi.a psy kilkuletnie się wydaje jak meble.Jestem w szoku.Rozumiem,że nie każdy pies nadaje się do bloku,ale takie ogłoszenia brzmią jak rozgrzeszenie siebie samego:"oddam mebel,bo mi się nie zmieści do salonu".Takie to bezuczuciowe.
Zdarzają się ogłoszenia "emocjonalne",ale to rzadkość (np.jedna osoba chce oddać labkę),ale i tak dla mnie przeprowadzka do bloku to nie powód,żeby wydawać psa,przy którym wychowały się dzieciaki od narodzin,tym bardziej,że w blokach żyją różne psy-nie tylko małe-pełno jest ONkowatych i innych nie małych.Nigdy bym dziecku czegoś takiego nie zrobiła,nie mówiąc oczywiście o psie.Mój dzieciak kociąt po miesiącu nie pozwolił oddać,a wiele miesięcy od wydania potrafi wymienić wszystkie 5 ich dziwnych imion:p i opowiada mi o nich często (a miała 2,5roku jak do nas trafiły);-)

Posted

Aga sorki ale jakoś pogoda mi nie sprzyjała i się z domu nie ruszałam.

Zuzka niestety tak jest, ja też doznaję lekkiego szoku jak wchodzę w ogłoszenia.Kiedyś zadzwoniłam,żeby sprawdzić czemu ktos chce się pozbyć psa i dowiedziałam się: kupują sobie innego...Ja swoich nie sprzedałabym za 100 milionów, chociaż i tak by nikt czegoś takiego nie zaoferował ale zakładam. Dla mnie więź z psem jest bezcenna.
To są najlepsi przyjaciele i nie można ich oddać albo wyrzucić! Przez te moje więzi to niestety nie mogę mieć psów na dt, bo co wzięłam to po kilku dniach był już mój pies. (i rodzice mi nie wierzą)
Kiedys znalazłam psa przywiązanego do ławki i wszystko wyglądało tak jakby go ktoś wyrzucił a tu się właściciel znalazł (psa potrącił samochód w szoku biegł i nie umiał wrócić do domu) okropnie to przeżyłam. To była dla mnie strata ogromna ale w sumie szczęśliwe zakończenie dla psiaka.
[INDENT][quote name='aga38']
[INDENT]Bożenko a czy samochód jest przystosowany do przewozu psiaków?[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/197632-Jedno-serce-dom-pełen-psów.-Pomóżmy-im-znaleźć-domy/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/197632-Jedno-serce-dom-pełen-psów.-Pomóżmy-im-znaleźć-domy/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/197632-Jedno-serce-dom-pełen-psów.-Pomóżmy-im-znaleźć-domy/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/197632-Jedno-serce-dom-pełen-psów.-Pomóżmy-im-znaleźć-domy/images/smilies/eviltongue.gif[/IMG]
[/INDENT][/QUOTE]

Znowu totalny brak organizacji:evil_lol:

[/INDENT]

Posted

[quote name='Zuzka2']To już do BożenyG apel,żeby przypilnowała,żeby się ludziki nie wycofały;-)Monika by zawiozła sunię pewnie nawet jutro,ale to już koszty spore dla właścicieli-ok.40zł-zwrot za paliwo,więc może tydzień wytrzymają...;-)Z resztą ich wybór-klient płaci i wymaga;-)[/QUOTE]

Zuzka własnie jestem po rozmowie z -ludzikami:)-pani powiedziala mi ,że dzisiaj bedą konkretne rozmowy ,co do transportu,ale gdyby był jakiś problem to będą na psiaka czekać:)

Posted

[quote name='aga38']Bożenko a czy samochód jest przystosowany do przewozu psiaków?:evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong:[/QUOTE]

hahaha...Aga Ty Wariatko!!!!:) ,taka jesteś,to ja wszystkim powiem ,że sama widziałam jak Twoje psy jedzą ze wspólnych misek,i nawet z kotami (a to niehigieniczne ) A Ty Ania 102 jesteś nie lepsza, sama ostrzygłaś Zuzię(a nie masz uprawnień do wykonywania tego zawodu) i teraz pies się wstydzi chodzić po ulicy .....:)To jeszcze nic Rajmund ubrał swojego pseudo-yorka w zaciasny sweterek,którego zrobiłam na drutach...hm

Posted

[quote name='Zuzka2']Aga,ile Dino może ważyć?Mniej niż Tila czy tyle,czyli ok.15kg?bo jak go Twój syn trzyma na rękach,to taki nieduży się wydaje,ale w sumie jest taki troszkę masywny chyba.

Chyba przestanę czytac ogłoszenia zwierząt do wydania,bo dostanę nadciśnienia:angryy:Pełno ogłoszeń typu oddam psa/psy,bo się przeprowadzam.Nie wiem co ma jedno do drugiego.Mała czarna była na DT parę m-cy i nie dało jej się wydać,bo tak się zżyła z ludźmi.a psy kilkuletnie się wydaje jak meble.Jestem w szoku.Rozumiem,że nie każdy pies nadaje się do bloku,ale takie ogłoszenia brzmią jak rozgrzeszenie siebie samego:"oddam mebel,bo mi się nie zmieści do salonu".Takie to bezuczuciowe.
Zdarzają się ogłoszenia "emocjonalne",ale to rzadkość (np.jedna osoba chce oddać labkę),ale i tak dla mnie przeprowadzka do bloku to nie powód,żeby wydawać psa,przy którym wychowały się dzieciaki od narodzin,tym bardziej,że w blokach żyją różne psy-nie tylko małe-pełno jest ONkowatych i innych nie małych.Nigdy bym dziecku czegoś takiego nie zrobiła,nie mówiąc oczywiście o psie.Mój dzieciak kociąt po miesiącu nie pozwolił oddać,a wiele miesięcy od wydania potrafi wymienić wszystkie 5 ich dziwnych imion:p i opowiada mi o nich często (a miała 2,5roku jak do nas trafiły);-)[/QUOTE]
Zuzka niestety tak jest i teg nie zmienimy ,moze kiedyś staniemy sie bardziej cywilizowani ,bardziej ludzcy,może prawo sie w końcu zmieni....,:( dla mnie osobiscie jeszcze większą beznadzieją,sa ogłoszenia typu " zamienię 3-letnią sukę dobermana,na szczeniaka ..." podałam przykład ,bo takie własnie sama czytałam i zadzwoniłam do nich(bezsensu zreszta) dla tych ....pies to tylko rzecz.Ja nie wiem czy tacy .....nie posiadają odrobiny ludzkich uczuć.odruchów...ach szkoda gadać....:(