aga38 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 [quote name='Ania102']Aga obiecuję jutro ogłosić któregoś psa, tylko prosze napisz którego najpilniej to stawiam allegro od siebie:) P.S. Ty dziś udzielałaś jakiegoś wywiadu?[/QUOTE] Ania najpilniejsza to chyba będzie teraz ta onka Nulka. Nie ja nie udzielałam żadnego wywiadu ja się do tego raczej nie nadaję,o wiele lepiej wychodzi mi gotowanie psiakom hahaha Cieszę sie tylko że psiaki ze Starachowic które u mnie były uniknęły przykrego losu jaki spotkał inne. Najlepszym tego dowodem jest Sara i Rysiek które są u mnie do dzisiaj,oraz Mickey i jej dwie siostry,które dawno grzeją tyłki w nowych domkach:) P.s w sprawie Sary ludzie dzwonili do hycla wielokrotnie,jednak bylismy szybsi Quote
Ania102 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Pod Twoja opieką pewnie szybko dojdzie do formy:) Quote
aga38 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 [quote name='Ania102']Pod Twoja opieką pewnie szybko dojdzie do formy:)[/QUOTE] Ale zawsze po sterylkach mam strasznego cykora:smhair2: Quote
Ania102 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 A ja w trakcie, teraz muszę umówić Gabi na zabieg ale odwlekam i odwlekam a koniecznie chce przed cieczką. Tyle, że ona taka zwariowana, ze samej jej po zabiegu przez kilka dni zostawić nie można więc czekam cierpliwie aż wróci mama. Quote
aga38 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Uff widzę że znowu wywaliło mi zdjęcia Nuli tak jak wcześniej Barego,nie wiem czemu tak się dzieje:shake: Nula jest cudowna moja mafia już ją zaakceptowała,ona jednak jest jeszcze trochę ostrożna w kontaktach z nimi,mniej boi się kotów które już zdążyły się na niej wyspać:evil_lol: Pięknie chodzi na smyczy idealnie idzie przy nodze,szkoda że moja haszczorka tak nie potrafi,kiedy z nią idę nigdy nie wiadomo kto akurat kogo wyprowadza i zawsze muszę przeorać nosem jakąś łąkę:megagrin::painting: Mickey po sterylce też juz całkiem dobrze bo razem z Jasiem wypatroszyła na podwórku materac więc wszystko w normie. Zuzka wrzucam parę zdjęć Nuli może któreś będzie do ogłoszeń [IMG]http://i55.tinypic.com/29xxds2.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/5zcpt.jpg[/IMG] A tu już Nula pogodzona z mafią Fuks oddał jej nawet podusię:evil_lol: [IMG]http://i54.tinypic.com/rr0g04.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/15npsag.jpg[/IMG] I faktycznie Nula woli męskie towarzystwo,upatrzyła sobie mojego syna i nie opuszcza go na krok,a od suchej karmy zdecydowanie woli gotowane jedzenie,za surowym przepada:) Quote
aga38 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Nula na spacerach zachowuje sie idealnie,idzie równo przy nodze,nie ciągnie,nie gania innych psów ani kotów,nie zaczepia ludzi. A i jeszcze od dzis wiem,że z suchej karmy uwielbia Chapi Quote
Zuzka2 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Moja suczka też wybiera zawsze najtańsze karmy i preferuje gotowane,ale ja ją zmuszam do Acany;-) aga38,co tam u Barrego? A jak Tola?Do kiedy gips i kiedy sterylka,bo z pewnych powodów rzucam ją już na portale:-) Quote
aga38 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Jeszcze nie wiem co z Barym:shake: Rajmund napisze jak tylko będzie wiedział. Tola wali nas gipsem po głowach i szaleje,dziś się na mnie pogniewała bo znowu poowijałam ją bandażem bo mała cholernica juz drugi gips zżera. Zabierzemy ja z Nadją po niedzieli do weterynarza i zobaczy jak łapka bo diabeł juz gips zaczął znowu ściagać,a sterylka najszybciej jak to mozliwe,umówimy wszystko po niedzieli i napiszę,ale to tak radosny i cudowny psiak ze warto na nia zaczekać gdyby ktoś zechciał:) W zyciu nie widziałam takiej przytulanki i rozkosznicy:) Quote
Rajmund Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Co do Barrego to jeszcze czekam na wynik,mam nadzieje ze będzie dobry bo domek czeka,no i Nula chyba tez będzie się szykowac do nowgo domku,ale to dopiero w trakcie ustalania,jeden i drugi dom to okolice Wa-wy,dzieki Zuzka za ogłoszenia. Quote
Zuzka2 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 No jakie fajne wieści przed snem!:-) Taka była cisza,że myślałam,że tylko mają oglądalność psy.Dziś Nuli nawet zmieniłam fotki na nowsze,ładniejsze...Odświeżam codziennie. Niesamowite,że ktoś czeka na Barrego:multi: Quote
aga38 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Rajmund, Nulę wyadoptujemy razem z Adrianem bo na krok go nie opuszcza:evil_lol: Ona jest przewspaniała:loveu: Quote
Zuzka2 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Nula częściowo stoi w ogłoszeniach na Rajmunda,a w większości już Aga na Ciebie,skoro się przeniosła do Ciebie:-) Muszę szybko wrzucić Tolę na portale.Chciałabym,żeby takiej trzpiotce trafił się fajny dom z młodymi ludźmi z pasją.Lepiej,żeby nie trafiła do starszej osoby,bo rozniesie dom;-)Zwykle starzy ludzie chcą malutkie pieski,ale chyba w tym wypadku z jej ADHD byłby to niewypał:evil_lol: Na moją też wielu starszych się pisało,bo waży 4kg,ale ona by ich wykończyła.Przylepa totalna,ale taka sama wariatka:evil_lol:Roznosi ją energia,ma ataki radości na powitanie trwające ok.5-10min.Jak na nią nie zwracam uwagi,to mnie tarmosi za nogawkę i wlecze na wersalkę na uroczyste witanie.To samo jak ma ochotę (ciągłą niemal) się bawić-też sobie mnie wlecze za spodnie i szczeka do skutku.Awaryjnie z nudy rozgryza wszystko co jej wpadnie w zęby:evil_lol: Quote
aga38 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Ja i tak wszystkich odsyłam do Rajmunda:evil_lol: A Tola fakt to mała przylepa ale i wulkan energii:loveu: A Nula też wcale nie lepsza,najpierw szalała z moim synem,potem z córą a na koniec mnie na łóżku tarmosiła,tez lubi szaleć bo jest młodziutka i uwielbia spacerki. Dzisiaj to się nawet mojej mafii postawiła jak chciały jej zabrać piłkę:) Fajniusia jest i chyba najbardziej na świecie to potrzebuje stabilizacji i kogoś kto poświęci jej czas. Jest bardzo inteligentna,szybko się uczy,a przy tym bardzo dobrze wychowana. Nie rozumiem jak ktoś mógł wywalić tak mądrego psa:shake: Ktoś zrobił jej wielką krzywdę i stąd ta jej nieufność ale kiedy przestaje się bać i wie że nic jej nie grozi ze strony człowieka,jest cudowna,jej potrzeba tylko trochę czasu miłości i zrozumienia. Quote
Zuzka2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Słyszałam,że owczarki są w ogóle b.inteligentne.Myślałam,że z tą inteligencją rasowych to mit,ale mój spanielowaty był inteligentny bardzo;znał też większość komend,a moja sunia-kundelek to taki miś o małym rozumku;-)tylko jej w głowie kraść jedzenie:eviltong:Widać kolosalną różnicę,ale i tak każdy pies ma swoje walory:loveu: Quote
aga38 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Ale zeby ukraść jedzenie też trzeba nieźle główkować:) Quote
Zuzka2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Poogłaszałam trochę zwierzyńca.Tola,Jaś,Nula.Na morusku wrzucam na Radom lub Warszawę. Quote
aga38 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Dziś z Nadją znalazłyśmy nowego porzuconego psa,olbrzymiego w typie doga niemieckiego:( Quote
Zuzka2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 U Ciebie Aga to nigdy nie jest nudno;-) Domek się znajdzie na pewno.Ostatnio nasz dogowaty z Buska wyjechał do stolicy:-) Quote
aga38 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Tylko powiem Ci Zuzka ze czasem to nie mam ich gdzie upychać już:( Wyobraź sobie moje 4 kilogramowe maluchy i tego wielkoluda,zawsze trochę sie boję ale trzeba pomóc,był tak słabiutki ze postanowił spać na poboczu:( Quote
Zuzka2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Biedny pies.Ja też o tym pomyślałam,żeby Ci nie zeżarł na wstępie któregoś malca:-( Przecież nie wiadomo co on ma w głowie. Poogłaszałam zwierzyniec,robię co mogę,żeby u Ciebie Aga zwolniło się miejsce na DT dla innych bied.Odświeżam codziennie.Jutro robię Jaśkowi dalsze.Micki ma wyróżnione na allegro+pełno aukcji na inne woj.Klony też mają pełno codziennie odświeżanych.Jakoś to ogarniemy;-) Quote
Ania102 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [INDENT][quote name='Aga38'] [INDENT]Dziś z Nadją znalazłyśmy nowego porzuconego psa,olbrzymiego w typie doga niemieckiego[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/197632-Jedno-serce-dom-pełen-psów.-Pomóżmy-im-znaleźć-domy/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] [/INDENT][/QUOTE] Gdzie tego psiaka znalazłyście? Ja zgłosiłam dzisiaj suczki z constaru (2+1) do sterylki, tylko jak je złapać? Może nowy Pan rakarz da radę ale trzeba pomóc. Już jesteśmy z dziewczynami wstępnie umówionena poszukiwanie szczeniaków:-( [/INDENT] Quote
aga38 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Dzięki Zuzka:) Dog od jakiegos czasu błakał sie po wąchockim rynku a dziś dotarł w nasze rejony. Doszedł do nas kiedy Nadja oddawała mi kotkę po sterylce. Na dzień dobry pochłąnął jedzenie które mu Nadja wysypała,był bardzo słabiutki a jest olbrzymi ale bardzo w złym stanie,chcemy go jakoś przetrzymać bo w poniedziałek Nadja chce go do weta zabrać bo kuleje na przednią łapę. Straszna bieda z niego:( Quote
Zuzka2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 BożenaG szukała dla kogoś wielkiego psa stróżującego.Może dogowaty by się nadawał? Quote
aga38 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Jutro postram sie zamieścić zdjęcia doga. Ja to muszę zakupić jakiś porządny kojec na podwórko, żeby był na czas oswojenia sie moich psiaków z każdym następnym nowym domownikiem. Patrzyłam na allegro ale taki porządny kojec kosztuje około 700 zł:( Muszę coś wymyślić Quote
aga38 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Zdjęcia doga,zrobione dziś na szybko,postaram się o lepsze jutro,mały ,,konik" z niego. Jest przyjazny do ludzi,boi sie innych psów i płacze:( Jest u mojej sąsiadki [IMG]http://i51.tinypic.com/2yyysub.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts