Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zuzka2']Na punkcie Pelasi to szaleństwo.Czekam na wieści od Rajmunda,bo wiele osób odesłałam do niego.[/QUOTE]
Rajmund jest bardzo ostrożny w wyborze domu dla małej ona to takie gówienko do kubka na herbat się mieści,będzie z niej prawdziwy maluch:)

Posted

[quote name='aga38']Rajmund jest bardzo ostrożny w wyborze domu dla małej ona to takie gówienko do kubka na herbat się mieści,będzie z niej prawdziwy maluch:)[/QUOTE]

I dobrze,że ostrożny,bo ona jest słodka i wiele nieodpowiednich osób ją zapewne też zechce...jako maskotkę a nie żywą istotkę do kochania.

Posted

[quote name='Zuzka2']A gdzie go szykujesz?Kraków?[/QUOTE]
Prawdopodobnie tak mamy czas do piątku na konkretne ustalenia to Nadja zabrałaby go w sobotę mam nadzieję że mu się uda

Posted

Jadę zaraz drukować plakaty ze szczeniakami;obkleję po lecznicach,sklepach zool.
aga38,wszystkie Twoje+te od Ani102 małe,ale wszystkie na Twój nr,żeby nie myło na plakacie za dużo,bo się ludzie pogubią.
aga38,prośba-gdyby któryś psiak był nieaktualny,to dałabyś ludziom tel.do mojej kumpeli z Buska (660 124 483)-ona ma też pełno szczeniąt,ale nie mam czasu wszystkim robić plakatów.Na razie Twoje i Ani są priorytetowe.

Posted

[quote name='Zuzka2']Jadę zaraz drukować plakaty ze szczeniakami;obkleję po lecznicach,sklepach zool.
aga38,wszystkie Twoje+te od Ani102 małe,ale wszystkie na Twój nr,żeby nie myło na plakacie za dużo,bo się ludzie pogubią.
aga38,prośba-gdyby któryś psiak był nieaktualny,to dałabyś ludziom tel.do mojej kumpeli z Buska (660 124 483)-ona ma też pełno szczeniąt,ale nie mam czasu wszystkim robić plakatów.Na razie Twoje i Ani są priorytetowe.[/QUOTE]
Ok Zuzka bedę przekazywać numer z Buska jakby co:) Dzięki:)

Posted

taką wiadomośc dostałam odnośnie Pelasi:

[I]Jestem z woj. opolskiego. bardzo zależy mi na Pelasi, nawet zapłace. [/I]
[I]nasza suczka odeszła po sterylizacji, była mała, spała w łóżku,jeżdziła na urlopy za granice z rodzicami.[/I]
[I]Mieszkamy w bloku, dlatego nie może to byc duży piesek(sunia!!!) [/I]
[I]Mama nie chce żadnego rasowego pieska, [/I]
[I] Pozdrawiam Patrycja Janusz[/I]

Posted

Dzis dostałam kolejny e-mail o Małgosi:) Nawet zwiać próbowała małpa mała,pewno Jasia szukała:evil_lol: Ale domek jej się super trafił i opiekunka w szczególności:)
[I][SIZE=3]To treść e-maila z dzisiaj:)

[/SIZE][/I] Troszke o pani bylej podopiecznej Malgosi
Dzien Dobry pani Agnieszko,
Malgosia ma sie dobrze, coraz pewniej sie czuje. Ja juz jestem przez nia tak "wycalowywana" codziennie,ze dawno sama tyle uczucia od nikogo nie doswiadczylam, hi hi. Milosc bezwarunkowa jakby nie bylo. Co mnie cieszy. Malgosia kocha jesc ale staramy sie ja nie rozpasac. W nocy jak zostaje w kojcu miewa pomysly zeby czmychnac i juz raz nam czmychnela ze dwa tygonie temu ale rano warowala pod furtka zeby wejsc na podworko. O malo zawalu nie dostalam,ze probowala uciec wiec ..kojec ma juz obudowany lacznie z dachem i na obrozy zalozona metalowa adreswke gdyby cos. Ale od tej pory juz nie miewa takich pomyslow i z podworka nie wychodzi. Takze jest wszystko w porzadku. Ma juz trzy maskotki na walsny uzytek. Czasem jedna potrafi "mamlac" w pyszczku cale 10 min bez przerw. Pieknie tez biega i to z taka szybkoscia ze nie nadarzam sie obraca wokol wlasnej osi ale wiem,ze to objaw zdrwoia psa. To tyle z ciekawostek o Malgosi. JEST DOBRZE!

Posted

Dzwonił ,,gość " z anonsów moje psiaki mu nie pasowały bo chce małego około 2 miesiące,odesłałam go do Ani102 tamte też nie bo pies ma być docelowo duży kiedy dorośnie więc wysłałam mu numer z Buska. Mnie to czasem te telefony serce rozwalają:shake:

Posted

[quote name='Zuzka2']I pomyśleć,że Małgosia tak dobrze trafiła w naszym regionie,a to rzadkość;-)[/QUOTE]
Masz Zuzka rację,Małgosia faktycznie znalazła cudownych ludzi:) Tak się z tego cieszę że aż mam chęć skakać z radości:) Jej nowa pani to wspaniała kobieta a jej rodzina troszczy się o Małgośkę.:)

Posted

To jak z anonsów,to podniesie Monice ciśnienie,bo te głupki w 90% dzwonią o duże docelowo szczenięta do budy i koniecznie jak najmłodsze,max 8tyg....żeby sobie psa od małego wychować:stupid:
Na pytanie jak zamierzają wychowywać szczeniaka,skoro będzie w budzie-cisza.Na propozycję "jak do budy,to lepiej dużego,ale już dorosłego,bo szczeniaka szkoda",jest odpowiedź,że nie,bo chcą sobie jednak wychować:wallbash:
W każdym razie mamy w Busku docelowo dużego szczeniaka,ale też starszy-7mies.Nie mamy młodszych niż 4mies.
Rajmund mi pisał,że Pelasia już zarezerwowana,a [B]co u kotów i Micki?odezwali się ci ludzie?[/B]

Posted

Mały ofik

Marzec miesiącem sterylizacji zwierząt.

Maksymalna cena zabiegów kastracji:
suka mała i średnia do 35 kg-200zł, suka duża 250zl, kotka 100zł, pies mały i średni do 35 kg-120zł, pies duży-170zł, kocur 60zł.

Gabinety z woj. świetokrzyskiego:

ANDRZEJÓWKA-Ciecierze 26
Przychodnia Weterynaryjna "Zoona"
Lek.wet. Mateusz Szczepski
26-020 Chmielnik
tel:791-114-114

Szkoda, ze tylko jeden gabinet z Kielc ;-(

KIELCE
Gabinet Weterynaryjny"MEDWET"
ul. Berberysowej 34
Tel 535 50 11 22.
Mail : [email][email protected][/email]

SANDOMIERZ
Gabinet Weterynaryjny "VERA"
ul. Mickiewicza 50C
[url]www.vera.estrefa.pl[/url]
lek.wet. Justyna Obara-Gałek kom. 691-916-512
lek. wet. Damian Gałek kom. 667-146-457

Przychodnia Weterynaryjna
lek.wet.Dominik Sałata
ul.Żółkiewskiego 9
tel.663582301
[url]www.vetsandomierz.pl[/url]

Posted

[quote name='megi345']czyli co mam odpisać tej pani która jest zainteresowana Pelasią? że już nieaktualne?[/QUOTE]
megi345,ja nie wiem.Trzeba z Rajmundem rozmawiać.Ja dostaję info tylko wtedy,kiedy pies jest już w nowym domu.Nikt mi nie pisze co i jak,bo wiadomo jak z ludźmi jest-rezerwują na 100%,a potem w ostatniej chwili zmieniają zdanie i pies zostaje na lodzie.Ja bym babce nie odpisywała na razie;chyba,że zdawkowo,że jest jakaś wstępna rezerwacja Pelasi,ale to nic pewnego i żeby poczekała.
Może byś jej podesłała Diunę od agi38,żeby tak na wszelki wypadek obejrzała:
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-4mies-PARKA-suczka-i-piesek-B-D-NIEDU-E-W0QQAdIdZ257269179[/url]
i te małe od Ani102-też nie będą duże:[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-9-SZCZENI-T-POD-GOLYM-NIEBEM-6-suczek-3-pieski-B-D-NIEDU-E-W0QQAdIdZ261544731[/url]

Niech obejrzy też małe dorosłe do bloku:
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KIZI-SUCZKA-DO-BLOKU-MALA-PRZYJAZNA-SUNIA-KOTOLUBNA-W0QQAdIdZ261554620[/url]
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SARA-SUCZKA-DO-BLOKU-NIEDU-A-MLODA-KOTOLUBNA-PSOLUBNA-W0QQAdIdZ261553584[/url]
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-TOLA-10mies-MALUTKA-SUNIA-YWE-SREBRO-W0QQAdIdZ260041642[/url]
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SAMIRA-PSI-ANIOL-MALA-SUCZKA-IDEALNA-DO-BLOKU-W0QQAdIdZ255345232[/url]

ew.skoro pisze z opolskiego,to mam w Katowicach mix sznaucerka idealna sunia do bloku:
[url]http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-MUSZKA-SZNAUCER-MIX-IDEALNA-DO-BLOKU-WYSTERYLIZOWANA-W0QQAdIdZ250301652[/url]

ew.pinczer miniaturowy z Mielca: [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-PINCZER-MINIATUROWY-SUCZKA-ADOPCJA-W0QQAdIdZ256201271[/url]

Posted

[quote name='megi345']czyli co mam odpisać tej pani która jest zainteresowana Pelasią? że już nieaktualne?[/QUOTE]
Pani już prawdopodobnie rozmawiała z Rajmundem

Posted

Co do kotów to na razie cisza,a co do Mickey to rozmowy jeszcze trwaja ale to nic pewnego. Napiszę Zuzka wszystko jak zawsze na bieżąco jak bedę już wiedziała:)

Posted

Jak któryś zwierzak zarezerwowany na 100%,to piszcie,to nie będę polecać ludziom.Zdejmuję z portali zawsze dopiero jak zwierzak już trafi do nowego domu,bo wiadomo jak to bywa z rezerwacjami czasem-już parę razy robiłam ponownie pakiet ogłoszeń psom,bo się pośpieszyłam,a ludzie bywają zmienni w swoich deklaracjach;-)No chyba,że tak jak w przypadku Pelasi-ludzie trują telefonami,mailami,to ją już zdjęłam.Wzbudziła nieprzeciętne zainteresowanie,pchła mała:-)
Oby się Mickey poszczęściło:-)

aga38,a co u Tolci?gips zdjęty?będzie sterylka?a może jakieś nowe fotki są?
Ona maluteńka,w sumie poniżej roku,to ją polecam ludziom,bo większość szuka szczeniąt docelowo małych z gwarancją co do centymetra,że nie większy niż np.30cm w kłębie:evil_lol:więc im wysyłam nasze starszaki-na te udzielam gwarancji-Kizi,Sara i Tolcia już im nie urosną,chyba,że w szerz:eviltong:

Posted

Mickey dzis pojechała do nowego domku do Tomaszowa Mazowieckiego. Zamieszka z rodzinką w bloku blisko parku i rzeki. Jej nowi ludzie przyjechali dziś po nią sami całą rodziną. Pani rozpoznała ja od razu wśród ponad 20-stu psów:) Oby jej sie udało,ale myślę ze ludzie są ok chcieli adoptować psiaka ze schroniska jednak to Mika chwyciła ich za serce. UDANEGO NOWEGO ŻYCIA MIKUSIU:)

Posted

Co do Toli to gipsik juz zdjęty bo go sama gówniara zdjęła,jednak jest na tyle dobrze ze można odpuścić jej nowy gips,chodzi juz powolutku jednak uważa na łapkę na dwór wychodzi tylko pod kontrolą żeby jeszcze nic nie uszkodzić. Jesli lekarz powie że można ja juz sterylizować zrobimy to najszybciej jak można,na razie nic jej u mnie nie grozi bo wszystkie jajca ode mnie z domu zostały u weta:eviltong: Zuzka postaram się jej zrobić fotki ale albo się kręci albo liże aparat. To straszna przytulanka,ten pies kocha ludzi każdym swym kłaczkiem mimo ze tyle wycierpiała.
Teraz miałam trochę kłopotu bo Rysio bardzo chorował,ale obiecuję że zrobię fotki Tolce jeszcze w tym tygodniu i ustalimy kiedy ta sterylka, Ona nie jest duża tylko taki wesoły kudłacz z niej:)