aga38 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Rajmund a jak Wasza nowa tymczasowiczka? Quote
Ania102 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Świetnie, że Rutka w domku stałym:) Chyba ta stylizacja tak pomogła w jego znalezieniu. Jutro trzymamy kciuki za Barrego, chyba z dwa tygodnie się czeka na wynik...kurde, żeby było dobrze. Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Mam chętnego z okolic Warszawy na Barrego.Wiadomo jaka jest sytuacja,ale i tak przekazałam maila Rajmundowi-może ew.facet zechce zaczekać. Jeśli by nie chciał czekać to dajcie cynk,to polecę mu innego benka już do adopcji-przecież benków jest całe mnóstwo bezdomnych. Quote
aga38 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Kurcze Rudzia taka kupka nieszczęścia(kiedy została znaleziona) została wielką damą ze Stolicy!!!:evil_lol: Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Coś o Starachowicach: [url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110203/POWIAT0111/976411873[/url] Quote
BożenaG Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Witam. Słuchajcie jest potencjalny domek dla dużego psa w Skarżysku. Facet pytał o Barego(ale jak wiadomo z nim trzeba poczekać) Myślę ,ze to niezły dom( pies luzem biegający po posesji) Chcą dużego poniewaz cały dzień ich nie ma w domu,i chca żeby trochę odstraszał. Już jednego psa od nas wzięli(i cały czas jest u ich matki) Drugi potencjalny domek szuka pieska małego(do bloku) chcieli Rutkę(ale wiadomo ona już Warszawianka) . Jeśli ktoś coś ma to dajcie znać Quote
BożenaG Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Aga38,co do naszej nowj tymczasowiczki ,to z nia wszystko ok.Tylko ,ze jest bardzo wystraszona. Grzecznie wychodzi na smyczy na dworek ,ale odwraca sie i chce wracać.Podczas głaskania widać przerazenie w jej oczach,ogon podwiniety ,uszy skulone,chociaż jak weszłam do niej z mieskiem to nawet merdała niepewnie ogonkiem. Dzisiaj doznałam lekkiego szoku,byłam bardzo zdziwiona ,a mianowicie wyciągnęłam jej żywego kleszcza(myslałam ,że to pieroństwo chociaż zimą, w mrozy nie jest aktywne) Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 BożenaG,wysłałam Ci dłuuuugą pw:-) Napisałam do zuzlikowej,żeby Ci podesłała benki fajne. Jednego naszego z Buska poleciłam Ci już na pw. Quote
aga38 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='BożenaG']Witam. Słuchajcie jest potencjalny domek dla dużego psa w Skarżysku. Facet pytał o Barego(ale jak wiadomo z nim trzeba poczekać) Myślę ,ze to niezły dom( pies luzem biegający po posesji) Chcą dużego poniewaz cały dzień ich nie ma w domu,i chca żeby trochę odstraszał. Już jednego psa od nas wzięli(i cały czas jest u ich matki) Drugi potencjalny domek szuka pieska małego(do bloku) chcieli Rutkę(ale wiadomo ona już Warszawianka) . Jeśli ktoś coś ma to dajcie znać[/QUOTE] Może chcieliby Jasia albo Fionkę? Mika też zanosi się na dużego psiaka Quote
aga38 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='BożenaG']Aga38,co do naszej nowj tymczasowiczki ,to z nia wszystko ok.Tylko ,ze jest bardzo wystraszona. Grzecznie wychodzi na smyczy na dworek ,ale odwraca sie i chce wracać.Podczas głaskania widać przerazenie w jej oczach,ogon podwiniety ,uszy skulone,chociaż jak weszłam do niej z mieskiem to nawet merdała niepewnie ogonkiem. Dzisiaj doznałam lekkiego szoku,byłam bardzo zdziwiona ,a mianowicie wyciągnęłam jej żywego kleszcza(myslałam ,że to pieroństwo chociaż zimą, w mrozy nie jest aktywne)[/QUOTE] Ona podobno bardzo bała sie kobiet,do mężczyzn podchodziła,ale przy Tobie pewnie szybko to się zmieni:) Pewnie też jest troszke w szoku,błąkała sie po ulicy,ktoś ją złapał przywiózł do mnie za chwilę sterylka i nowy domek,pewno jeszcze nie wie o co chodzi biedula Quote
aga38 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='Zuzka2']Coś o Starachowicach: [url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110203/POWIAT0111/976411873[/url][/QUOTE] I nie zanosi sie żeby było lepiej:( Quote
aga38 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Dzisiaj odwiozłam z Nadją ,Małgosię do nowego domu w Starachowicach. Kurcze to super domek,ludzie fajni wcale nic nie ukrywali. Małgosia będzie mieszkała w super budce na podwórku. Znowu jednak mnie na beczenie zebrało bo Małgosia juz w gabinecie u weta piszczała a kiedy odchodziłyśmy z Nadją płakała a mnie tez łezki leciały:-( Mimo ,że cieszę się że ma nowy domek to zawsze przy rozstaniach na sercu ciężko,wychowałam gnojówę od 30 września i zawsze człowiek się z nimi zżywa. Mam nadzieje ze szybko o mnie zapomni w nowym domu i nie bedzie tęsknić,za jakis czas ją odwiedzę zobaczyć jak się czuje a pani obiecała zadzwonić i napisać jak u niej i czy już powolutku kocha swój nowy dom. Oby jej sie udało,żeby miała swoich ludzi którzy ja pokochają i bedą szanować. Cholerka ale ze mnie maruda i płaksa,ale cóż ja już tak mam. Quote
Szarotka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Jak byscie dziewczyny mialy dom dla takiego raczej nieduzego pieska, a nie mialy zadnego na stanie to polecam Henia. Jest idealny i juz siedzi w dt. prawie rok. Jest bardzo grzeczny, slucha, psi ideal, a jakos nie mozemy mu znalezc domu...............Jest w moim banerku:):) Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ogłaszamy niedźwiedziowatego Barrego,ale on chyba jeszcze nie gotów do adopcji ok.2tygodnie,a jest mega pilny pies niedźwiadek-słodziutki,[B]ok.40kg.Bardzo kocha dzieci,ale absolutnie nie toleruje psów.[/B]Gdyby ktoś szukał psa "od już",to piszcie.On jest w Katowicach u Jaagi-został bez uprzedzenia zwrócony z adopcji z dnia na dzień bez powodu-po prostu ludzie się przeprowadzają i po pół roku od adopcji-oddali go.[B]Psiak jest typowo domowy-żaden z niego stróż do budy.[/B] [IMG]http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/galeria/102/2.jpg[/IMG] [url]http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/psiak/102[/url] Jaaga bardzo pomaga psom z naszego regionu.Ma na DT 2psiaki ze Starachowic. Quote
mrs.ka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='BożenaG'] Drugi potencjalny domek szuka pieska małego(do bloku) chcieli Rutkę(ale wiadomo ona już Warszawianka) . Jeśli ktoś coś ma to dajcie znać[/QUOTE] oczywiście ,że są dwie takie suczki Samira i Sarah ,te spod Kompuru ,które już pół roku u mnie tymczasują ale widzę ,że wątek starachowicki jest dziwnie omijany ,szkoda bardzo ,że tylko ja podchodzę bezstronnie do adopcji psów i nie jest ważne u kogo są byleby znalazły dobry dom Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 A ja właśnie polecam wszystkie psiaki jakie znam,nawet z wątków,gdzie za ludźmi nie przepadam:diabloti:Poleciłam BożenieG: Negro,Samirę.Dziś innej osobie Dotę.Zawsze ludzi zasypuję psami zewsząd;-) Quote
mrs.ka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Zuzka kochana ale zajrzyj czasami na pierwszą stronę wątku starachowickiego:evil_lol: Negro i Doty nie ma już ponad miesiąc:lol: oczywiście zawsze jakieś na ich miejsce można zaproponować . Staram sie na bierząco aktualizować,zaraz muszę z tamtąd zdjąć Rutke i Małgosie:multi: Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Nie było oficjalnego info,to uznałam,że pewnie niewydane;-) Taki mam plan od paru dni zajrzeć na 1str,ale jakoś ciągle coś pilniejszego wychodzi,np.Barry z kieleckiego wątku:-( No to można faktycznie inne polecać-ja głównie tym sposobem znajduję domy psom i kotom.Piszą o jednego ładnego,a ja im polecam całe stado innych.I nawet brzydale idą do domów zareklamowane jak trzeba;-) Quote
aga38 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Zuzka a ja nadal z uporem maniaka zaśmiecam Ci kompa,to nowe fotki Jasia wybierz coś do ogłoszeń proszę;) [IMG]http://i56.tinypic.com/x6lwg1.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/lunhu.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/242hicn.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/1j5f92.jpg[/IMG] Jaś ma około 6-7 miesięcy,jest wesoły i milutki:) Waży 17 kilo. Z początku bywa nieufny ale kiedy już się oswoi to prawdziwy pieszczoch,ma bardzo silny instynkt terytorialny,jest lepszy niż monitoring i alarm w jednym:) Jaś jest już wykastrowany i posiada aktualna książeczkę zdrowia ze szczepieniami A tu jej wysokość Mikejla,zawsze musi uwalić dupkę na czymś miękkim:) [IMG]http://i55.tinypic.com/9puonn.jpg[/IMG] Zuzka postaram sie jak najszybciej o nowe zdjęcia reszty psiaków,myślę w co je tu ubrać żeby im się fartło jak Rutce:evil_lol::cool3: Quote
mrs.ka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 śliczne zdjęcia i pieski takie słodkie:loveu: już powklejałam na starachowicki też Quote
Zuzka2 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Wow!ale się Jasiek zmienił,nie poznałam go;-)Nie wiem czemu Micki nie ma szczęścia.Ona jest pięknym psem.Teraz znów chwilowy zastój zauważyłam.Było chwilę boom po 20stycznia,a potem znów cisza.Porobię duplikaty może na Katowice,bo tam jedynie parę maluchów poszło ostatnio.W innych miastach nawet czekoladowych nie chcą. Quote
aga38 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='mrs.ka']śliczne zdjęcia i pieski takie słodkie:loveu: już powklejałam na starachowicki też[/QUOTE] Dzięki mrs.ka :) Bary dziś miał pobrany wycinek,teraz czekamy..... Quote
aga38 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Zuzka2']Wow!ale się Jasiek zmienił,nie poznałam go;-)Nie wiem czemu Micki nie ma szczęścia.Ona jest pięknym psem.Teraz znów chwilowy zastój zauważyłam.Było chwilę boom po 20stycznia,a potem znów cisza.Porobię duplikaty może na Katowice,bo tam jedynie parę maluchów poszło ostatnio.W innych miastach nawet czekoladowych nie chcą.[/QUOTE] Jasiowi po kastracji troszke uszy stanęły,chyba miał za mocno szwy ściągnięte:evil_lol::evil_lol: Żartuje oczywiście nasi weterynarze są rewelacyjni:loveu: Quote
aga38 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Dzwoniła pani od Małgosi,mała przestała płakać i juz pomalutku sie oswaja,woli na razie jednak zdecydowanie damskie towarzystwo:) Myślę jednak,ze przez swojego nowego pana zostanie wkrótce przekupiona jedzonkiem:) A i jeszcze zostałam poinformowana ze wchodzi już do budy i wyje razem z karetką pogotowia jeśli ją usłyszy:) Quote
Recommended Posts