Look Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Do lutego przyszłego roku trwają nabory do zespołu psów ratowniczych w Ochotniczej Straży Pożarnej, zapraszamy osoby zainteresowane do kontaktu: [email][email protected][/email] [LIST] [/LIST]Przewodnik powinien być pełnoletni, [LIST] [*]powinien być zdeterminowany, [*]powinien pasjonować się psami [*]powinien wiedzieć że praca przewodnika polega na pracy zespołowej, [*]powinien wiedzieć że w ratownictwie nie ma sukcesu, jest radość i satysfakcja z pracy całego zespołu, [*]przewodnik powinien być spokojny, nie powinien pozwalać ponosić się emocjom, [*]powinien być przygotowany na to, że będzie oceniany [/LIST] [B]Pies[/B] [LIST] [*]wiek do 3 lat, sprawny fizycznie [*]kontaktowy w stosunku do ludzi, otwarty na kontakt [*]samodzielny [*]bez obaw do ludzi, podłoża i hałasu [*]musi mieć motywację np. lubić się bawić piłkami, gryzakami, silną chęć aportowania. [/LIST] Praca z psami ratowniczymi obejmuje także wspieranie działalności ratowniczo - gaśniczej Ochotniczej Straży Pożarnej. Przewodnik z psem będzie zobowiązany angażować się także w edukację i działania związane z ratownictwem i funkcjonowaniem Ochotniczych Straży Pożarnych w Polsce. Szczegóły po kontakcie mailowym. Quote
Koperek Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Tylko w Szczecinie? Moglibyśmy się zgłosić, ale to za daleko chyba... Quote
la_pegaza Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Koperek, jest grupa OSP w Siechnicach jak Cię to interesuje. Quote
Koperek Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='la_pegaza']Koperek, jest grupa OSP w Siechnicach jak Cię to interesuje.[/QUOTE] O kurka wodna! Tak blisko, a ja nic nie wiem- no pewnie :) Daj proszę jakieś namiary itp Quote
la_pegaza Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [url]http://www.dgpr.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=5&lang=[/url] Quote
barrakuda Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 jest jeszcze jedna jednostka we wroclawiu - jrs. niestety moje próby kotaktu zarówno z jrs jak i OSP siechnice się nie powiodły, a też jestem zainteresowana dolączeniem :/ Quote
Karilka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Też bym na to poszła ale mam psa 7 letniego.. Quote
Koperek Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='barrakuda']jest jeszcze jedna jednostka we wroclawiu - jrs. niestety moje próby kotaktu zarówno z jrs jak i OSP siechnice się nie powiodły, a też jestem zainteresowana dolączeniem :/[/QUOTE] Przedwczoraj wysłałam maila- zaraz po tym, jak Pegaza sprezentowała mi linka do nich i na razie ciiiisza na poczcie... Poza tym z wiarygodnego źródła dowiedziałam się, iż pies (poza innymi warunkami do spełnienia) musi być do 3 lat i nie może wcześniej brać udziału w sportowym szkoleniu obronnym. Także mnie tutaj to dyskwalifikuje :( No chyba, że z drugim mnie przyjmą, o ile W OGÓLE odpiszą. Quote
barrakuda Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ja wysłałam maile do obu jednostek ponad 2 m-ce temu i jak dotąd cisza :( Quote
Karilka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ze pies ma byc do 3 lat to jest napisane... Quote
Recommended Posts